Eguisheim se află lângă Colmar, în Alsacia, în departamentul Haut-Rhin din nord-estul Franței. De fapt, Eguisheim este acum aproape o parte din Colmar, dar din punct de vedere istoric este un oraș separat și are propria sa identitate.

A fost clasat drept „Unul dintre cele mai frumoase sate din Franța” din 2003 și a câștigat titlul de „Satul preferat al Franței” în 2013 într-o emisiune TV prezentată de Stéphane Bern.

Străzile pietruite și întortocheate din Eguisheim sunt mărginite de clădiri tradiționale medievale, vopsite în culori strălucitoare, așa cum sunt multe dintre clădirile din Alsacia. Decorate cu fântâni și flori. Desigur, datorită acestui farmec, Eguisheim este acum catalogat drept unul dintre cele mai frumoase sate ale Franței.

Satul este, de asemenea, deținător al prestigiosului premiu 4* ville fleuri (cel mai înalt premiu) pentru grădinile sale. Acest sat medieval uimește prin dimensiunea ei modestă, arhitectura sa unică, abundența sa de flori pe timpul verii, dar și pentru farmecul său autentic în perioada Crăciunului.

O caracteristică distinctivă a orașului Eguisheim este că, orașul are o formă aproximativă de cerc cu 3 străzi circulare, una în afara centrului orașului și 2 în interior. Pe strada circulară Rue du Rempart, casele sunt construite în meterezele orașului vechi.

Vă recomandăm să vă plimbați pe aleile satului și să admirați paleta colorată a caselor ale căror inscripții foarte vechi vă provoacă să le descifrați.

Informatii utile

Transport - Cum ajungi în Eguisheim

In Eguisheim ai cel putin doua variante accesibile prin care poti sa ajungi, prima varianta este Bucuresti – Strasbourg, preturile incep de la aproximativ 50 de euro si includ o escala. A doua variantă, de data aceasta cursă directa Bucuresti - Basel, cu preturi asemănătoare.

După ce ai ajuns în una dintre cele două destinatii de mai sus, mai departe ai varianta de a inchiria masină sau poți opta pentru mijloc de transport in comun, mai exact trenul, însă majoritatea curselor au o oprire in Colmar, iar apoi e nevoie sa luați un alt tren pentru a ajunge în Eguisheim. Detalii legate de rute si bilete gasiti aici.

Cazare - Unde stai în Egusheim

  • Notre maison à Eguisheim  o unitate de cazare in care puteti simti vibrația locului.
  • Gîte de charme sur les remparts o cazare la fel de fermecătoare cu o locație excelentă, alegeți să vă simțiti ca intr-o poveste în această căsuță care este disponibilă doar pentru voi.
  • Gite Le Coq Rouge această căsuță puțin mai modernă decât cele de mai sus oferă toate facilitățile pentru o vacanță relaxantă.

Obiective turistice Egusheim - Ce vizitezi in Egusheim

Rue du Rempart Sud

Începeți vizita rătăcind de-a lungul Rue du Rempart Sud. Strada îngustă urmează linia orașului și este mărginită de case viu colorate. Este posibil să ocolești întregul centru medieval mergând pe aici.

Străzile din Eguisheim

După vizitarea celei mai renumite străzi, puteți continua plimbarea prin frumosul sat Eguisheim. Aici poți admira o selecție de conace, hanuri și alte case, toate vopsite preponderent în albastru, galben, roz și verde atât de tipic Alsaciei și popularele berze care străbat satul spre bucuria vizitatorilor.

Piața Saint Léon

Este unul dintre cele mai populare locuri din Eguisheim, Franța. A fost construită pentru a-l comemora pe Saint-Léon IX, care a fost papă între 1049 și 1054.

În centru se află celebra fântână cu statuia Sfântului Léon, capela Saint Léon și castelul Saint-Léon-Pfalz. Apoi, în jurul pieței se află magazine locale și case medievale vibrante. Desigur, turul castelului și al capelei este obligatoriu.

Catedrala Sfinții Petru și Pavel

Catedrala Sfinții Petru și Pavel este o biserică în stil gotic, cu origini care datează din secolul al XI-lea.

A fost remodelat în 1220 și din nou la începutul anilor 1800. Astăzi, clopotnița este singura piesă care a rămas din biserica originală. Exteriorul este din gresie roz presărată cu vitralii frumoase. Apoi, desigur, există intrarea mereu impresionantă.

