Fiind unul dintre cele mai mari orașe din Marea Britanie, Birmingham are multe de oferit vizitatorilor.

Fie că este vorba de scena alimentară multiculturală incredibilă, moștenirea industrială bogată, muzeele fabuloase sau activitățile de familie distractive, al doilea oraș din Marea Britanie are ceva de oferit aproape tuturor.

Supranumit "Orasul celor 1000 de meserii" Birmingham se mandreste cu o istorie industriala bogata, de la industria energetica, petroliera, chimica, textila pana la industria constructiilor de masini si a aluminiului. Centrul orașului Birmingham a fost complet revitalizat de la declinul industriei din oraș, iar acum locuri precum Jewellery Quarter, Bullring și Gas Street Basin sunt unele dintre cele mai interesante și fotogenice din țară.

Informatii utile

Transport - Cum ajungi in Birmingham

Zborul din Bucuresti spre aeroportul din Birmingham dureaza 3 ore iar costul unui bilet dus-întors cu un bagaj mic de mână începe de la 40 de euro, vezi mai multe informatii aici. De la aeroport drumul spre centrul orașului îl poți face cu autobuzul, un bilet costă doar 3 euro, mai multe detalii aici

Cazare - Unde te cazezi in Birmingham

Mulți oameni sunt surprinși să afle că Birmingham este și unul dintre cele mai verzi orașe din Marea Britanie. Parcurile precum Cannon Hill Park vă permit o întâlnire cu natura chiar și în acest oraș imens.

Pentru o experienta completă îți propunem urmatoarele variante de cazare pentru vizita ta in Birmingham :

  • Staybridge Suites Birmingham, an IHG Hotel în stil apartament este situat în inima orașului Birmingham, la câțiva pași de Moor Street, New Street și Snow Hill. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus va trebui să plătești doar 48 euro de persoană.
  • Hotel at Conference Aston situat la 10 minute de mers pe jos de centrul orașului Birmingham, Hotelul de la Conference Aston este situat într-un campus liniștit amenajat si oferă camere moderne decorate elegant cu facilități pentru prepararea de ceai și cafea. O noapte de cazare aici te va costa în jur de 65 de euro de persoană.
  • Clayton Hotel Birmingham de 4 stele, se află la doar 5 minute de mers pe jos de centrul comercial Bullring. Pe langă poziția sa foarte bună față de atracțiile din Birmingham acest hotel te va impresiona și cu mâncăruri moderne în restaurantul său elegant. Tariful unei nopți de cazare într-o cameră deluxe cu mic dejun începe de la 75 euro de persoană.

Obiective turistice Birmingham - Ce vizitezi in Birmingham

Symphony Hall

Situată în Piața Centenarului din Birmingham, Symphony Hall este considerată una dintre cele mai bune săli de concerte din lume. În calitate de orchestră rezidentă a Symphony Hall, aici sunt susținute majoritatea concertelor principale ale sezonului CBSO.

National Motorcycle Museum

Există 171 de mărci diferite care alcătuiesc cele peste 1000 de motociclete britanice din Colecția Muzeului Național al Motocicletelor.

Cu cea mai veche mașină de pionier din 1898, până la cele mai recente superbiciclete britanice ale acestui secol, colecția muzeului evidențiază atât dezvoltarea motocicletei, cât și prezentarea mândriei moșteniri de producție de motociclete din Marea Britanie.

National Sea Life Center

Intră într-o lume subacvatică uimitoare în timp ce explorezi Centrul Național al Vieții Marii din Birmingham, care găzduiește peste 2.000 de creaturi exotice, afișaje informative și un tunel oceanic de 360 de grade prin care vizitatorii pot trece. Această lume subacvatică extraordinară este un răsfăț pentru toată lume.

Shakespeare Express 

Prezentat drept cel mai rapid tren cu abur obișnuit din Anglia, acesta este o modalitate nostalgică de a ajunge de la Birmingham la Stratford-upon-Avon.

