Budapesta, capitala Ungariei, este o destinație turistică fascinantă și captivantă, care îmbină armonios istoria bogată, arhitectura impresionantă și cultura vibrantă. Orașul este împărțit de râul Dunărea în două părți distincte - Buda și Pesta - fiecare oferind experiențe unice și atracții deosebite.

Cu castelele sale impunătoare, bisericile istorice, podurile elegante și clădirile impresionante, Budapesta este un adevărat regat al arhitecturii. De asemenea, orașul este renumit pentru băile sale termale, care oferă o experiență relaxantă și revigorantă, parcuri și grădini, care oferă o oază de verdeață și liniște în mijlocul agitației urbane și desigur, bucătăria maghiară care delicioasă și variată, oferă o gamă largă de preparate tradiționale și mâncăruri internaționale. De la gulașul tradițional la prăjiturile și deserturile delicioase, vei avea parte de o experiență culinară de neuitat.

Obiective turistice Budapesta ce nu trebuie ratate

Și dacă nu dispui de timpul necesar pentru a explora întreg orașul în câteva zile și pentru a ne asigura că reușești să te bucuri de tot ce are orașul mai frumos de oferit, mai jos ți-am pregătit o listă cu principalele obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi odată ajuns în acest oraș de poveste.

Parlamentul Ungariei

Situat pe malul râului Dunărea, pe strada Kossuth Lajos numărul 1-3, Parlamentul Ungariei este una dintre cele mai mari clădiri parlamentare din lume și un simbol al Budapestei. Arhitectura sa gotică și neogotică este impresionantă, iar interiorul este la fel de frumos ca și exteriorul. Vizitatorii pot explora sălile de ceremonie, sălile de ședințe și sala coroanei sfinte. Accesul în clădire se face doar in cadrul tururilor organizate.

Program de vizitare

  • 1 Aprilie - 31 Octombrie: Luni-Vineri: 08:00-18:00, Sâmbată - Duminică: 08:00-16:00
  • 1 Noiembrie - 31 Martie: Luni-Duminică: 08:00-16:00

Prețul unui bilet pentru un adult pornește de la 15€, iar pentru studenți si elevi 6€. Copii cu vârste sub 6 ani au intrarea gratuită.

Castelul Buda

Situat pe malul vestic al râului Dunărea, Castelul Buda este unul dintre cele mai faimoase simboluri ale Budapestei. Acesta este un complex istoric impresionant, care include Palatul Regal, Biserica Matthias și Bastionul Pescarilor. De aici, poți admira o panoramă magnifică asupra orașului. Desigur, pentru descoperirea acestor minunate obiective, îți recomandăm sa aloci cel puțin 2-3 ore pentru a te putea bucura pe deplin.

Program de vizitare

  • Zilnic în intervalul 10:00-19:00

Prețul unui bilet pentru adulți este de 8,5€, iar copii între 6 și 12 ani plătesc 2,8€.

Bazilica Sfântul Ștefan

Situată pe strada Szt. Istvan ter, V. District, Bazilica este una dintre cele mai frumoase clădiri neoclasice și unul dintre cele mai importante locuri de cult din Budapesta care găzduiește moaștele Sfântului Ștefan, primul rege al Ungariei. Interiorul său este decorat cu fresce și vitralii impresionante, iar vizitatorii pot urca în turnul de observație pentru a avea o priveliște panoramică asupra orașului. De asemenea, piața catedralei este înconjurată de terase unde te poți relaxa la o limonada si poți încerca preparate tradiționale sau internaționale.

Program vizitare

  • Program vară: zilnic, in intervalul 09:00-17:00
  • Program iarnă: zilnic, in intervalul 10:00-16:00

Prețul unui bilet pentru adulți pornește de la 7€, iar pentru studenți, elevi și pensionari prețul pornește de la 3€. Prețul poate crește in funcție de pachetul ales (tur parțial sau tur total).

