Fie ca ai nevoie de un city break in alta tara pentru a te deconecta de la grijile cotidiene sau iti doresti sa vizitezi Germania, Hanovra este o destinatie grozava!

Aflata chiar langa cursul raului Leine, orasul celor mai mari expozitii din Germania iti poate oferi doza necesara de odihna si explorare.

Transport 

Nu exista zbor direct din România spre Hanovra, deci vei fi nevoit să alegi un zbor cu escală pentru aceasta vacanță în Germania. Însă chiar și cu un mic ocol, prețurile sunt destul de accesibile. Companii precum Turkish Airlines și KLM operează zboruri de la București spre Hanovra cu escală la Istanbul sau Amsterdam. Prețul dus-întors de persoană pornește de la 120€, și vei petrece în avion aproximativ 5 ore. De la aeroport vei putea lua autobuzul 470 până în centrul orașului, având o frecvență de 30 de minute.

Altă opțiune pentru a ajunge în Hanovra poate fi mașina personală, cu care vei parcurge, în funcție de județul din care pleci, între 1500-2000 km, deci aproximativ 20 de ore. Pe lângă costul combustibilului va trebui să achiziționezi vignetă și anumite taxe de drum în țările prin care treci (Ungaria, Slovacia, Polonia), iar în total vei cheltui aproximativ 30€, însă iată o veste bună: în Germania nu vei fi nevoit să plătești taxe (atât timp cât circuli cu un autovehicul clasic). 

Cu ce circuli in Hanovra

În oraș ai mai multe opțiuni pentru a te deplasa. Transportul public poate fi cea mai uzuală, în special pentru că există un sistem foarte bine pus la punct, ce cuprinde autobuze, tramvaie și metrou. Un abonament pentru o zi, cu acces în toate zonele orașului, costă 9.30€. Altă variantă poate fi taxiul, iar în Hanovra tariful pentru un km este de 1.90-2.10€.

Cazare Hanovra

Îți recomandăm să te cazezi în centrul orașului sau cel puțin aproape de centru (deși aici prețurile sunt ceva mai ridicate). Astfel, poți vizita atracțiile din jur, explorând chiar si din mers frumusețea Hanovrei. Cazările în centru pornesc de la aproximativ 45€ pe noapte pentru o cameră de 2 persoane, și oferă oaspeților dotări moderne, perfecte pentru a te relaxa.

Iată și câteva recomandări de locuri care nu te vor dezamăgi:

 • Hotelul Atlanta se află în centrul orașului, între mai multe obiective turistice, și este o locație apreciată de turiști, cu dotări moderne. O cameră de 2 persoane aici pornește de la 70€. 
 • Hotelul Wegner nu se află tocmai în centrul orașului, însă este o variantă de luat în considerare. Pentru doar 60€ veți avea o cameră de 2 persoane modernă, frumoasă, cu facilități de cele mai înalte standarde. Este un hotel de 4 stele în care te vei putea relaxa.
 • Apartamentele pot fi o soluție mai potrivită pentru cei care călătoresc în grupuri, sau preferă un spațiu mai mare, iar cele mai multe pot fi găsite pe Airbnb. Aici puteți vedea o opțiune atractivă, în centrul orașului, ce costă doar 90€ pe noapte.

Cardul de turist, Hannover Card

Trebuie să iei în considerare și achiziționarea Hannover Card, cu care poți beneficia de transport public gratuit, alături alte avantaje și multe discount-uri la atracțiile turistice, tururile ghidate și chiar în localuri. Prețul acestuia este de 10€ pentru o zi, 16€ pentru 2 zile, sau 19€ pentru 3 zile, și poate fi achiziționat direct online.

Obiective turistice Hanovra - itinerar pe zile

Dacă vrei să profiți la maximum de timpul tău aici, cel mai bine este să pleci cu un plan bine stabilit al lucrurilor pe care vrei să le vezi. Pentru asta ți-am pregătit o propunere de itinerariu pentru un weekend aici, după care te poți ghida.

Ziua 1

 • Primăria Nouă
 • Muzeul de Stat din Saxonia Inferioară
 • Centrul Vechi
 • Market Church
 • Grădina Zoologică Hanovra

Primăria Nouă

Pregătește-te să ai o primă zi aici plină, căci orașul are foarte multe atracții care nu pot fi ratate! Și nu poți porni altfel decât prin explorarea zonei centrale a orașului, motiv pentru care poți  începe chiar de la Primăria Nouă din Hanovra, o adevărată bijuterie arhitecturală ce seamănă cu un castel. Atât exteriorul, cât și interiorul, arată splendid, iar tot aici vei putea vedea 4 machete ale orașului din diferite perioade istorice, și te vei plimba cu un lift unic în Europa, de unde vei putea admira priveliștea întregului oraș. O poți vizita de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, pentru doar 4€, iar pentru că se află în centrul accesul este foarte simplu.

