Locuri de vizitat in romania - Vacanta in Romania

Orice iubitor de calatorii stie si poate confirma faptul ca Romania este o tara extrem de frumoasa, cu peisaje absolut superbe. In acest sens, este destul de dificil sa denumesti un top 3 destinatii superbe de vacanta, iar acest lucru poate fi extrem de subiectiv.

Insa, vom denumi, in acest articol, top trei destinatii de vacanta in Romania superbe care merita vizitate cel putin o data in viata.

1. Delta Dunarii

Delta reprezinta, poate, cel mai special loc din Romania, lucru confirmat de toate persoanele care au vizitat-o.

Locul in care Dunarea se intalneste cu Marea Neagra formeaza cea mai frumoasa Delta din Europa, cu peisaje splendide si numeroase specii de pasari, pesti si mamifere.

Există numeroase motive pentru care să vizitezi Delta Dunarii: canalele inguste, pasarile care se zaresc prin trestie, satele izolate, Padurea Letea, orasul Sulina.

Vei ramane suprins de ceea ce poate oferi natura in acest loc!

2. Transfagarasan

Transfagarasan este denumit, deja, regele drumurilor in Romania. Cei de la Top Gear l-au denumit „The best driving road in the world”.

Acesta reprezinta una dintre destinatiile de weekend cele mai preferate de romani, datorita adrenalinei drumului propriu – zis, dar si a peisajelor superbe surprinse in trecere.

De asemenea, pe drum se pot regasi si cateva atractii turistice, precum Lacul Balea, Cascada Balea, Barajul Vidraru și Cetatea Poienari.

3. Fundatura Ponorului

Un loc mirific, dar mai putin cunoscut de romani, este reprezentat de Fundatura Ponorului. Acest loc este denumit Raiul fotografiilor.

Acest loc este situat in judetul Hunedoara, in Parcul Natural Gradistea Muncelului – Ciclovina, acelasi loc in care se afla si Sarmizegetusa Regia, va deveni, in curand, cu siguranta un HIT in randul calatorilor.

Sunt multe locuri superbe in Romania care merita vizitate, aici nu am prezentat decat trei dintre ele. Insa sunt mult mai multe, cu peisaje splendide, cu peisaje care se merita a fi imortalizate in fotografii.