În general, rulează de patru ori pe zi în timpul verii de la Snow Hill Station, iar un bilet dus-întors pentru adulți costă în jur de 20 de euro.

Trenul oprește doar la Tyseley (pentru Muzeul Căilor Ferate) și durează aproximativ o oră și zece minute pentru a ajunge la orașul natal al lui Shakespeare. Acesta este cu siguranță cel mai romantic mijloc de a ajunge la Stratford.

Escape Games

Dacă ai spirit de aventură rezervă-ți câteva ore pentru un Escape Room. În Birmingham sunt multe variante din care poți să alegi, găsește indicii și rezolvă misiunea înainte ca timpul să expire. În funcție de dipoziția pe care o ai poți rezolva mistere într-un cadru western sau într-un  decor futuristic, mai multe detalii aici. 

Winterbourne House

Restaurată la splendoarea ei Edwardian Arts and Craft, Winterbourne House este o atracție unică de patrimoniu - amplasată pe șapte acri de grădini botanice frumoase. La doar câteva minute de centrul orașului Birmingham, Winterbourne este o bijuterie ascunsă - găzduiește antichități frumoase și peste 6.000 de specii de plante din întreaga lume.

Plimbă-te prin pădure, prin tunelul de alun, traversează podul japonez din anii 1930 sau pur și simplu bucură-te de liniștea acestei case perfect englezești edwardiane.

Muzeul și Galeria de Artă din Birmingham

Muzeul și Galeria de Artă din Birmingham (BMAG) s-au deschis pentru prima dată în 1885. Este găzduit într-o clădire de referință din centrul orașului. Există peste 40 de galerii care expun artă aplicată, istorie socială, arheologie și etnografie.

Galeria de artă este renumită pentru picturile sale prerafaelite, care fac parte din cea mai mare colecție publică prerafaelite din lume.

Hipodromul 

Hipodromul din Birmingham întâmpină un public în medie de aproximativ 500.000 în fiecare an, revendicând cea mai mare prezență anuală regulată a oricărui teatru din Marea Britanie.

După o reamenajare premiată în 2001, locația din centrul orașului a atras o gamă largă de public la spectacole și evenimente. Clădirea istorică se află la doar câțiva pași de gările Birmingham New Street și Moor Street.

Sheldon Country Park

Sheldon Country Park este o alegere bună pentru o zi liberă în Birmingham. Old Rectory Farm, demonstrează metode tradiționale de agricultură.

Este locul ideal pentru un picnic, unde poți întâlni animale și păsări de curte și explora diferitele habitate din parcul de 300 de acri.

Aston Hall

Aston Hall este o casă iacobeană de gradul I, proiectată de John Thorpe, care este situată într-un parc public pitoresc. Construită între 1618 și 1635, este una dintre ultimele mari case iacobe care au fost construite.

Sala Aston are o serie de săli de epocă cu mobilier, picturi, textile și metalurgie, majoritatea din colecțiile Muzeului și Galerii de Artă din Birmingham.

Cadbury World

Cadbury World este o atracție pentru vizitatori, creată și condusă de compania de ciocolată Cadbury situată în Birmingham. Acest tur expozițional autoghidat se mândrește cu 14 zone unice, pline de fapte infuzate cu ciocolată, cuprinzând aventura Chocolate 4D, Purple Planet Cadabra și multe altele.

Great Western Arcade

Intră în Great Western Arcade și vei înțelege de ce aceasta este una dintre destinațiile preferate de cumpărături din Birmingham. Plin de farmec victorian, găzduiește o selecție superbă de comercianți independenți.

Arcadele se află la intersecția dintre principalul district financiar din Birmingham și strada principală și a devenit o arteră principală pentru călătorii de la gara Snow Hill care intră în centrul orașului.

