Aflată în inima țării, Regiunea Transilvaniei este singura regiune din România care nu depășește granițele tării, și este înconjurată de alte regiuni: Maramureș și Bucovina la nord, Banatul și Crișana la vest, Moldova la est și Oltenia și Muntenia la sud. Regiunea Transilvania este o zonă de o frumusețe rară, fiind una dintre cele mai pitorești și frumoase zone din țară, aici existând combinația perfectă între zonele de munte cu cele de câmpie și podiș.

Fie că iubești natura în toată splendoarea ei, fie că iubești legendele, sau poate ești pasionat de istorie, ori ești în căutarea unei aventuri, minunata noastră Transilvania le are pe toate. De la cetățile medievale, la zonele și satele montane, orașele pline de istorie, sau misterul zonelor, Transilvania este cu sigurantă una dintre cele mai frumoase regiuni ale României, iar aceasta trebuie vizitată cel puțin odată în viață pentru a descoperi locuri care te vor lăsa fară suflare. Pe lângă toate acestea, se cunoaște deja că în Transilvania se găsesc unele dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră, fiecare uimind prin arhitectură, istorie și peisaje. 

Ti-am pregătit mai jos un tur prin Transilvania cu unele dintre cele mai frumoase și importante orașe ale regiunii care se află în inima României, pe care trebuie să le vizitezi cel puțin odată. 

Vezi aici si TOP-ul celor mai frumoase sate din Transilvania!

Brașov

Cu siguranță Brașov este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, nu doar din Transilvania, magia acestuia fiind una unică, de aceea cu siguranță acesta este un oraș care merită vizitat. 

Acest oraș este preferat atât de turiști din țară cât și cei din străinătate, fiind anual vizitat de sute de mii de turiști, datorită arhitecturii cu influențe săsești și a aspectului, fiind o adevărată plăcere să iei la pas străzile orașului. Distanța dintre orașul Brașov și celalalte orașe importante din regiunea Transilvania este de: 147 km de Sibiu, 272 km de Cluj-Napoca, 225 km de Alba Iulia, 118 km de Sighișoara și 267 km de Deva. Atât orașul Brașov, cât și zonele împrejurate oferă o multitudine de atracții turistice care merită descoperite.

Obiective turistice Brasov

Descoperă obiectivele turistice din Brașov

Sibiu 

Pentru o perioadă îndelungată, Sibiu a fost capitala principatului Transilvania, aflându-se în topul celor mai împortante centre culturale europene. Sibiu este un oraș bogat în clădiri impozante, străduțe înguste, turnuri medievale și piețe lungi. Orașul este unul dintre cele mai frumoase ale tării datorită aspectului medieval, a obiectivelor turistice și a istoriei. Distanța dintre orașul Sibiu și celalalte orașe importante din regiunea Transilvania este de: 147 km de Brașov, 175 km de Cluj-Napoca, 80 km de Alba Iulia, 93 km de Sighișoara, 121 km de Deva.

Obiective turistice Sibiu

Descoperă obiectivele turistice din Sibiu

Cluj Napoca

Când ajungi în Transilvania, de pe lista ta nu trebuie să lipsească orașul Cluj Napoca, fiind o destinație turistică importantă a României. 

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante orașe din România datorită faptului că este un important centru cultural, universitar, economic și istoric al țării.

Distanța dintre orașul Cluj-Napoca și celalalte orașe importante din regiunea Transilvania este de: 175 km de Sibiu, 272 km de Brașov, 166 km de Deva, 100 km de Alba Iulia, 154 km de Sighișoara.

Obiective turistice Cluj-Napoca

Descoperă obiectivele turistice din Cluj Napoca

Alba Iulia

Orașul Alba Iulia este situat în inima Transilvaniei, acesta fiind un oraș vizitat anual de turiști datorită istoriei orașului și a importanței acestuia în istoria României.

De asemenea, Alba Iulia oferă o multitudine de obiective turistice care cu sigurantă te vor fascina. Distanța dintre orașul Alba Iulia și celalalte orașe importante din regiunea Transilvania este de: 100 km de Cluj-Napoca, 80 de km de Sibiu, 225 de Brașov, 120 km de Sighișoara, 70 de km de Deva. 

Obiective turistice Alba Iulia

Descoperă obiectivele turistice din Alba Iulia. 

Sighișoara

Cetatea Medievală a Sighisoarei este singura cetate din țară care este locuită. Da! Ai auzit bine! Locuită!

Centrul vechi al orașului este de fapt vechea Cetate Medievală a Sighisoarei.

De asemenea, este orasul cel mai colorat al României. Sighișoara merită descoperit datorită centrului istoric, a casuțelor multicolore, a străduțelor pietruite si a atracțiilor turistice. Distanța dintre orașul Sighișoara și celalalte orașe importante din regiunea Transilvania este de: 120 de km Alba Iulia, 154 km de Cluj-Napoca, 93 km de Sibiu, 118 km de Brașov și 208 km de Deva. 

Obiective turistice Sighisoara

Descoperă obiectivele turistice din Sighișoara

Deva 

Fiind numit și orașul de la poalele Cetății, orașul Deva este una dintre cele mai vechi așezări din România, și este un important centru economic, cultural și administrativ.

Deva este un oraș care s-a dezvoltat într-un cadru pitoresc, cu o încărcătură istorică și arhitecturală mare, atrăgând anual tot mai mulți turiști din întrega țară și din străinătate.

Deva este un oraș mic, dar are o mulțime de lucruri diferite de văzut și de făcut. Indiferent dacă ești interesat de cultură, artă, religie, aventură sau relaxare, vei putea găsi multe de făcut aici. Distanța dintre orașul Deva și celalalte orașe importante din regiunea Transilvania este de: 208 km de Sighișoara, 70 km de Alba Iulia, 166 km de Cluj-Napoca, 121 km de Sibiu și 267 km de Brașov.

Obiective turistice Deva

Descoperă obiectivele turistice din Deva

Cu siguranță Transilvania este o regiune de poveste de care nu te vei plictisi vreodată, o regiune care are atâtea de oferit și care așteaptă să fie descoperită.