Gent este orașul pe care orice amator de liniște, frumos, artă și romantism trebuie să îl viziteze! Orașul din nord-vestul Belgiei se remarcă prin estetica sa, îmbinând construcțiile belgiene cu canalele ce par desprinse din Veneția și cu numeroasele atracții istorice, culturale sau artistice.

Transport și Cazare

Cea mai accesibilă modalitate de a ajunge în Gent este avionul. Deși nu veți găsi aeroport în Gent, vă puteți lua un zbor spre Bruxelles. Un bilet dus-întors pornește chiar și de la 25€. Ulterior veți lua un tren spre Gent (drumul va dura doar 30 de minute, iar biletele costă 11€).

În oraș vă puteți deplasa cu transportul în comun, cu taxiurile sau vă puteți închiria propria mașină. Puteti să luați în calcul și închirierea unei biciclete, pentru a trăi experiența belgiei la maximum!

Oferta cazărilor în Gent este destul de vastă, deci se găsește cu siguranță ceva care să se încadreze în orice preferință sau buget! O cameră de doua persoane pornește de la 40€ pe noapte, însă prețurile pot crește în perioadele mai aglomerate, așa că ar fi bine să verifici din timp site-urile.

Obiective turistice Gent

Castelul Gravensteen

Castelul Gravensteen este datat din perioada medievală, din secolul XII, și a devenit principala atracție turistică din Gent. Locul te va purta în perioada cavalerilor, în camere cu o istorie uimitoare, și vei fi fascinat chiar și de simplii pereți din interior. Intrarea costă 12€.

Catedrala Sf. Bavo

Catedrala Sf. Bavo este un alt loc impunător care te va uimi. Clădirea  în stil gotic este un adevăra edificiu al artei, atât datorită detaliilor din interior (bolți, cupole, vitralii, detalii din marmură), cât și a pieselor renumite: sculpturi, Marea Orgă, picturi (dintre care se remarca Altarul din Ghent, considerată la nivel mondial una dintre cele mai frumoase opere de artă).

Graslei și Korenlei

Pentru a te bucura de frumusețea apei trebuie să faci o plimbare de-a lungul canalelor din Gent, iar cele mai potrivite sunt Graslei și Korenlei. Vei putea admira frumusețea clădirilor, unele dintre ele adevărate embleme istorice, totul într-o atmosferă romantică liniștită. Recomandăm să faceți o plimbare cu barca (pentru care vei plăti de la 10€), ba chiar să fiți acompaniați și de un ghid gata să vă povestească istoria locurilor văzute.

Tur al muzeelor din Gent

Iar pentru că Gent oferă o selecție mare de muzee, pe tematici diverse, trebuie să incluzi unul în vizita ta! Adepții artei contemporane pot vizita SMAK, Muzeul Municipal de Artă Contemporană, pentru cei care vor o incursiune în toate perioadele artei există Muzeul voor Schone Kunsten, cei care îți doresc să afle mai multe despre oraș trebuie să viziteze Muzeul STAM sau Muzeul van Alijn.

Mancare

Atunci când ne gândim la Belgia este inevitabil să nu ne vină în minte berea și ciocolata, așa că nu pleca din Gent până ce nu încerci ceva local.Un preparat mai puțin cunoscut este stoverij, o tocană cu vită, bere și ceapă, pe care belgienii o mănâncă încă din Evul Mediu, perfect pentru o experiență tradițională! Și supa waterzooi, făcută din pește sau pui, legume, ouă și unt, merită încercată, iar dacă dorești ceva mai popular încearcă cârnații Boudin Blanc, întâlniți și în Franța.

*Pont: În Gent vă puteți achiziționa un CityCard care oferă turiștilor gratuitate la transportul în comun, la închirierea unei biciclete pentru o zi, dar și intrare liberă la multe dintre obiectivele turistice (inclusiv dintre cele prezentate mai sus) sau reduceri la altele. Un card cu o valabilitate de 48 de ore va costa 38€, iar pentru 72 de ore 44€, și cu siguranță îți va reduce costurile totale ale vacanței.

Așadar, Gent este în sine o operă de artă care taie respirația turiștilor! Peisajele pe care le vei vedea din canalele pline cu apă limpede, aerul medieval și construcțiile impunătoare transformă orașul într-un paradis al romantismului și al liniștii, în care oricine ar trebui să petreacă câteva zile!