Romania este cu siguranta o tara care ofera numeroase posibilitati de distractie in aer liber atat pentru copii cat si pentru adulti, adrenalina si distractia fiind activitati care fac parte din viata noastra.

Parcurile de distractii sunt locul ideal unde sa experimentezi lucruri noi alaturi de cei dragi, sa te distrezi si sa iti reincarci bateriile.  O zi petrecuta intr-un parc de distractie este cu siguranta o aventura de care ai nevoie din cand in cand.

De asemenea, copiii fiind iubitori desavarsiti a acestor locuri. Si pentru a ne asigura ca ai parte de distractie, ti-am pregatit o lista cu cele mai populare parcuri de distractie din Romania.

Parcuri de distractii din Romania

Parc Aventura Brasov

Este situat in Brasov si reprezinta unul dintre cele mai mari parcuri de aventura din Romania. Acesta pune la dispozitia clientilor 16 cai de niveluri de dificultate progresiva, fiecare dintre ele fiind marcata cu o culoare diferita.

Parc Aventura Brasov inseamna curaj, emotie, adrenalina, distractie, indemanare si forta, un loc ideal unde sa iti petreci timpul alaturi de cei dragi. 

Program: 15 martie-29 noiembrie, miercuri-duminica in intervalul 10-17:00. In lunile de iarna parcul este inchis. Pretul unui bilet care include 3 ore de aventura pentru copii este de 80 ron si pentru adulti 90 ronDescopera aici si alte obiective turistice din Brasov.

Cazare Parc Aventura Brasov

  • Grand Hotel  se afla intr-o zona rezidentiala linistita din Brasov, inconjurata de munti la aproximativ 400 de metri de Parc Aventura si reprezinta una dintre cele mai bune obtiuni din oras. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 230 ron cu mic dejun inclus si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Edenland Park 

Edenland Park se afla in localitatea Balotesti, la doar 20 de minute distanta de Bucuresti si reprezinta destinatia ideala pentru aventura in aer liber, relaxare si distractie.

Este cel mai mare parc de aventura din Romania si ofera o varietate larga de activitati in aer liber, atat pentru copii cat si pentru adulti. Edenland Park este deschis zilnic incepand cu ora 10:00 iar pretul unui bilet porneste de la 25 ron si poate creste in functie de activitatile alese. Vezi aici si alte obiective turistice din Muntenia.

Cazare Edenland Park

  • Snagov Lakeview Residences este situat in Tincabesti, la doar 5 kilometrii de parcul de distractie si este un loc perfect unde sa petreci cateva zile intr-un decor de poveste si privelisti fascinante. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 300 ron si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Escalada Park Gura Humorului

Escalada Park se afla in Gura Humorului si ofera emotii si distractie la inaltime in aer liber intr-un peisaj idilic.

Parcul dispune de 9 trasee cu grade crescatoare de dificultate cu cate 10 pana la 15 statiuni. De asemenea, exista 8 trasee cu peste 60 de elemente de catarare. Este locul potrivit pentru aventurierii tineri si adultii tineri in suflet. 

Program: Mai-septembrie: parcul este deschis zilnic in intervalul 10-19:00. Octombrie-Aprilie: parcul este deschis doar in weekenduri in intervalul 10-16:00. Pretul pentru doua ore de distractie, inchirierea echipamentului si instruire este: pentru copii 40 ron, iar pentru adulti 45 ron. Descopera aici si alte obiective turistice din Bucovina.

Cazare Escalada Park

  • Rose Residence  se afla la 5 minute de parcul de distractii si reprezinta una dintre cele mai apreciate si bine cotate unitati de cazare din Gura Humorului. Este o locatie eleganta, cocheta si primitoare. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 400 ron si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Arsenal Park

Arsenal Park se afla in orasul Orastie, judetul Hunedoara si este unul dintre cele mai populare parcuri de aventura din tara. Acesta acopera o suprafata de 88 de hectare si este un parc dedicat recreerii si activitatilor in aer liber.

Complexul are un aquapark, un parc de aventuri, terenuri dedicate sportului  si centru de divertisment, locul perfect unde sa gasesti atat activitati de relaxare cat si pentru adrenalina. Arsenal Park este deschis doar in sezonul cald iar pretul unui bilet porneste de la 30 ron si poate creste in functie de activitatile alese. Vezi aici si alte obiective turistice din Transilvania.

Cazare Arsenal Park

  •  Hotel Dacor este situat la 10 minute de condus parcul de distractie, situat intr-o zona centrala, cu camere spatioase si elegante. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 220 ron si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Balu Park, Harghita

Balu Park este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventura din tara, situat intr-un cadru natural de o frumusete rara, printre crestele Carpatilor Orientali si este locul perfect unde sa petreci o zi plina de adrenalina si distractie alaturi de cei dragi. Aici vei gasi 11 trasee cu grade diferite de dificultatea care au 190 de elemente de joc si 190 de platforme montane. Vedeta parcului este tiroliana lunga de 985 metri din care 350 metri traverseaza un lac. 

