Viena, Budapesta sau Strasbourg? Acestea sunt poate cele mai cunoscute târguri de Crăciun din Europa. Deși pline de farmec, cu o atmosferă parcă ruptă din povești, nu ele vor fi subiectul despre care vorbim astăzi. Țările Baltice impresionează prin frumusețea și eleganța lor, iar târgurile de Crăciun nu fac excepție de la această regulă. Deși pot părea destinații mai puțin comune pentru perioada sărbătorilor te invităm să descoperi unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun ce au loc în Riga, Tallinn sau Vilnius.

Aceste destinații sunt adevărate bijuterii ascunse dacă îți dorești să descoperi noi culturi și să te bucuri de magia sărbătorilor. Să nu uitâm de unele dintre marile lor avantaje prețurile nu sunt așa de piperate, totul este mai liber iar șansele de a te bucura de zăpadă sunt destul de mari.

Țările Baltice sunt cele mai accesibile prin Aeroportul Internațional Riga din Letonia. Acesta este de fapt cel mai mare aeroport din regiune cu mai mulți pasageri decât Tallinn și Vilnius la un loc anual. Aeroportul din Riga este situat convenabil, la aproximativ 4 ore de Vilnius dar și de Tallinn, ceea ce îl face locul perfect pentru a începe și a încheia călătoria la târgurile de Crăciun din Țările Baltice!

Transportul în comun este extrem de bine pus la punct, poți lua un autobuz care te va duce dintr-un punct în altul sau dacă dorești să ai mai multă flexibilitate poți sp închirezi o mașină pe parcursul vacanței.

Dacă dorești să vizitezi toate târgurile de Crăciun îți recomandăm să aloci între 2 și 3 zile pentru fiecare oprire pentru a reuși să vizitezi și principalele obiective turistice.

Târgul de Crăciun din Riga

Îți mai amintești momentele acelea din copilărie în care o poveste de Hans Christian Andersen te transpune într-o lume nouă, plină de magie? Ei bine târgul de Crăciun din Riga îți va oferi aceeași experiență. Cu un decor parcă desprins dintr-o ilustrație dintr-o carte cu basme, acesta este locul în care și cele mai sceptice persoane vor simți spiritul sărbătorilor.

Târgul își întinde tarabele în Piața Domului din inima capitalei Riga, o perla a art nouveau-ului care se află în Patrimoniului Mondial UNESCO. Mirosul de vin fiert, prăjiturelele artizanale și migdalele prăjite te îndeamnă să le încerci. Sutele de obiecte handmade sunt perfecte ca suvenir sau cadou pentru cei dragi de la sfeșnicele sculptate in lemn leton, lumânările artizanale și tricotajele lucrate cu multă grijă aici vei găsi ceva pentru toate gusturile. Nu uita să te oprești și la standurile cu carne afumată pentru a descoperi gusturi noi specifice zonei, iar dacă faimoasa miere letonă îți face cu ochiul nu ezita să o încerci.

Târgul de Crăciun are loc în perioada 3 decembrie 2023 și ține până pe data de 7 ianuarie 2024 și este deschis zilnic de dimineață până seara. Mai multe detalii despre orar poți găsi aici.

La mai puțin de 5 minute de mers pe jos de Piața Domului, există un alt târg de Crăciun ce are loc în Piața Līvu. Aici vei găsi o atmosferă animată, numeroase cafenele și restaurante decorate festiv unde poți savura o delicioasă ciocolată caldă dar și un patinoar.

Îți recomandăm următoarele hoteluri pentru o experiență de neuitat:

Ședință foto de Crăciun în Riga Chirstmas Market

Crează-ți amintiride neuitat cu ajutor unei ședințe foto creative în inima orașului chiar la Târgul de Craciun. Imortalizează unele dintre cele mai frumoase momente din viața ta și păstrează-le cu tine pentru totdeauna.

Nu uita să verifici ghidul nostru de călătorie în Riga, pentru a descoperi toate detaliile organizatorice de care ai nevoie dar și multe alte atracții interesante și activități pe care le poți face în escapada ta.

Târgul de Crăciun din Tallinn

Estonia este una dintre cele mai fermecătoare destinații când vine vorba de sărbătorile de iarnă. Probabil nu știai însă se spune că aici a fost decorat primul brad de Crăciun dintr-o piață centrală din Europa.  Legenda spune că primul pom de Crăciun a fost adus la Tallinn în 1441, de către o asociație de comercianți livonieni.

Cea mai faimoasă piață de Crăciun din Estonia se desfășoară chiar în Piața Primăriei din Tallinn. Printr-un concurs anual, se decide care este cel mai frumos molid din toată Estonia pentru a fi adus în centrul pieței. Luminițele fermecătoare, atmosfera vibrantă, colindele și preparatele tradiționale conturează peisajul ideal pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă. O adevărată Ţară a Minunilor cu sculpturile din gheață, decorațiunile maiestuoase și mirosurile parfumate aici nu te vei plictisi. Standurile din Piața Primăriei oferă o gamă variată de produse artizanale, de la tricotaje, ceramică, suveniruri, decorațiuni de Crăciun  până la turtă dulce, budincă cremoasă, vin fiert și ciocolată caldă. Trebuie doar să îi dai o șansă acestui oraș fermecător pentru a te îndrăgosti iremediabil de el.

Tallinn: Treasure Hunt la Târgul de Crăciun

Explorează magia sezonului festiv din Tallinn, în timp te plimbi prin piața de Crăciun strălucitoare și descoperi informații noi cu ajutorul unei serii de puzzle-uri și provocări distractive, special concepute pentru a simți farmecul sezonului!

Târgul de Crăciun are loc în perioada 1 decembrie 2023 și ține până pe data de 7 ianuarie 2024 și este deschis zilnic de dimineață până seara. Mai multe detalii despre orar poți găsi aici.

Iată câteva recomandări de hoteluri pentru o escapadă relaxantă:

Târgul de Crăciun din Vilnius

Cu o atmosferă caldă și primitoare acest târg de Crăciun deși mai mic ca dimensiuni este locul ideal pentru cei ce nu doresc foarte multă aglomerație dar doresc să simtă aerul sărbătorilor. Vei putea achiziționa produse tradiționale specifice pentru un târg de Crăciun: vin fiert, delicatese locale, produse și decorațiuni lucrate manual. Aici vei putea interacționa cu localnicii, vei afla cum își petrec sărbătorile și te vei simți ca într-o mare familie călduroasă.

După cum era de așteptat, piața oferă o varietate de deserturi și băuturi calde. Deserturile populare includ mini clătite, vafe și produse de patiserie tradiționale lituaniene. Pe lângă vinul fiert, băutura locală vândută este kisielius, care este o băutură caldă de jeleu făcută în general din merișoare (fără alcool) pe care trebuie neapărat să o încerci!

Standurile din Piața Catedralei sunt de obicei tradiționale, construite în totalitate din lemn. În zona Primăriei, târgul are o notă mult mai modernă. Aici vei găsi igluuri din sticlă, fiecare cu o altă temă. În unele sunt organizate cafenele, iar în altele se vând cadouri.

Ce poate fi mai fermecător decât să patinezi pe gheață înconjurat de arhitectura minunată a orașului. Există ceva special la patinat în special în perioada sărbătorilor de iarnă, pe coloana sonoră plină de colinde în timp ce încerci din răsputeri să patinezi la fel de elegant ca un patinator profesionist. Dacă îți dorești această experiență patinoarul din Vilnius te așteaptă în perioada sărbătorilor, mai multe detalii poți să găsești aici.

Târgul de Crăciun are loc în perioada 1 decembrie 2023 și ține până pe data de 1 ianuarie 2024 și este deschis zilnic de dimineață până seara.

Mai jos vei găsi câteva hoteluri pline de confort pentru o vacanță de vis:

Cu orașele sale vechi și pline de arhitectură impunătoare, cu deliciile specifice fiecărei țări și cel mai important cu ospitalitatea localnicilor Țările Baltice sunt destinația ideală pentru o vacanță festivă plină de spiritul Crăciunului!