Romania este o tara care are un potential turistic enorm, cu destinatii turistice parca desprinse din povesti, care iti taie respiratia.

O tara unde te poti relaxa la malul marii, sau poti explora trasee montane extraordinare, cu locuri si peisaje care abia asteapta sa fie descoperite. 

Iar daca iti doresti sa te bucuri de natura, aer curat si liniste, intr-o escapada perfecta pentru weekend, mai jos vei gasi cele mai frumoase lacuri din tara noastra. De la lacuri naturale, glaciale, montane, lagune, la lacuri carstice, fiecare dintre ele avand o frumusete aparte care te va cucerii. 

Regiunea Transilvania

Balea Lac

Aflat in Muntii Fagaras, la o altitudine de 2.034 metrii, lacul Balea este unul dintre cele mai vizitate si admirate lacuri glaciare din tara noastra. Aici poti ajunge  vara cu masina pe drumul Transfagaras, iar in restul anului cu telecabina de la cabana „Balea Cascada”.

Lacul Balea este cu adevarat o bijuterie naturala, intr-un decor de poveste care merita vizitat cel putin odata in viata. 

Cazare Balea Lac - Unde ne cazam

 • VILA SWE SAR se afla in Curtea de Arges, cu preturi incepand de la 260 ron / noapte pentru doua persoane.
 • Casa Mosului se afla in Cartisoara, cu preturi incepand de la 350 ron / noapte pentru doua persoane.

Lacul Rosu

Lacul Rosu se afla in Parcul national Cheile Bicazului-Hasmas din Muntii Carpati, la aproximativ 33 kilometrii de orasul Bicaz si 27 kilometrii de orasul Gheorgheni.

Format in urma unei alunecari de teren din anul 1837, este un lac de baraj natural, unde, copacii inghititi de apa apar si acum pe suprafata lacului. Aici, te poti relaxa intr-o plimbare relaxanta cu barca inconjurat de un peisaj uimitor. 

Cazare Lacul Rosu - Unde ne cazam

 • LOLO Park Resort, cu preturi incepand de la 750 ron / noapte pentru o cabana de 10 persoane.
 • Vila Bradul, cu preturi incepand de la 250 ron / noapte pentru doua persoane.

Regiunea Muntenia 

Lacul Paltinu

Numit si Lacul Paltinoasa, este unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare din Romania. Acesta se afla in localitatea Dofteana din judetul Prahova, la aproximativ 112 kilometrii de Bucuresti si 80 de kilometrii de Brasov.

Este un lac unic din tara, inconjurat de paduri de foioase si conifere, care, vara, capata o culoare incantatoare de verde-smarald. 

Lacul Paltinu - Unde ne cazam

 • Luxury Lake House & Glamping, cu preturi incepand de la 1800 ron/ noapte pentru o vila cu mic dejun inclus pentru doua persoane.
 • Vila Nura, cu preturi incepand de la 2000 ron/ noapte pentru o vila de opt persoane.

Lacul Scropoasa

Lacul Scropoasa este o bijuterie naturala ascunsa in Muntii Bucegi, la o altitudine de 1197 metri, intr-o zona pitoreasca, clasandu-se in topul celor mai frumoase lacuri din Romania datorita frumuseti incantatoare a acestuia.

Odata ajuns aici, vei fi intamplinat de o intindere de apa ce are culoarea smaraldului, si unul dintre cele mai instagramabile locuri din tara, o destinatie perfecta de weekend. 

Lacul Scropoasa - Unde ne cazam

 • Hotel Belmont, cu preturi incepand de la 960 ron/ noapte pentru doua persoane cu mic dejun inclus.
 • Pensiunea LIN COTA 1000, cu preturi incepand de la 210 ron/ noapte pentru doua persoane.

Regiunea Banat

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale judetului Caras-Severin, un lac unic, care a fost declarat monument al naturii.

Desi este un lac relativ mic, acesta are o culoare deosebita, albastru-verzui, lucru care il plaseaza in topul celor mai frumoase si deosebite lacuri din Romania.

Lacul il gasesti in mijlocul unei paduri din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Cazare Lacul Ochiul Beiului - Unde ne cazam

 •  Casa Anca Cheile Nerei, cu preturi incepand de la 410 ron / noapte pentru doua persoane.
 • Casa Thea, cu preturi incepand de la 270 ron / noapte pentru doua persoane.

Lacul Diavolului

Situat in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, este cel mai mare lac carstic din Romania.

Este un lac de munte, care, in ciuda numelui sau, ofera o priveliste unica, cu o apa verde-albastra, intr-un cadru natural exceptional, care face acest loc perfect pentru relaxare. 

 •  Casa Anca Cheile Nerei, cu preturi incepand de la 410 ron / noapte pentru doua persoane.
 • Casa Thea, cu preturi incepand de la 270 ron / noapte pentru doua persoane.

Regiunea Maramures

Lacul Albastru

Aflat pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie, la poalele Muntilor Gutai, lacul Albastru este un lac unic in Europa si Romania.

Lacul Albastru a fost declarat monument al naturii datorita felului in care s-a format si faptului ca isi schimba culoarea apei in functie de anotimp. Primavara, lacul are o culoare de albastru inchis si deschis, vara, un verde smarald, iar toamna culoarea acestuia este verde inchis si uneori maro. 

Cazare Lacul Albastru-unde ne cazam

 • Turist Suior Cota 1000, cu preturi incepand de la 220 ron/ noapte pentru doua persoane cu mic dejun inclus.
 • Pintea Chalet, cu preturi incepand de la 220 ron / noapte pentru doua persoane.