Piața Eroilor

Situată în capătul Bulevardului Andrassy, în fața Parcului Central, Piața Eroilor este una dintre cele mai mari și mai impresionante piețe din Budapesta. Aici vei găsi statui impresionante ale liderilor maghiari și ale celor mai importanți eroi ai țării. Piața Eroilor este înconjurată de clădiri impresionante, inclusiv de Muzeul de Arte Frumoase și de Palatul Artelor. De asemenea, odată ajuns in parc, trebuie să încerci unul dintre faimoșii langoș pe care îi vei găsi la tarabele aflate la tot pasul prin parc.

Piața Eroilor poate fi vizitată în orice moment al zilei.

Cafeneaua New York

a group of people sitting at tables

Cafeneaua New York, situată pe strada Erzsébet krt. 9-11, este o bijuterie arhitecturală și istorică, care combină eleganța clasică cu atmosfera boemă. Aceasta deține titlul de „cea mai frumoasă cafenea din lume” si se află într-un palat impresionant din stil neobaroc. Inaugurată în 1894, cafeneaua New York a devenit rapid un punct de întâlnire pentru intelectuali, artiști și scriitori.

Indiferent dacă ești un pasionat al cafelei, un iubitor de arhitectură sau doar un călător în căutare de experiențe unice, cafeneaua New York din Budapesta este cu siguranță un loc pe care nu ar trebui să-l ratezi. Aici vei găsi o combinație perfectă între frumusețea arhitecturală, rafinament și o atmosferă boemă, care te va cuceri și te va transporta parcă într-o altă epocă.

Program

  • Luni-Duminică în intervalul 08:00-24:00.

Pentru a putea servi o cafea aici, poți face rezervare telefonică sau pur și simplu să aștepți la rând până îți va venii rândul.

Croazieră pe Dunăre

Croazierele de pe Dunăre din Budapesta oferă o modalitate unică și pitorească de a explora frumusețea orașului și de a admira cele mai importante atracții turistice. Aceste croaziere sunt disponibile în diferite variante, fie că dorești o plimbare de câteva ore sau o excursie scurtă de o oră, există opțiuni pentru toate preferințele. Indiferent de varianta aleasă, vei fi răsfăț cu priveliști spectaculoase asupra clădirilor istorice, a podurilor elegante și a peisajelor impresionante.

Pe lângă priveliștile uimitoare, croazierele oferă și servicii de calitate, cu ghizi locali care vor împărtăși informații interesante despre istoria și cultura Budapestei.

O croaziera de o ora cu vizitare de seară cu băutura inclusă pornește de la 21€ si poate crește în funcție de preferințe. Rezervă aici croaziera de o ora cu Get Your Guide.

Cazare Budapesta. Unde ne cazăm

  • Kozmo Hotel Suites & Spa - The Leading Hotels of the World - Situat pe strada Horváth Mihály numărul 17 Horváth Mihály, hotelul se află în apropierea principalelor obiective turistice din oraș, și își așteapța oaspeții într-un decor de poveste, o combinație elegantă a modernului cu istoria. Acesta oferă toate facilitățile necesare pentru un sejur de vis.
  • Mystery Hotel Budapest - Situat pe strada Podmaniczky utca, numărul 45, reprezintă una dintre cele mai bune variante de cazare în acest minunat oraș. Este un hotel istoric unde vei avea parte de o experiență unică. De la decorul care combină perfect modernul cu istoria, pană la facilitățile și serviciile de înaltă calitate, unitatea de cazare te va cucerii cu siguranță.
  • K46 Residence - Situat pe strada Király utca, numărul 46, la doar 1 km distanță de centrul orașului, este o unitate de cazare cochetă si modernă, care cucerește prin stilul ei. Unitatea de cazare oferă toate facilitățile necesare pentru un sejur memorabil, și se află în topul unităților de cazare alese de turiști.

Cu o atmosferă vibrantă, oameni prietenoși și o istorie bogată, Budapesta este cu siguranță o destinație turistică care merită explorată. Indiferent dacă ești în căutarea de aventuri culturale, relaxare sau distracție, acest oraș captivant te va cuceri cu farmecul său unic și atmosfera sa deosebită.