Ce ziceți de 4 zile petrecute în însoritul Dubai, capitala Emiratului Dubai? De-asemenea, la numai o oră distanță puteți schimba Emiratul și puteți ajunge în Abu Dhabi, care este capitala emiratului cu același nume. Eu zic ca este o destinatie numai bună de explorat cu foarte multe activități.

Sezonul se întinde din Octombrie până în Mai, însă cel mai bine ar fi să veniți din luna Noiembrie până în luna Aprilie, atunci când temperatura este perfectă, între 28-30 grade. Noi am călătorit aici între 6-10 Decembrie, iar pe timpul zilei am avut temperaturi de 25 grade și seara în jur de 20 grade.

Transport și cazare în Dubai

Pentru a ajunge in Dubai puteți alege clasica variantă și cea mai la îndemână, de altfel - WizzAir. Sigur veți găsi o varianta de zbor avantajoasă din București care pleacă atât spre Dubai cât și spre Abu Dhabi, iar zborul dureaza aproximativ 5 ore. Daca nu doriti să zburați cu WizzAir, o altă opțiune de zbor ar fi FlyDubai.

Cel mai convenabil mod de a vizita Dubaiul este de a închiria o mașină pentru că vă oferă flexibilitatea de care aveti nevoie. În special că toată infrastructura soselelor este foarte bine pusă la punct. Două platforme foarte bune pentru a găsi diverse oferte pentru închirierea mașinii sunt RentalCars si Kayak.

Personal, atunci când am fost, am avut mașină închiriată și nu mă pot exprima în ceea ce priveste transportul in comun. Dar pentru că vorbim despre Emiratele Arabe, cu siguranță transportul in comun este top și se ridică la nivelul așteptărilor turiștilor.

La capitolul cazări, Booking-ul este plin de numeroase opțiuni pentru toate bugetele și gusturile. Să vă așteptați la unele dintre cele mai spațioase apartamente și camere de hotel în care ați stat. Noi am rezervat un apartament într-un hotel, cu două camere, living, o bucătărie și două băi care a avut peste 100 m^2.

Top obiective de vizitat în 4 zile

Old Dubai

Cred că este locul perfect unde vă puteți începe incursiunea în Dubai. Aici puteți vedea cum arăta orașul Dubai pe vremuri, adică acum 20-30 ani. Este un loc autentic, cu case tradiționale și cu piața specifică orientului mijlociu.

Puteți alege un tur ghidat care vă va duce prin toate locurile importante ale orașului vechi, dar care conține și degustare a mâncărilor locale. Trebuie să faceți o mini croazieră pe așa numitul Dubai Creek, cu abra, taxiul lor pentru apă pentru a ajunge la piețele autentice. Acestea poartă deumirea de souk, iar cele de neratat sunt Gold Souk și Spice souk (piața de aur și cea de mirodenii).

Vă recomand să alegeți chiar un walking tour pentru degustarea preparatelor tradiționale din bucătăria arabă pentru că este printre cele mai gustoase bucătării ale lumii, plină cu tot felul de mirodenii și gusturi specifice acestei zone.

Dubai Frame

Este clădirea foarte cunoscută în întreaga lume pentru forma ei unică sub formă de cadru și care chiar deține recordul pentru cel mai mare cadru din lume. Este de fapt un observator către partea nouă și partea veche a orașului. Oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului datorită înalțimii de 150m, dar și a punctelor din podea care sunt din sticlă.

Ar trebui să aveți în vedere să ajungeți aici atât pe timpul zilei, cât și în momentul apusului pentru că vor fi două imagini total diferite; Dubaiul prinde viață după apus!

Burj Khalifa

Sigur ați auzit de Burj Khalifa - cea mai înaltă clădire din lume, deci este un MUST SEE măcar o dată în viață! Este uimitor cum se vede atât tot orașul cât și ce este împrejurul lui de la etajul 124! Și aici cred că o experiență completă ar fi dacă urcați atât ziua, cât și seara, cuprinzând totodată și momentul apusului.

Dubai Mall

Dacă tot sunteți în această zonă, eu zic să nu ratați al doilea cel mai mare mall din lume. Poate nu neapărat să vă cumparați ceva, însă sunt foarte multe de văzut în mall, cum ar fi: acvariul și grădina zoologică, pista de patinaj și parcul VR.

Totodată, am observat că viața adevărată a celor din Dubai începe seara târziu. Chiar dacă noi aproape de miezul nopții eram destul de obosiți, localnicii abia atunci ieșeau în mall și la restaurante. Este un obicei atât de diferit comparativ cu cele din Europa!

Dubai Fountain

În fiecare seară de la ora 6 până la ora 11:30, din jumătate în jumătate de oră, începe un spectacol unic! Este un adevărat show cu muzică, lumini și cele mai înalte fântâni din lume! Trebuie să fiți foarte devreme ca să prindeți un loc în fața tuturor sau să vă rezervați o masă la unul din restaurantele cu priveliștea direct către spectacolul fântânilor.

Dubai Miracle Garden

Pregătiți-vă să vă petreceți următoarele 3 ore în cele mai spectaculoase grădini! Tot ce reprezintă Dubai este despre superlativ, iar această grădină chiar demonstrează acest lucru. Sunt absolut fascinante detaliile fiecărei povești surprinse din atât de multe tipuri de flori.

Dubai Desert Safari

Safari-ul din deșert a fost experiența mea favorită! Mi-am dorit enorm să pot ajunge în deșert și să admir dunele, mai ales în lumina caldă a apusului.

Cel mai bine ar fi să alegeți un tur care conține și plimbarea pe dune cu mașina, dar și cu buggy-ul dacă vă doriți acest lucru. Sau poate doriți să vă dați cu placa de snowboard pe dunele de nisip. Vă recomand ca seara să ajungeți într-unul din camping-urile special amenajate pentru a rămâne peste noapte sau măcar pentru cina arăbească și pentru spectacolul pus în scenă de localnici.

Sheikh Zayed Grand Mosque - Abu Dhabi

La doar o oră de Dubai, ajungeți la una dintre cele mai mari moschei din lume. Arhitectura unică se completează perfect cu culoarea albă a acesteia și cu piscinele ce o înconjoară. Bineînțeles că aici trebuie să vă îmbrăcați conform cerințelor religiei și trebuie să respectați faptul că nu aveți voie să vă aratați afecțiunea în public.

Qasr Al Watan Presidential Palace - Abu Dhabi

Explorați unul dintre cele mai mari și mai opulente palate ale lumii care arată ce cultură bogată au avut și încă au cei din Emiratele Arabe Unite.

Tips & Tricks

  • Este indicat ca în orice stat islamic, să respectați felul lor de îmbrăcăminte și să vă purtați cuviincios în public.
  • Obiectivele turistice sunt la distanțe destul de mari unele față de celelalte, deci veți petrece mult timp în mașină sau în transportul în comun.
  • Să nu uitați să vă și plimbați pe jos, chiar dacă veți vedea destul de puțini localnici făcând asta; nu ratați Dubai Marina sau Palm Jumeirah.
  • Să nu uitați crema cu protecție solară! Și hainele foarte confortabile.

Este un loc special, chiar dacă este vorba de opulență. Cred că este locul perfect să vă începeți vacanțele în lumea islamică pentru că cei de aici sunt mai deschiși către Occident, iar șocul cultural nu va fi atât de mare. Mă puteți găsi pe instagram pentru mai multe poze și detalii din aventurile noastre.