Muzeul de Stat din Saxonia Inferioară

La doar 4 minute de mers pe joc vei găsi Muzeul de Stat din Saxonia Inferioară, și nu ar trebui să ratezi ocazia de a pătrunde în istoria zonei, printre galerii de artă, colecții arheologice, istorice și etnografice, și un vivariu inedit. Muzeul este deschis de marți până duminică, între 10.00-18.00, iar biletul pentru colecțiile permanente este de doar 4€, însă dacă vrei să vezi și expozițiile speciale vei plăti în total 15€ (cu reduceri de 1-3€ pentru cei care dețin cardul de turist). Vineri, între 14.00-18.00, intrarea este gratuită!

Centrul Vechi si Market Church

De acolo trebuie să mergi în zona Centrului Vechi al orașului (la aproximativ 15 minute de mers pe jos, un loc plin cu clădiri istorice importante, dar și magazine locale interesante. Acolo se află și Market Church, una dintre cele mai importante și frumoase biserici din Hanovra, construită în secolul 14, deschisă zilnic între orele 10.00-18.00. 

Grădina Zoologică Hanovra

Iar după câteva ore de explorare a străzilor urbane, îți poți încheia ziua într-o mică oază de natură, în Grădina Zoologică Hanovra, al 5-lea cel mai vechi zoo din Germania. Poți admira peste 237 de specii, în  impresionantele habitate tematice de 22 de hectare. De la animale din Africa precum girafe, elefanți, cimpanzei și leoparzi, vei putea admira chiar și pinguini, canguri și flamingo, o colecție pe care nu o vei mai putea găsi în alte grădini zoo. Programul zilnic este de la 9.00 la 18.30, iar biletul pentru adulți costă 26.50€. Poți ajunge aici, de la Market Church, mergând 6 stații cu tramvaiul 11.

Ziua 2

 • Castelul Marienburg
 • Gradinile Herrenhausen
 • Muzeul Wilhelm Busch

Castelul Marienburg

A doua zi în Hanovra poate începe cu o mică excursie în afara orașului! Aflat la o distanță de aproximativ 25 km sud de Hanovra, Castelul Marienburg sta la bazele inspirației castelelor Disney, la fel ca alte castele nemțești, și este un loc de neratat. Acesta este construit în stil neogotic. cu turnuri înalte și săli grandioase. Este un loc superb în orice anotimp. care te va face să îți dorești să rămâi acolo, în peisajul de poveste al castelului. Grădinile din jurul lui se împletesc cu aspectul de vis. Accesul pentru adulți costa 12.50€ (cu 20% reducere pentru posesorii cardului de turist), iar programul este de marți până duminică, între 10.00-18.00. Poți ajunge aici cu autobuzul din Hanovra, prețul biletului fiind de 3€.

Gradinile Herrenhausen

Odată întors iar în oraș, va trebui să te oprești în cel mai cunoscut loc din Hanovra: Grădinile Herrenhausen, poate cele mai deosebite grădini în stil baroc din întreaga Europă! Arta botanică, stilul acesteia și peisajul sunt de-a dreptul mirifice, și te vor face să  simți ca în filmele cu contese si duci prin cărările ei, împodobite cu sculpturi, fântâni și decorațiuni. Grădina are o istorie de peste 300 de ani, având legături chiar și cu nobilii și regalitatea, iar în prezent este grupată în diferite tematici, însă își păstrează aerul aristocrat. Biletul de acces complet costă 8€ din luna aprilie până în octombrie (7€ cu cardul de turist), acestea fiind și cele mai aglomerate luni.

Muzeul Wilhelm Busch

La câteva minute de mers se află Muzeul Wilhelm Busch, un muzeu al caricaturii și al desenului, ce merită să îi  dedici câteva minute. Intrarea costă doar 4€ (3€ cu cardul de turist), iar programul este de marți până duminică, între orele 11.00-17.00.

Iar dacă ți-au mai rămas câteva ore libere din ultima zi aici, nu îți fă griji, ți-a rămas doar să te bucuri câteva ore de atmosfera orașului, în localurile interesante, cu oameni prietenoși, pentru a îți completa experiența!

Mancare

Carnatii nemtesti, budinca Welf cu vanilie și anghilele afumate sunt printre cele mai populare preparate din Hanovra, pe care cu siguranță nu trebuie să le ratezi. Câteva restaurante unde te poți delecta cu mancaruri delicioase, autentice nemtesți sunt: Brauhaus Ernst August, Bavarium și Broyhan Haus, toate fiind plasate în zone centrale, ușor de ajuns, și oferă opțiuni foarte diverse, inclusiv pentru vegetarieni sau vegani, la prețuri accesibile. Și cum altfel să armonizezi mâncarea gustoasă dacă nu cu o bere nemțească pe măsură?

Buget

Hanovra este un oraș în care găsești un element impresionant la orice pas, fie o sculptură, un tip de arhitectura sau un peisaj în sine. Chiar și plimbandu-te pe străzile orașului îți vei putea da seama cat este de impresionant locul. Îti recomandam un buget de minim 400 euro/weekend pentru 2 persoane. Astfel, te vei putea bucura de principalele atracții pe care ți le oferă vacanta în Hanovra, fie ea scurtă, și vei pleca relaxat, și cu amintiri frumoase!