Program de primavara: Vineri - Duminica între orele 09-19:00 Luni – Joi: Inchis, exceptand rezervarile grupurilor organizate. Program de vara: Luni – Duminica între orele 09-19:00 Program de toamna: Vineri – Duminica intre orele 09-19:00. Luni – Joi: Inchis, exceptand rezervarile grupurilor organizate. Din noiembrie pana in aprilie parcul este inchis. Pretul unui bilet pentru copii este de 60 ron si pentru adulti 70 ron. Fiecare bilet este valabil 3 ore. Vezi aici si alte obiective turistice din Transilvania.

Cazare Balu Park

  • Pensiunea Bella Vita se afla la 80 de metri de Parcul Balu situata intr-o zona inconjurata de natura cu un peisaj care iti taie respiratia. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 260 ron si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Club Aventura, Salina Praid

Club Aventura din Salina Praid, judet Harghita este situat la 120 de metri in subteran, si este primul parc de distractii din tara care imbina traseele cu elemente pe stalpi cu trasee pe roca de sare. Aici te asteapta poduri din coarda, butuci suspendati si tiroliene, toate pentru a completa distractia atat pentru copii cat si pentru adulti.

Parcul se mandreste cu 8 trasee cu grade de dificultate diferite si o tiroliana. Salina Praid este deschisa zilnic in intervalul 10-20:00 Pretul unui bilet porneste de la 35 ron si creste in functie de activitatile alese. Vezi aici si alte obiective turistice din Transilvania.

Cazare zona Club Aventura

  • Pensiunea Qubik Praid se afla în Ocna de Jos, la 3 kilometrii de club aventura si este o locatie noua, cu un design unic si elegant, si ofera toate facilitatile necesare pentru un sejur de vis. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 280 ron si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Water Park Otopeni

Water Park Otopeni este cel mai mare parc acvatic din Romania. Este un parc acvatic pentru toata familia, cu spatii de distractie pentru cei mici si mari, dar si spatii de relaxare pentru parinti. Cu 22 de tobogane, 6 piscine si multiple alte activitati, este o destinatie de vara perfecta unde vei avea parte atat de aventura si distractie, cat si de relaxare. 

Water Park este deschis in sezonul de vara luni-duminica in intervalul 11-18:00. Pretul unui bilet pentru copii porneste de la 60 de ron, pentru elevi si studenti 75 ron si pentru adulti 95 ron. Vezi aici si alte obiective turistice din Muntenia.

Cazare Water Park

  • Hotel RIN Airport Hotel se afla la doar 20 de metri distanta de parcul de distractie si reprezinta locul ideal de cazare. Hotelul dispune de toate facilitatile pentru un sejur relaxant si linistit.  Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 325 ron si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Aqua Magic Mamaia

Este unul dintre cele mai populare parcuri de distractie din Romania, amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, judet Constanta. Aici vei avea parte de experiente inedite, un parc cu tobogane si atractii care iti vor potoli setea de emotie si adrenalina.

De asemenea este locul ideal unde te poti relaxa la un masaj dupa o aventura obositoare in parc. 

Aqua Magic Mamaia este deschis zilnic in sezonul de vara in intervalul 10-18:00. Pretul unui bilet pentru copii porneste de la 35 ron iar pentru adulti pretul porneste de la 70 ron. Daca ai ajuns in Mamaia, iti recomandam sa faci o vizita si in Constanta, descopera aici obiectivele turistice din Constanta.

Cazare Aqua Park Mamaia

  • Zenith - Top Country Line - Conference & Spa Hotel este situat la 250 de metri de parcul de distractie si ofera o vedere panoramica la Marea Neagra in fiecare anotimp. Este unul dintre cele mai apreciate si bine cotate hoteluri din Mamaia. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 430 ron cu mic dejun inclus si poate fluctua in functie de perioada aleasa.

Aqua Park Eforie

Aqua Park Eforie este situat pe Plaja Belona din Eforie Nord si este unul dintre cele mai moderne parcuri de distractie acvatice din Romania, fiind un loc perfect unde sa petreci o zi plina de distractie si adrenalina alaturi de cei dragi. Acesta este dotat cu 12 tobogane, si locuri de distractie destinate atat celor mici cat si adultilor.

Aqua Park Eforie este deschis zilnic in sezonul de vara in intervalul 10-18:00. Pretul unui bilet pentru adulti este de 60 ron iar pentru copii 30 ron. De la Eforie, este un pas mic pana in Constanta, asadar, iti recomandam sa faci o vizita si in Constanta, descopera aici obiectivele turistice din Constanta.

Cazare Aqua Park Eforie

  • Hotelul Alis se afla in Eforie Nord, la 5 minute de mers pe jos de parcul de distractie si este o locatie moderna si spatioasa care ofera toate facilitatile pentru un sejur de vis aici. Pretul unei nopti de cazare pentru doua persoane porneste de la 980 ron cu mic dejun inclus si poate fluctua in functie de perioada aleasa.