Lacul Buhaescu

Lacul Buhaescu este un lac glaciar si se afla in Muntii Rodnei, la o altitudine de 1905 metri, si face parte din rezervatia naturala „ Pietrosu Mare”.

Culorile, aerul curat si cadrul natural, fac din acest loc unul unic si il plaseaza intr-o destinatie perfecta de weekend, un loc de care, odata ajuns aici, cu siguranta te vei indragosti. 

Cazare Lacul Buhaescu-unde ne cazam

Regiunea Moldova

Lacul Izvorul Muntelui

Lacul Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial din Romania, cu o suprafata de 31 de likometri patrati, si o adancime maxima de 97 de kilometri. Acesta se afla pe raul Bistrita, si este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din tara datorita peisajului extraordinar pe care il vei gasi aici si a unicitatii sale.

De asemenea, aici te poti relaxa intr-o plimbare cu barca sau vaporasul, admirand natura superba. 

Cazare Lacul Izvorul Muntelui - Unde ne cazam

Lacul Negru

In judetul Vrancea, mai exact, in bazinul Narujel, la o altitudine de 1250 metri se afla unul dintre cele mai frumoase, si bine ascunse lacuri din Romania. Acesta atrage anual din ce in ce mai multi turisti datorita apei limpede ca clestarul, a peisajului si a aerului curat.

Este locul perfect pe care sa il vizitezi atunci cand vrei sa scapi de galagia urbana pentru a te relaxa si bucura de natura. 

Cazare Lacul Negru - Unde ne cazam 

Regiunea Dobrogea

Lacul Iacobdeal

Lacul Iacobdeal este un lac unic in Romania, un lac cu sclipire de smarald care ofera o priveliste extraordinara.

Lacul Iacobdeal se afla la poalele muntilor Macin, in apropierea localitatii Turcoaia, intr-un loc salbatic, care creeaza o imagine inedita deoarece este inconjurat de pereti smaltuiti de granit, cu maluri abrupte, fiind considerat un lac de o frumusete rara. 

Cazare Lacul Iacobdeal - Unde ne cazam

Lacul Sinoe

Lacul Sinoe este una dintre principalele atractii din regiunea Dobrogea, care se afla in Delta Dunarii. Acesta face parte din Complexul lagunar Razim-Sinoe, si cucereste prin unicitatea sa si privelistea deosebita pe care o ofera.

De asemenea, dupa o plimbare pe lac, vei observa pe malul acestuia ruinele cetatii antice Hristria. 

Cazare Lacul Sinoe - Unde ne cazam

 • Pensiunea Palaghia, cu preturi incepand de la 250 ron / noapte pentru doua persoane.
 • Hotelul Mondial, cu preturi incepand de la 310 ron / noapte pentru doua persoane cu mic dejun inclus.

Regiunea Oltenia

Lacul Vidra

Lacul Vidra este o bijuterie a Romaniei, aflat pe Valea Lotrului. Este situat la o altitudine de 1289 metri si este cel mai mare lac din cadrul amenajarii hidroenergetice Lotru-Ciuget.

Este un lac antropic care se afla intr-un cadru natural deosebit si care ofera ocazia perfecta pentru a scapa de galagia urbana si a te bucura de aerul curat si de a te relaxa la malul acestuia. 

Cazare Lacul Vidra-unde ne cazam

 • Pensiunea Edelweiss, cu preturi incepand de la 330 ron / noapte pentru doua persoane cu mic dejun inclus.
 •  Hostel Voineasa, cu preturi incepand de la 160 ron / noapte pentru doua persoane.

Lacul Balota

Situat la o altitudine de 1200 de metrii, in Muntii Capatanii, lacul mai este numit si lacul haiducilor datorita multiplelor legende de care acesta este legat.

Este o bijuterie a tarii, asezat intr-un loc plin de peisaje deosebite, si care, cu siguranta se va ridica la astepartile fiecarei persoane care ajunge aici. 

Cazare Lacul Balota - Unde ne cazam

Regiunea Crisana

Lacul Lesu

Lacul Lesu este un lac de acumulare situat pe Valea Iadului in Muntii Apuseni din judetul Bihor.

Lacul ofera un peisaj extraordinar tuturor celor care il viziteaza. Lacul se intinde pe o suprafata de 148 hectare, intr-un cadru natural unic. 

Cazare Lacul Lesu-unde ne cazam

Lacul cu nuferi

In Oradea, la statiunile Baile 1 Mai, se afla un loc unic din Europa si Romania, si anume, Lacul cu nuferi.

Popularitatea si unicitatea lacului ii este adusa de faptul ca, aici este singurul loc din Romania si Europa unde creste nufarul termal. Desi acesti nuferi sunt infloriti tot anul, in perioada iunie-august acestia ofera un spectacol extraordinar vizitatorilor. 

Cazare Lacul cu nuferi - Unde ne cazam

Regiunea Bucovina

Lacul Iezer

Aflat in muntii Rodnei, sub varful Pietrosul, la o altitudine de 1.825 metri, lacul Iezer este un lac glaciar si o bijuterie naturala a tarii, o destinatie care te va impresiona si de care cu siguranta te vei indragosti.

Aici, pe langa frumusetea aceasta, vei fi incojurat de natura, aer curat si munti inalti care impreuna, ofera un cadru natural exceptional, cu o priveliste de poveste. 

Cazare Lacul Iezer - Unde ne cazam