Pe langa atmosfera istorica, aerul romantic si bogatia culinara, Roma ofera o gama diversificata si in ceea ce priveste shopping-ul. Sa nu uitam totusi ca este capitala unei tari vestite in lume pentru moda.

Fie ca ai un buget limitat si nu pui mare pret pe haine sau tinta ta sunt produsele designerilor internationali si de renume, Roma iti poate oferi variante pentru toate buzunarele si gusturile.

Strazi pentru shopping Roma

Locul unde toate magazinele de marcă, chiar și cele mai prestigioase se regasesc din belsug este strada Via del Corso. Strada începe de la Piazza del Popolo și se termina la Piazza Venezia.

Celor cu budget mai generos care prefera designerii consacrati le recomandam să mearga si pe Via dei Condotti, in paralel cu Via del Corso. Strada incepe din Piazza Spanga și este „casa” magazinelor de designeri precum Armani, Prada, Versace, Gucci, Dolce & Gabbana și multe altele. De asemenea, locul este plin de terase si restaurante.

Un alt loc cu magazine pentru toate buzunarele este bulevardul Via Cola di Rienzo. Aici se regasesc numeroase outlet-uri, magazine mai prietenoase cu buzunarul precum Kiko Milano, Zara dar si brand-uri cunoscute ca Tommy Hilfiger, Liu Jo, Tiffany&co.

Outlet-uri Roma

În Roma veți găsi, de asemenea, multe outlet-uri, care sunt foarte populare printre localnici. Cel mai faimos este magazinul Castel Romano Designer Outlet. Este un centru comercial unde veți găsi peste 110 magazine a celor mai bune branduri de modă din Italia și din lume, moda pentru femei, bărbați și copii. Centrul comercial este situat în afara orașului. Se poate ajunge aici cu un autobuz direct din gara centrală a Romei (Termini).

Un altul foarte cunoscut este Valmontone Outlet Fashion District, care este, de asemenea, situat în afara orașului. Este chiar mai mare decat Castel Romano. Singura problema este ca acesta se afla la 50 de km de centrul Romei, iar cea mai buna solutie de transport ar fi o masina inchiriata.

Centre comerciale Roma

Revenind la magazine mai prietenoase cu bugetul, in Roma se afla 2 magazine din lantul binecunoscut Primark. Este unul dintre cele mai cunoscute și ieftine lanțuri din Europa. Daca doriti sa faceti cumparaturi low-cost in stilul englezesc, cele 2 magazine se afla la periferia Romei in Centro Commerciale Romaest si Maximo Shopping Centre.

In ceea ce priveste reducerile, exista doua perioade oficiale de reduceri la Roma. Una in iarna, dupa Revelion si cealalta in vara. Perioada de reduceri din iarna incepe imediat dupa Revelion, in ianuarie, si dureaza pana in februarie (de pe 5 ianuarie pana pe 28 februarie). Perioada de reduceri din vara incepe pe 6 iulie si dureaza exact 6 saptamani. Aceasta este si cea mai populara perioada de vacanta la Roma. Asadar turistii din toata lumea profita de vremea frumoasa pentru a descoperi capitala italiana si se bucura si de reduceri la numeroase brand-uri.

Pana la sesiunea de shopping, ai o excursie de planificat, asa ca nu rata si celelalte articole ale noastre despre Roma!