Roma este una din cele mai vizitate orase din Europa si chiar din lume. Incarcatura istorica pe care o simti pe strazile acestui oras nu o poti simti in alta parte, dar, totusi pentru a te asigura ca vezi tot ce are Roma de oferit ai nevoie de un plan bine realizat, dar si de niste ponturi si idei din partea noastra.

Nu incerca sa vizitezi tot

Roma este un oras mare impanzit de bucati de istorie si locuri de vizitat la fiecare pas, cu toate acestea nu poti bifa toate acestea intr-o excursie la Roma de 3 - 4 zile. Asa ca asigura-te ca iti faci o lista cu obiectivele cele mai importante pentru tine, altfel te vei simti presat de timp si vei fi numai pe graba. Ca sa te organizezi mai bine, foloseste o harta a obiectivelor turistice pentru a-ti fi mai usor sa le grupezi pe zile.

Nu te lasa pacalit de ofertele “Skip the line” din fata atractiilor turistice

Roma este un oras aglomerat in orice perioada a anului, de aceea daca optezi pentru achizitionarea unui bilet de la casele fizice ale obiectivelor turistice sa te astepti la o coada destul de mare.

Odata ajuns acolo vei fi abordat de persoane care iti vor oferi bilete  tip “skip the line” la preturi duble fata de pretul normal al biletului. Daca nu doresti sa stai la coada, cea mai profitabila solutie e sa cumperi biletul online direct de pe site-urile obiectivelor turistice, asa vei plati suma corecta fara a te lasa pacalit de ofertele altor persoane. O alta varianta sunt casele de bilete din cadrul obiectivelor turistice.

Compara mai multe magazine de suveniruri inainte de a cumpara

Cele mai comune suveniruri in Roma ( magneti, statuete, brelocuri, etc.) incep de la pretul de 1€, cu toate acestea vei observa ca acelasi produs il vei gasi in alta parte chiar si la 5€ sau chiar mai mult. Asa ca incearca sa nu faci cumparaturi de la primul magazine intalnit.

Evita tocurile si incaltamintea incomoda

Distanta intre obiective turistice e relativ mica, de aceea nu vei avea nevoie sa “sari” dintr-un autobuz in altul. Cu toate acestea, stradutele sunt pietruite sau pline de pavaje care vor face mersul un chin cu incaltamintea necorespunzatoare. Impacheteaza-ti incaltamintea cea mai comoda, picioarele tale iti vor multumi!

Aloca o parte din buget cumparaturilor

Daca iti planuiesti o vacanta la Roma la inceputul primaverii sau al toamnei trebuie sa stii ca este perioada perfecta a cumparaturilor. In aceste perioade magazinele au reducerile cele mai mari si fii sigur ca vei gasi ceva pe placul tau, avand in vedere ca Italia este recunoscuta mondial de toti iubitorii modei. Pentru a fi sigur ca nu ratezi zonele cele mai faimoase pentru shopping ale Romei, ti-am pregatit un articol numai despre asta aici.

Nu face planuri prea riguroase

Da, cu siguranta vei avea nevoie de un traseu pus la punct inainte de a ajunge in Roma, dar nu incerca sa planuiesti la minut vacanta la Roma pentru ca va fi imposibil sa respecti programul in totalitate. Incearca sa iti creezi planul pe zile si aloca destul timp fiecarui obiectiv, vizitele si plimbarile iti vor lua mai mult decat te astepti. In plus, ca sa iti simplificam treaba, te poti inspira din planul nostru de vacanta la Roma aici.