Descoperă acest oraș cu o istorie de 2.000 de ani și explorează ruinele defileului Rinului admirând priveliștea de la Cetatea Ehrenbreitstein.

Un loc de întâlnire pentru oamenii de pe tot globul, acest oraș poartă multe nume, dar îl putem numi simplu Koblenz. Impodobit cu clădiri antice, muzee și monumente uluitoare, acest oraș somnoros aduce la viață tradiția vechii Germanii.

Cu toate acestea, în ciuda originilor sale străvechi care planează asupra orașului, Koblenz este și un oraș care s-a modernizat și s-a adaptat cu ușurință la cerințele zilelor noastre. 

Informatii utile

Transport - Cu ce ajungi in Koblenz

Din București ai varianta de zbor spre Koln, poți rezerva zbor cu o singură escală la prețuri începând de la 60 euro cu bagaj de mână inclus, vezi detalii aici. Koln e la o distanță de aproximativ 100 de kilometri de Koblenz, iar drumul până acolo îl poți parcurge cu trenul, călătoria durează o oră iar biletul costă între 17 și 24 de euro. Mai multe detalii despre mersul trenurilor aici

Cazare - Unde te cazezi in Koblenz

Koblenz este situat pe malul râurilor Rin și Moselle și este poziționat în mijlocul lanțurilor muntoase joase. Istoria, cultura și frumusețea naturală face Koblenz popular atât pentru valoarea sa istorică, cât și pentru valoarea sa estetică.

Dacă alegi să petreci câteva nopți aici, îți recomandăm următoarele hoteluri pentru o ședere cât mai confortabilă:

  • GHOTEL hotel & living Koblenz - Acest hotel superior de 3 stele este situat chiar în gara Koblenz, la aproximativ 10 minute de mers pe jos de centrul orașului. Micul dejun este disponibil în fiecare dimineață în zona de luat masa iar oaspeții sunt bineveniți să savureze băuturi în barul hotelului. Prețul pentru o noapte de cazare cu micul dejun inclus începe de la 72 de euro de persoană.
  • Trierer Hof - Acest hotel de 3 stele este situat la marginea orașului vechi, chiar lângă teatrul Stadttheater din Koblenz, la doar 5 minute de mers pe jos de râurile Rin și Moselle și de parcul Deutsches Eck, unde ambele râuri se întâlnesc. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun tarifele încep de la 51 euro de persoană.
  • Hotel Jan van Werth - Hotelul Jan van Werth a păstrat stilul clasic german și se bucură de o locație centrală la doar 400 m de Löhr-Center, la 500 m de Forum Confluentes și la 500 m de Palatul Electoral din Koblenz. Tarifele încep de la 46 de euro de persoană pentru o noapte de cazare și includ micul dejun in restaurantul cochet al hotelului.

Obiective turistice Koblenz - Ce vizitezi in Koblenz

Deutsche Eck

Deutsches Eck este un promontoriu construit artificial la vărsarea râului Moselle până la Rin. Situl se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO din 2002.

Pe teritoriul său se află o piață vastă și o statuie ecvestră monumentală a împăratului german și co-creator al celui de-al doilea Reich - Wilhelm I Hohenzollern.

În vârful monumentului se află o terasă de vizionare care seamănă cu prova unei nave. Piața găzduiește numeroase evenimente culturale, inclusiv concerte și festivaluri în aer liber.

Koblenz Cable Car

Plimbarea uluitoare cu telecabina peste Rin până la Cetatea Ehrenbreitstein nu trebuie să lipsească la nicio vizită în Koblenz.

Ia telecabina până la Cetatea Ehrenbreitstein și bucură-te de a doua cea mai mare fortăreață din Europa, cu multe muzee, expoziții, ziduri istorice și o priveliște de neuitat asupra Koblenz și Deutsches Eck.

Cetatea Ehrenbreitstein

La 118 metri deasupra Rinului, aceasta cetatea oferă cele mai fantastice vederi asupra Koblenz și râurilor Rin și Moselle.

Cetatea Ehrenbreitstein, a doua cea mai mare cetate conservată din Europa, a fost construită în forma sa actuală între 1817 și 1828. Originea sa datează din anul 1000. Astăzi, cetatea găzduiește Landesmuseum Koblenz cu diversele sale expoziții.

Landesmuseum Koblenz

Muzeul de Stat din Koblenz face parte din Direcția Generală a Patrimoniului Cultural Renania-Palatinat și își are sediul în Cetatea Ehrenbreitstein de când a fost fondat în 1956. Muzeul găgduiește expoziții permanente și temporare în patru săli de expoziție. Acesta este deschis de Luni până Vineri iar un bilet de intrare costă 8 euro, mai multe detalii despre acest muzeu aici

Schängelbrunnen

Fântâna Schängel se află în curtea clădirii primăriei. A fost proiectată de Carl Burger în 1940 și este dedicată poetului local din Koblenz, Josef Cornelius. Această fântână este un monument al Koblenz Schängel.

Figurina de bronz, care reprezintă un băiat, varsă un strop de apă la câțiva metri peste bazinul fântânii la fiecare două minute.

Castelul Stolzenfels

La doar câțiva kilometri de centrul orașului Koblenz, în districtul cu același nume, Castelul Stolzenfels se înalță deasupra malului stâng al Rinului.