Cartierul și muzeul de bijuterii

În timpul Revoluției Industriale, Birmingham a devenit centrul West Midlands pentru prelucrarea metalelor. Pe lângă bunurile din metale grele, cum ar fi fonta, orașul a devenit faimos și pentru bijuteriile fine. Această plimbare prezintă evoluția în schimbare a cartierului bijuteriilor din Birmingham.

Inițial puțin cunoscut, chiar și pentru localnici, cartierul este acum o atracție turistică majoră. Vei vedea cum s-a dezvoltat și a supraviețuit zona și cum succesul recent amenință viitorul Cartierului. Mai presus de toate, aceasta este o șansă de a te plimba într-un cartier tradițional de producție, unde lucrătorii calificați își desfășoară încă meseria.

Muzeul se află în locația inițială în care atelierul a funcționat din 1900 până când a fost abandonat în 1981. Când proprietarii inițiali s-au pensionat, au încuiat și au lăsat totul așa cum era. Muzeul de bijuterii a fost deschis în 1992 și astăzi păstrează atelierul așa cum era.

Aici, puteți afla povestea a 200 de ani din Birmingham Jewellery Quarter și abilitățile meșteșugului în timp ce vedeți colecții de bijuterii și unelte vechi.

Wildlife Conservation Park

Amplasat chiar la marginea orașului, adăpostește o colecție unică de animale din întreaga lume, inclusiv panda roșii, lemuri, reptile, vidre, wallabi și o mare colecție de maimuțe, este un loc minunat pentru a afla despre conservarea speciilor sălbatice și pe cale de dispariție.

Evenimentele regulate au scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la programele de reproducere pentru a proteja speciile de dispariție și de a menține populațiile sănătoase în sălbăticie. Oaspeții pot urmări cum îngrijitorii hrănesc animalele pe tot parcursul zilei și pot afla totul despre cum le putem proteja habitatele.

Birmingham Botanical Gardens and Glasshouses

Grădina Botanică din Birmingham este o organizație caritabilă educațională care își propune să aducă împreună plante și oameni.

Societatea Horticolă din Birmingham, fondată în 1829, a deschis grădinile în 1832 pe actualul sit din Edgbaston.

Intenția a fost de a „combina o grădină științifică cu o grădină ornamentală”. Acest lucru rămâne valabil și astăzi, cu o colecție de plante documentată afișată în peisajul istoric de grad II de 15 acri, proiectat de John Claudius Loudon, „unul dintre cei mai proeminenți grădinari peisagistici ai epocii”.

Barber Institute of Fine Arts

Institutul de Arte Frumoase Barber din Birmingham, se mândrește cu o colecție magnifică de picturi, desene, sculpturi și obiecte de artă, toate achiziționate de la sfârșitul anilor 1930.

Fondată în 1932 de Dame Martha Constance Hattie Barber „pentru studiul și încurajarea artei și muzicii” în memoria soțului ei Sir Henry William Barber, un dezvoltator imobiliar bogat și avocat din Birmingham, condiția era să achiziționeze opere de artă „de calitatea cerută de Galeria Națională și Colecția Wallace".

Rezultatul este una dintre cele mai bune galerii de pictură mici din lume și cea mai reprezentativă colecție de artă occidentală asamblată în Marea Britanie în secolul al XX-lea.

Gas Street Basin

Situat chiar în inima centrului orașului Birmingham, este ca o oază, cu bărci înguste viu colorate, înconjurate de clădiri protejate pe fundalul unor birouri moderne înalte. Zona a fost transformată într-un centru de agrement și divertisment. Un bazin este echivalentul unui port interior în care mărfurile și materialele au fost încărcate, descărcate și transbordate.

Gas Street Basin este locul în care două canale majore se întâlnesc, iar o barieră fizică, numită Worcester Bar, a fost construită peste bazin pentru a împiedica cele două canale să-și „împartă” apa. 

Casa Baddesley Clinton

Baddesley Clinton a fost descrisă drept „conacul perfect medieval târziu” și nu este greu de înțeles de ce.

Conacul ocupă o insulă înconjurată din toate părțile de un șanț larg, unde lebedele plutesc liniștite. Există trei game, sau aripi ale conacului dispuse în jurul unei grădini încântătoare din curte.

La un moment dat, a fost o a patra latură la vest, făcând din Baddesley Clinton un pătrat, dar zona de vest a fost demolată în secolul al XVIII-lea.

Catedrala Sf. Filip

Construită în 1715 ca noua biserică parohială „pe deal”, St Philip’s este un exemplu rar și fin de arhitectură elegantă în stil baroc englezesc.

Este clasificată de gradul 1 și una dintre cele mai vechi clădiri din oraș încă folosită pentru scopul său original.

Fascinantă atât în interior, cât și în exterior, catedrala găzduiește câteva comori remarcabile (nu în ultimul rând vitraliile inspiratoare proiectate de Edward Burne-Jones) și povești uimitoare, toate plasate în ritmul zilnic al oamenilor care traversează această parte unică a orașului. 

Cannon Hill Park

Cannon Hill Park este unul dintre cele mai importante parcuri din oraș și a primit statutul Green Flag. Cu paturi de flori frumoase, lacuri, piscine și o colecție minunată de copaci, este ușor de înțeles de ce. Există o mulțime de oportunități de exerciții pe terenurile de tenis ale parcului, terenuri de bowling și putting, iar pasionații de animale sălbatice pot urma aleile și traseele de biciclete de-a lungul râului Rea.

Zona de conservare din parc include o pădure de 5 acri cunoscută sub numele de „Plantația Centenar RSPB”. Există, de asemenea, o pajiște cu flori sălbatice, care este însămânțată în fiecare an cu plante anuale de câmp,

precum macul de câmp, floarea de colț și gălbenele de porumb, oferind vizitatorilor parcului un spectacol, care este foarte rar în mediul urban. Formele tradiționale de gestionare a terenurilor sunt folosite pentru a îmbunătăți această zonă frumoasă, la o distanță scurtă de centrul orașului Birmingham.

Piața Victoria

Birmingham are multe piețe publice, dar aceasta este probabil cea mai faimoasă. Numită după Regina Victoria, această zonă centrală a orașului găzduiește marea Casa a Consiliului, primăria orașului și întâmpină pe străzile sale una dintre cele mai mari piețe germane de Crăciun din lume în fiecare iarnă.

Muzeul de Știință Thinktank

Situat în centrul orașului Birmingham, Thinktank este locul perfect pentru toate vârstele. Explorează MiniBrum, vizitează planetariul 4K unde poți călători spre stele sau descoperă o lume a științei în grădina interactivă de știință în aer liber.

Află mai multe despre trecutul industrial din Birmingham și vezi motoarele cu abur, trenurile, mașinile și avioanele de altădată.

Black Country Living Museum

Black Country Living Museum este un muzeu în aer liber premiat, care spune povestea unuia dintre primele peisaje industrializate din Marea Britanie.

Explorează peste 40 de magazine, case și zone industriale reconstruite cu grijă pe 26 de acri amenajați.

Fă cunoștință cu personaje istorice prietenoase care spun povestea traiului în timpul Revoluției Industriale și nu numai.

Bull Ring

Din punct de vedere istoric, arena de tauri a fost o caracteristică importantă a Birminghamului încă din Evul Mediu, când piața sa a fost organizată pentru prima dată.

Situat între Strada Nouă și Biserica Sf. Martin, Arena de Tauri constă în două clădiri principale, East și West Mall. Cu acces din Piața Sf. Martin la nivelul superior al solului, cele două mall-uri sunt, de asemenea, conectate la nivelul solului inferior sub piață, încorporând un acoperiș întins de 7.000 m² SkyPlane, care se întinde pe toată lățimea ambelor mall-uri

Biblioteca

Mai mult decât o simplă clădire, Biblioteca din Birmingham  proiectată de Mecanoo este un Palat al Poporului, un centru de învățare, informare și cultură care unește oameni de toate vârstele și mediile.

Un volum în consolă nu oferă doar adăpost la intrare, ci servește și ca un balcon grandios cu o grădină de descoperire.

Curtea circulară decupată din piață este un spațiu în aer liber protejat care invită lumina zilei adânc în clădire.

Gastronomie & Restaurante

Reputația Birmingham pentru mâncare excelentă își spune cuvântul. Orașul găzduiește o mulțime de comercianți independenți, precum și sute de lanțuri de restaurante binecunoscute, deasemenea se lauda cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin în afara Londrei.

Dacă intenționați să vizitați această regiune magnifică, am întocmit o listă de mâncăruri populare ce merită încercate.

  • Balti este o masă tradițională de curry pakistanez, dar este unul dintre cele mai bune alimente de încercat în Birmingham, deoarece a fost inventat aici în anii 1970. Este făcut cu influențe native din Kashmir, dar cu o întorsătură de aromă pentru a atrage palatele vestice. Birmingham Balti este adesea preparat cu carne de miel sau capră și servit într-un vas de oțel Balti. Pentru a fi considerat un Birmingham Balti, felul de mâncare trebuie să conțină mirodenii precum turmeric, piure de usturoi, garam masala și ghimbir proaspăt.
  • Fagots se crede că acest tip de chifteluță își are originea în Coventry. Și-a primit numele pentru că inițial a fost făcut cu organe și bucăți grase de carne care trebuiau folosite înainte ca acestea să se strice. Chiftelia a fost descoperită întâmplător când o femeie a încercat să pregătească o masă italiană cu carne de vită tocată. Rezultatul a rămas popular în West Midlands de atunci. Fagots se fac în mod tradițional cu organe și ficat de porc. De asemenea, poate fi combinat cu tăieturi tocate și rulat în ceapă, slănină și pesmet.
  • Torturi Shrewsbury aceste deserturi tradiționale, care își au originea în Shrewsbury din apropiere și au fost adoptate rapid de locuitorii din Birmingham, sunt o încrucișare între un biscuit și o prăjitură și seamănă oarecum cu painele scurte.
  • Pikelets sunt clătite subțiri populare în multe restaurante din Birmingham, precum și în întregul West Midlands. Nelocalnicii confundă adesea această masă cu o crumpet, deoarece este gătită peste o tigaie subțire și lăsată să bule înainte de a fi rotită și răsturnată pentru a găti pe cealaltă parte.

Restaurante - Ce mananci in Birmingham

  • Turtle Bay Birmingham situat la doar câteva secunde de gara Birmingham New St și de centrul comercial Grand Central, te așteaptă cu mâncăruri delicioadr, cocktailuri tropicale și melodii reggae.
  • The Ivy Temple Row aduce mese relaxate și sofisticate pe tot parcursul zilei în inima orașului Birmingham, șapte zile pe săptămână. De la mâncăruri clasice moderne de braserie până la mâncăruri de inspirație asiatică și mâncăruri fantastice vegane și vegetariene, vei găsi ceva pe gustul tău
  • Mylahore își are rădăcinile în Yorkshire, într-o lume a bucătăriilor mici, dar cu inimi uriașe, în care aromele primează, de la samosa la plăcintă ciobanească și karahis la tarte cu fulgi de porumb. Este o poveste asiatică foarte britanică care a trebuit să fie împărtășită.

Departe de trecutul său industrial glorios, Birmingham este în prezent un centru bazat pe tehnologie.

Orașul a trecut printr-un proces de transformare semnificativ pentru a se adapta la progresul de astăzi.

Având atât de multe de vizitat, Birmingham este unul dintre cele mai bune locuri atât pentru o vacanță în oraș, cât și pentru vacanțe mai lungi în nordul Angliei.