Poarta găzduiește sculpturi complicate unice care îi înfățișează pe Sfinții Petru și Pavel alături de Hristos. Două panouri grele din lemn se deschid apoi către un interior magnific. Cu siguranță este ceva de neratat!

hyesyesyeyeyes

Route des 5 Châteaux

Dacă sunteți în căutarea unui mod unic de a explora peisajul rural din jur, asigurați-vă că vizitați Route des 5 Châteaux.

Acest drum întortocheat trece pe lângă cinci castele impresionante, Trei Castele din Eguisheim, Castelul Hohlandsbourg și Castelul Pflixbourg. Fiecare cu propria istorie și farmecul său distinct. Nu numai asta, dar veți avea parte și de peisaje spectaculoase din vârful acestor fortărețe antice! Intrarea la toate cele cinci castele este gratuită și există panouri informative care detaliază istoria lor. Traseul are 10,3 kilometri km și poate fi parcurs cu bicicleta, mașina sau pe jos.

Vă recomand fie să închiriați o bicicletă, fie să luați o mașină. Dacă decideți să mergeți pe jos, ar trebui să plănuiți să petreceți mai mult de o zi în Eguisheim.

Cele Trei Castele

Dacă tot am recomandat ruta celor 5 castele, vă prezentăm puțin Cele Trei Castele din Eguisheim, se află pe un deal în depărtare, cu vedere la oraș.

Au fost construite în secolele al XI-lea și al XII-lea și au servit drept turnuri de veghe asupra regiunii. Apoi, în secolul al XIV-lea, în timpul Războiului, au fost demolate.

De atunci au fost restaurate. Și, astăzi, puteți vizita gratuit castelele în timp ce admirați unele dintre cele mai spectaculoase priveliști ale zonei. Dacă ești un pasionat de istorie, acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai tari lucruri de făcut în Eguisheim.

Castelul Hohlandsbourg

Pentru cele mai bune panorame ale peisajului rural alsacian, vă recomandăm Castelul Hohlandsbourg. Această cetate medievală a fost construită inițial în secolul al XI-lea ca fortăreață defensivă împotriva invadatorilor. S-a schimbat de multe ori de-a lungul secolelor și a fost chiar distrusă în timpul unei revolte.

La sfârșitul anilor 1800, Castelul Hohlandsbourg a fost restaurat la strălucirea de odinioară și etichetat ca monument istoric.

Astăzi, este cel mai mare castel fortificat din Alsacia, oferind vederi panoramice de 360 ​​de grade asupra regiunii. Într-o zi senină, puteți vedea chiar și Catedrala Notre Dame din Strasbourg!

Castelul Hohlandsbourg se află la o drumeție de aproximativ două ore de la Eguisheim. Deci, dacă nu aveți timp și un prânz la pachet, ar putea fi mai practic să închiriați o mașină pentru această activitate.

Exploreaza Podgoriile

Nicio excursie la Eguisheim nu este completă fără a explora podgoriile. Aceste dealuri luxuriante de viță de vie cuprind orașul. Deoarece majoritatea potecilor prin podgorii sunt pavate, le puteți parcurge cu mașina, cu bicicleta sau pe jos. Oricum ar fi, recomand să îți împachetezi prânzul și să te bucuri de el sub umbra vițelor de vie.

Gastronomie & Restaurante

  • Tarte flambée. Această specialitate regională este făcută cu o crustă subțire de aluat acoperită cu cremă de brânză, ceapă caramelizată și lardon (fâșii grase de slănină). Este apoi copt într-un cuptor cu lemne până când crusta este maro aurie și brânza clocotește deasupra aluatului. Pentru cea mai bună tarte flambée, mergeți la Restaurant Dagsbourg.
  • Vin din Eguheisem dacă ești în căutarea unui pahar de vin delicios, ai noroc. Alsacia este renumită pentru vinul său de clasă mondială, iar Eguisheim este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă răsfăța cu un pahar.

Restaurante

  • Caveau d’Eguisheim – Mâncare tradițională alsaciană cu tarte flambées delicioase.
  • Au Vieux Porche – Mâncare fantastică la preț rezonabil.
  • L’Atelier de Béné – considerat cel mai bun restaurant din Eguisheim. Au doar câteva mese, așa că asigurați-vă că rezervați o masă din timp.

De la străzi pitorești la castele încântătoare, acest sat alsacian impresionează prin toate colțurile. Așadar, folosiți acest ghid pentru a vă planifica următoarea călătorie. Cu siguranță va fi o experiență uimitoare.