Din punct de vedere al artei și istoriei culturale, castelul, care a fost construit în secolul al XIX-lea din ruinele unui castel din secolul al XIII-lea, cu parcul și grădinile sale, este una dintre cele mai remarcabile realizări ale romantismului prusac renan.

Basilica Sf. Castor

Basilica S. Castor este cea mai veche biserică din Koblenz, aceasta a văzut multe evenimente istorice importante.

A fost construită în secolul al IX-lea și îl onorează pe Sfântul Castor, care se pare că era misionar în aceste părți în secolul al IV-lea. De-a lungul secolelor, mănăstirea a devenit un important punct de întâlnire pentru domnitorii care aveau dispute și negocieri de soluționat.

Traseul Castelelor Rinului

Pe traseul Castelelor Rinului, poți parcurge întreaga Vale a Patrimoniului Mondial și face drumeții de la Bingen la Remagen, pe malul stâng al Rinului. Aceast traseu te poartă într-o călătorie înapoi în timp, unde vei descoperi legende și mituri. 

Palatul Electoral

Palatul Electoral din Koblenz este una dintre cele mai importante clădiri de palat ale clasicismului timpuriu francez din sud-vestul Germaniei și este unul dintre ultimele palate rezidențiale construite în Germania imediat înainte de Revoluția Franceză.

Astăzi, castelul din partea sa centrală oferă săli exclusive pentru banchete festive, conferințe și sărbători de familie.

Piața Jesuitenplatz 

Jesuitenplatz este una dintre cele mai frumoase piețe din Koblenz. Mai multe clădiri istorice interesante caracterizează aspectul pieței, cum ar fi Biserica Iezuită și fostul Gimnaziu Iezuit, care a fost construit ca o clădire reprezentativă renascentist și astăzi servește drept primărie.

Biserica Liebfrauenkirche

Liebfrauenkirche a fost întotdeauna biserica parohială din Koblenz (împreună cu Sf. Kastor). Începuturile sale merg înapoi în secolul al V-lea, când francii au construit o biserică în zidurile romane. A fost reconstruită și extinsă de mai multe ori folosind fundația originală.

Piața Am Plan

Piața „Am Plan” a fost folosită anterior ca piață, turneu și loc de evenimente. Inițial, piața a fost modernizată de electorul Clemens Wenzeslaus von Sachsen, care a construit și Castelul Koblenz.

Piața și-a primit numele „Am Plan” deoarece a fost prima piață din Koblenz care a fost pavată plat. Partea de sud a pieței a fost în mare parte distrusă în al Doilea Război Mondial, așa că din păcate nicio clădire istorică nu a supraviețuit aici.

Kastorbrunnen

Fântâna Kastorbrunnen construită în anul 1812 este un martor tăcut al războaielor napoleoniene.

În piața din fața Bisericii Sf. Castor, prefectul orașului francez Jules Doazan, în așteptarea deznodământului victorios al campaniei ruse a împăratului Napoleon, a făcut sculptată oarecum prematur o inscripție pe fântâna neoclasică din blocuri de bazalt cu două opuse, semi-opuse. bazine circulare de marmură.

Ofițerul Chauchet a scris: „A Napoleon le Grand, an. MDCCCXII Memorable par la Campagne contre les Riusses sous la Prefecture des Jules Doazan”. (Ing.: Lui Napoleon cel Mare. 1812 pentru comemorarea campaniei ruse sub prefectura lui Jules Doazan).

Muzeul DB Koblenz

Muzeul DB Koblenz a fost deschis în 2001 ca prima locație externă a Muzeului DB Nürnberg și este susținut în mod semnificativ de voluntari ca parte a fundației Bahn Sozialwerk (BSW).

Unele dintre vehiculele expuse sunt operaționale și sunt folosite pentru festivaluri, funcții și evenimente. Mai multe detalii despre prețutile biletelor aici. 

Gastonomie & Restaurante 

Dacă dorești să te delectezi cu preparate culinare cu specific german sau ai doar poftă de ceva bun îți recomandăm unul din următoarele restaurante pentru o masă pe cinste in Koblenz.

  • Restaurant Syrtaki - Bucură-te de toate specialitățile delicioase preparate de acest restaurant într-o ambianță modernă cu vin grecesc.
  • Hans im Glück Burgergrill - Acest restaurant este situat în inima orașului Koblenz, la câțiva pași de Moselle și Rin și piață este un loc de întâlnire popular în orașul vechi din Koblenz. Nu numai cea mai mare terasă în aer liber din oraș, ci și varietatea culinară și cocktailurile delicioase te așteaptă pentru o experiență unică. 
  • L´Osteria Koblenz - Dacă ai dispoziție pentru o atmosferă confortabilă și familiară cu mâncăruri din bucătăria internațională acest restaurant este alegerea perfectă. Odată ajuns la L'Osteria, te vei simți ca într-o osteria tipic italiană, unde atmosferă plină de viață și mirosul delicios al bucătăriei italiene autentice simte în aer.

Indiferent dacă cauți să explorezi arhitectura uimitoare a strămoșilor Germaniei sau pur și simplu dorești să te relaxezi într-o cafenea, posibilitățile nu se termină niciodată când ești în vizită în Koblenz, Germania!