Targuri de Craciun Viena - Vezi lista cu cele mai frumoase targuri si piete de Craciun Viena

Renumita la nivel international pentru Targurile de Craciun, Viena se afla in topul destinatiilor alese de turisti in perioada sarbatorilor de iarna, fiind o alegere potrivita atat pentru familii si copii cat si pentru grupuri de prieteni.

Trebuie sa stii ca pe langa numeroasele targuri si piete de Craciun pe care le gasim in Viena, acest oras ofera o atmosfera magica de sarbatori in orice coltisor, inca de la sfarsitul lunii noiembrie. Strazile impodobite incantator pe care se simte puternic mirosul de scortisoara si migdale prajite te vor purta intr-un cadru fermecator  de sarbatoare.

Avand in vedere ca tuturor ne place diversitatea si libertatea de a alege lucurile cele mai potrivite pentru noi, iti vom oferi o lista a targurilor si pietelor de Craciun din Viena, mai ales ca in perioada aceasta multe companii aeriene au oferte de zboruri pentru Viena de la numai 20 de euro dus-intors. Asa ca ce loc mai potrivit pentru a simti spiritul sarbatorilor de iarna decat in cel mai renumit oras al Targurilor de Craciun din lume?!

1.Targul de Craciun din Piata Primariei (Rathausplatz)

Aceasta insumeaza peste 120 de standuri de Craciun si isi intampina vizitatorii printr-o  poarta inalta plina de bodoabe si lumini. Acest loc e potrivit atat pentru iubitorii de decoratiuni cat si pentru gurmanzi, dar totodata si pentru copii, atractia principala a acestora fiind caleasca trasa de reni.

  2. Targul de Craciun de la Palatul Belvedere

Numit si Satul de Craciun, acesta insumeaza un numar mai mic de standuri si anume 40, dar are o incarcatura istorica fiind amplasat in fata emblemei stilului baroc – Palatul Belvedere - de pe strada Prinz-Eugen-Straße. Pe langa Targul anual de Craciun, acesta gazduieste si o valoroasa colectie de arta.

3. Targul de Craciun Maria-Theresien-Platz

Potrivit iubitorilor de arta, este situat intre Muzeul de Arta si Muzeul de Istorie Naturala, inconjurat de cladiri impresionante si stradute tipic vieneze. Acesta insumeaza peste 70 de standuri ce reflecta obiceiurile tradional-austriece, 12 dintre acestea fiind adresate exclusiv celor doritori sa isi rasfete papilele gustative.

4. Targul de Craciun din Freyung

Amplasata in centrul istoric al orasului, aceasta piata este renumita pentru obiectele artistice festive precum decoratiuni din sticla, obiecte ceramice sau picturi distribuite in 40 de standuri. Piata de Craciun din Freyung este mai mult o traditie pentru vienezi, aceasta datand inca din anii ’70.

5.Targul de Craciun de la Palatul Schönbrunn

Un alt targ foarte cunoscut se afla in fata Palatului Schönbrunn, fiind potrivit iubitorilor de cultura dar si a celor care indragesc concertele de Craciun. De asemenea este alegerea potrivita si pentru familiile cu copii, aici avand loc numeroase activitati pentru cei mici, inclusiv ateliere tematice. 

E bine de stiut ca majoritatea Targurilor si Pietelor de Craciun din Viena vor fi deschise inca de la 20 noiembrie, o veste buna pentru nerabdatorii care asteapta tot anul aceasta perioada, sau pentru cei cu un buget mai stramtorat, deoarece la sfarsitul lunii noiembrie si inceputul lunii decembrie ofertele sunt mai generoase si accesibile fata de cele din perioada Craciunului.

Pentru mai multe informatii si o lista mai cuprinzatoare iti vom trimite in ajutor urmatoarele link-uri: