Țările scandinave oferă turiștilor o experiență cu totul diferită față de restul țărilor din Europa, iar din acest motiv îți  recomandăm Copenhaga! Capitala Danemarcei așteaptă vizitatorii cu o arhitectură splendidă, tipică nordului, vedere la apă, povești, dar și distracție!

Transport

Deoarece Copenhaga se află la o distanță considerabilă de România, avionul rămâne și aici cel mai accesibil mod de a călători. Biletele pornesc chiar și de la 50€ (dus-întors), iar plecările se fac din București, Cluj și Iași. 

Zborul durează doar 2 ore și jumătate dacă nu vei avea escală.

Trebuie să știi că aeroportul principal se află la 7 km de oraș, deci va trebui să alegi o modalitate pentru a ajunge în oraș.  Cele mai accesibile metode  din punct de vedere al timpului și al prețului sunt metroul M2 sau trenul, ambele plecând chiar de la aeroport, iar biletul costă 4,85€. Ceva mai ieftin poate fi autobuzul 5C, biletul costând 2,96€, dar drumul va durea 45 de minute, în loc de 20. 

Cu ce circuli in Copenhaga

În Copenhaga te sfătuim să îți închiriezi o bicicletă pentru a simți cu adevărat spiritul orașului (este mijlocul preferat de transport al danezilor, vei fi uimit de cât de multe biciclete vei vedea pe străzi), iar pentru 24 de ore vei plăti doar 10€.(ți-am lăsat la sfârșit un articol care îți oferă câteva locuri de unde le poți închiria). 

Dacă preferi transportul în comun, vei fi încântat să afli că orașul beneficiază de un sistem foarte bine pus la punct, cu autobuze, linii de metrou și de tren. Poți cumpăra un abonament pentru o zi, la doar 12€, pentru a călători cu orice mijloc de transport în comun dorești. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate online, din magazinele 7 Eleven sau poți plăti direct din stație. 

Taxiul este o altă variantă convenabilă pentru cei care vor să scape de griji, iar tariful per kilometru este de 1,34€.

Cazare

Cât despre cazare, în oraș vei găsi destul de multe hoteluri, studiouri și apartamente, iar cele mai multe oferte se află pe Booking.com sau Airbnb. Prețurile pentru o cameră de două persoane pornesc de la 70€ pe noapte, însă poți plăti mai mult pentru cazările din zonele centrale, cu mai multe facilități.

Iată și câteva recomandări de locuri care nu te vor dezamăgi:

 • Next House este un hotel în apropierea zonei centrale, unde pentru 90€ pe noapte pentru o cameră twin de 2 persoane te vei putea bucura de un loc modern, cu restaurant și bar.
 • Hotelul Annex se află chiar în inima orașului, lângă principalele atracții ale sale. Camerele sunt foarte colorate, așa că te vei trezi zilnic cu o stare de spirit bună. Prețul pentru o noapte pornește de la 115€. Ia în considerare totuși faptul că baia este la comun.
 • Apartamentele pot fi o soluție mai potrivită pentru cei care călătoresc în grupuri, sau preferă un spațiu mai mare, iar cele mai multe pot fi găsite pe Airbnb. Aici puteți vedea o opțiune atractivă pentru grupuri de până la 4 persoane, în centrul orașului, ce costă doar 90€ pe noapte: https://www.airbnb.com.ro/rooms/19540404

Cardul de turist

Te anunțăm de la început că îți poți cumpăra pentru vacanța ta Copenhaga Card, pentru a beneficia de transport public gratuit, discounturi și intrări libere la aproape 90 de atracții. Vei plăti 60/88/108/125€ pentru o valabilitate de 24/48/72/96 de ore, iar lista completă a beneficiilor o poți găsi pe site-ul oficial: https://copenhagencard.com/

Obiective turistice Copenhaga - Itinerar pe 4 zile

Pentru a putea profita maximum de timpul tău aici, cel mai bine să pleci cu un plan bine stabilit al lucrurilor pe care vrei să le vezi. Pentru asta ți-am pregătit o propunere de itinerariu pentru 4 zile, după care te poți ghida.

Ziua 1

 •  Palatul Amalienborg
 • Nyhavn

Pentru că, cel mai probabil, prima jumătate a zilei tale aici va fi ocupată cu transportul și cazarea, te sfătuim să nu îți încarci foarte mult orarul cu obiective turistice. 

Palatul Amalienborg

Îți poți începe traseul explorând istoria țării chiar de la  Palatul Amalienborg, reședința familiei regale daneze. O mare parte din palat este deschisă publicului zilnic între orele 10.00-17.00, și vei plăti 13€ pentru a admira camerele ce reprezintă istoria țării (intrarea este gratuită însă cu cardul de turist). Mai mult, poți vedea aici spectacolul zilnic de schimbare a Gărzii Regale, la ora 12.00. În apropiere se află stații ale liniei de metrou M3 și ale autobuzului 26. 

Nyhavn

Iar  pentru a continua într-o atmosferă liniștită și a intra în atmosfera orașului, îți recomandăm să îți dedici restul zilei cartierului Nyhavn, zona cea mai colorată din oraș. la care poți ajunge mergând  doar 7 minute pe jos de la Castel.. Aici vei găsi căsuțele deja foarte cunoscute, perfect aliniate de-a lungul apei, și colorate în nuanțe vii, unele fiind chiar monumente istorice (precum locul unde a trăit Hans Christian Andersen, în locuințele cu numerele 18, 20 și 67)). Cum deja îți imaginezi, este locul perfect pentru poze, și nici nu vei simți când a trecut o zi aici, iar seara poți găsi câteva localuri foarte drăguțe.

Ziua 2

 • Palatul Christiansborg 
 • Castelul Rosenborg
 • The King's Garden
 • Portul Copenhaga & Mica Sirenă 

A doua zi din excursia ta ar trebui să fie rezervată locurilor emblematice din Copenhaga. iar cum lista lor nu este deloc scurtă, pregătește-te cu multă energie.

Palatul Christiansborg

Pentru că orașul este plin de monumente ale regalității, nu rata alte 2 palate uimitoare, adevărate edificii culturale și bijuterii arhitecturale și istorice. Poți începe de la Palatul Christiansborg, actual sediu al Parlamentului, unde vei putea ajunge cu linia de metrou M3 sau autobulee 31, 37 ori A2 . Este deschis publicului zilnic, exceptând ziua de luni, între 10.00-16.00, iar biletul costă 21.50€ (cu cardul de turist vei putea vizita anumite zone gratuit, inclusiv ruinele subterane). 

Castelul Rosenborg

La 15 minute de mers pe jos se află Castelul Rosenborg, apreciat pentru eleganța și splendoarea sa. Clădirea veche de 400 de ani găzduiește inclusiv o colecție de coroane și bijuterii regale fascinante. Castelul este deschis zilnic, între 11.00-17.00, biletul costând 16.80€ (gratuită cu cardul de turist).

The King's Garden

De la Castelul Rosenborg te poți pentru câteva momente și în The King's Garden, un parc care în anotimpurile calde oferă un spectacol de culori și peisaje splendide, deschis până la ora 20.00.

Portul Copenhaga si Mica Sirena

Iar pentru că apusul oferă cele mai frumoase peisaje lângă mare, locul în care îți închei ziua trebuie să fie Portul Copenhaga, unde se află și monumentul emblematic al orașului, statuia din bronz Mica Sirenă, inspirată din povestea celebră a lui Hans Christian Andersen, pe care nu trebuie să o ratezi în călătoria ta aici. Vei ajunge aici fie mergând pe jos 25 de minute (drum care merită însă parcurs), fie cu autobuzul, folosind liniile 23 și apoi 27.

Ziua 3

 • Muzee
 • Parcul Tivoli

După obiective istorice și culturale, îți poți rezerva o zi și unor locuri ceva mai moderne, iar muzeele sunt ideale.

Muzee Copenhaga

Faptul că majoritatea sunt amplasate în centru este un lucru care te va ajuta în deplasare. Trebuie să știi că majoritatea sunt închise în ziua de luni. Iată o listă a câtorva dintre cele mai interesante muzee, pe care le poți cuprinde în programul tău:

 1. Muzeul național al Danemarcei (10.00-17.00) prezintă cultura și istoria țării (inclusiv a vikingilor). Preț bilet adulți: 13€ (gratuit cu cardul de turist).
 2. Muzeul Thorvaldsens și Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek (10.00-17.00) sunt ambele dedicate artei, arhitecturii, sculpturii, picturii, a curentelor și perioadelor importante din artă, expunând lucrări cunoscute. Preț bilet adulți: 9.50€, respectiv 15.50€.
 3. Muzeul Guinness World Records (11.00-17.00, inclusiv luni) trebuie neapărat văzut, și prezintă cele mai inedite recorduri mondiale, sub forma unor galerii interactive. Preț bilet adulți: 28.90€ (gratuit cu cardul de turist).
 4. Experimentarium (9.30-17.00) se află ceva mai departe de celelalte, în zona de nord, însă experiența pe care o oferă merită drumul. Este un muzeu interactiv al științei, în care vei desluși singur, prin experimente și demonstrații uimitoare, cum funcționează lucrurile. Preț bilet adulți: 23€ (gratuit cu cardul de turist)

Parcul Tivoli

Iar pentru finalul zilei, după ce ai explorat toate muzeele mai sus, îți poți lua doza de distracție din Parcul Tivoli, un loc perfect atât pentru cei ce caută adrenalină, cât și pentru cei ce doresc să se bucure de imagini de poveste în grădinile luxuriante, lângă clădiri frumoase și natură colorată. Intrarea costă 19.50€ (fără biletele pentru a folosi atracțiile, fiecare costând înca 3-10€). Dacă vrei să te bucuri de toate aventurile parcului poți cumpăra, pentru 50€, pachetul ce include intrarea și ture nelimitate la toate atracțiile din parc. Este deschis zilnic, în funcție de zi, până la ora 22.00 sau 24.00. 

Ziua 4

 • Strada Strøget (cumpărături)
 • Plimbare cu barca pe canalele marine din oras

Această ultimă zi din vacanța ta va fi dedicată întoarcerii acasă, însă dacă vei avea câteva ore libere putem să îți recomandăm să iei pentru ultima dată la pas centrul orașului, și să te bucuri de atmosferă și peisaje. 

Strada Stroget

Poți face o oprire și la cea mai mare zonă comercială din Europa, pe care ar fi bine să o strecori în călătoria ta pentru o sesiune de compărături (sau măcar de admirat rafturile). Strada Strøget are peste 1 km și cuprinde atât lanțuri celebre (de la H&M la Parada), cât și magazine locale, de chilipiruri și suveniruri. Te poți opri aici și la o cafenea sau un restaurant și să te bucuri de atmosferă.

Plimbare cu barca

De neratat ar fi și o plimbare cu barca în canalele marine din oraș. Cei care achiziționează cardul de turist au inclus chiar un tur cu barca ce pleacă din strada Ved Stranden, ocazia perfectă pentru a îți întipări pentru ultima dată peisajele superbe din Copenhaga. Chiar și fără cardul de turist, astfel de plimbări costă de la 30€.

Mancare

În oraș te vei putea bucura atât de mâncăruri preluate din alte culturi, dar și de delicatesele tradiționale scandinave. 

Probabil vei găsi oriunde Frikadeller, chiftelele tradiționale din carne de vițel și porc, sau Tartelettero pastă din pui, sparanghel, mazăre, morcov și sos alb, pusă pe un aluat tip tartă. Pentru o gustare mai rapidă poți încerca Smørrebrød, un sandwich cu o singură bucată de pâine Desigur, nu trebuie și uiți nici lemnul dulce (licorice), adorat de orice danez. Și bineînțeles, profită de peștele și fructele de mare proaspete!

Dacă cauți însă un loc în care poți găsi mâncare delicioasă îți recomandăm restaurantul Maple Casual Dining, cu preparate diverse, tradiționale sau internaționale, și opțiuni vegane sau vegetariene, unde un preparat pornește de la 18€. Dacă ești un iubitor de burgeri dă o fugă și la Sporvejen, un local cunoscut pentru gusturile uimitoare, dar și prețurile reduse, căci vei putea lua masa aici și cu doar 12€.

Copenhaga va fi locul perfect în care să îți petreci câteva zile din primăvara sau vara! Lasă-te vrăjit de străzile colorate, cultura nordică și atracțiile variate, și petrece-ți câteva zile de relaxare aici!