Cei ce își doresc aventură, adrenalină și experiențe ce rămân întipărite în memorie, trebuie să exploreze parcurile de distracții din Europa!

Indiferent că îți dorești să pătrunzi în modernitate sau istorie, cu activități înfiorătoare sau magice, povești cu prinți și prințese sau povești cu dragoni, jocuri faimoase, spectacole uimitoare sau în lumea personajelor preferate, un parc de distracții este locul în care vei găsi orice cauți.

Pentru a te ajuta în a lua o alegere perfectă am pregătit un top al celor mai apreciate și uimitoare parcuri de distracții din Europa, perfecte pentru orice tip de turist!

Parcuri de distractii din Europa

Disneyland, Franța

Nu uimește pe nimeni faptul că includem în acest top, cel mai faimos parc de distracții din lume, aflat la 30 de minute de Paris. Și, pe bună dreptate, Disneyland își merită faima!

Domeniul imens al parcului este practic un regat magic în care oricine, copil sau adult, se poate distra. Este împărțit în 2 zone, DisneyLand Park și Walt Disney Studios.

Primul recreează lumea basmelor, cu personaje ale copilăriei, clădiri simbolice și diverse moduri de a te amuza, inclusiv un foc de artificii în fiecare seară, iar al doilea te ajută să pășești în istoria cinematografiei. În plus, parcul are facilități de cele mai înalte standarde, fiind accesibil pentru oricine.

Un bilet pentru ambele parcuri pornește de la 81€ (pentru copii 77€), însă prețul poate crește în perioadele aglomerate. Poți citi mai multe despre parcul Disneyland de pe site-ul oficial.

Bineinteles, daca ajungi la Disneyland, nu trebuie sa ratezi ocazia sa vizitezi si orasul indragostitilor, Paris. Gasesti aici toate detaliile despre frumosul oras.

PortAventura, Spania

La o oră de Barcelona se află cel mai mare parc de distracții și resort din sudul Europei: PortAventura. Deși la prima vedere ai crede că este un waterpark obișnuit, defapt parcul permite vizitatorilor să facă o călătorie în 6 civilizații diferite, prin zonele sale tematice: Mediterrània, Vestul Sălbatic, Mexic, China și Polinezia, fiecare având o serie de activități și atracții specifice.

În plus, alături se află și o anexă a parcului, Ferrari Land, un loc al adrenalinei Formulei 1, unde vei putea să te dai în cel mai înalt și totodată rapid roller coaster din întreaga Europă.

Un bilet prin care poți vizita atât PortAventura, cât și Ferrari Landcostă 48€ (42€ pentru copii), și poți citi mai multe despre parcul PortAventura de pe site-ul oficial.  Nu trebuie sa ratezi ocazia sa vizitezi si Barcelona, asadar, aici regasesti toate detaliile pentru un o vacanta plina de activitati.

Europa-Park, Germania

Al doilea cel mai mare parc de distracții din Europa, Europa-Park, a uimit turiștii vreme de peste 40 de ani.

Parcul este împărțit în zone inspirate din 15 țări din toate colțurile lumii, reproducându-le atmosfera prin decor, personaje, muzică și chiar preparate culinare, așa că nu doar că te vei distra, dar vei avea impresia că ești într-o călătorie în jurul lumii.

Include și 12 roller coaster-uri potrivite pentru orice tip de persoană, de la copii până la adulți aventuroși. În plus, o echipă de peste 250 de persoane organizează zilnic spectacole, de la teatru la parade și dansuri pe gheață.

Un bilet pentru adulți pornește de la 57.50€ (49€ pentru copii), iar copii sub 4 ani sau cei ce își sărbătoresc ziua de naștere au intrare gratuită. Poți citi mai multe despre parcul Europa-Park de pe site-ul oficial. Nu trebuie sa ratezi nici Stuttgart in drumul tau spre Europa-Park, descopera aici toate informatiile pe care trebuie sa le stii.

Futuroscope, Franța

Franța nu are un singur parc de distracții important, ci mai multe, printre care și Futuroscope.

După cum sugerează și numele, parcul este proiectat în stil futurist, un oraș al viitorului cu tehnologii digitale incredibile și atracții perfecte pentru pasionații de tainele universului și ale științei (exemplul perfect fiind un roller coaster spre Marte).

În total, în 6 clădiri avangardiste situate într-un teren de 60 de hectare, plin cu iarbă verde, combinând perfect modernitatea cu natura, vizitatorii au parte de peste 30 de experiențe inedite, de la roller coaster-uri cu efecte 4D, jocuri digitale și spectacole în aer liber la vizionarea unor producții cinematografice uimitoare.

Un bilet pentru adulți pornește de la 47€ (39€ pentru copii, cu intrare gratuită pentru cei sub 4 ani) și poți citi mai multe despre parcul Futuroscope de pe site-ul oficial.

Parc Astérix, Franța

Dacă credeai că am terminat cu locurile din Franța te-ai înșelat, pentru că nu putem exclude Parc Astérix, situat la 35 km de Paris, inspirat chiar din poveștile faimoase cu același nume.

În parc sunt amenajate mai multe lumi culturale diferite precum Grecia Antică, Egipt, Imperiul Roman, și bineînțeles Galia.

Pe lângă tema sa inedită, parcul s-a remarcat și pentru numărul mare de atracții și spectacole la care vizitatorii au acces: peste 50, toate fiind foarte foarte diverse, dar perfect incorporate în tema parcului. Este locul perfect în care să pătrunzi și să explorezi lumea poveștii preferate a copilăriei!

Un bilet pentru adulți pornește de la 51€ (48€ pentru copii) și poți citi mai multe despre parcul Astérix de pe site-ul oficial.

Gröna Lund, Suedia

Deși poate nu este la fel de mare ca alte parcuri de distracții din această listă, Gröna Lund merită să fie amintit.

Parcul este poate unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din Europa, cu o istorie de 120 de ani, reușind să păstreze atmosfera și decorul unui parc de distracții autentic, așa cum ni-l imaginam în copilărie, și chiar a păstrat clădiri din secolul al XIX-lea.

În prezent Gröna Lund oferă 30 de atracții de aventură, șase restaurante și multe standuri de gustări, alături de numeroase standuri cu jocuri. De asemenea, nici la capitolul divertisment parcul nu se lasă mai prejos, fiind organizate des concerte, seri de dans și spectacole pentru copii.

Un bilet pentru adulți pornește de la doar 30€ (24€ pentru copii) și poți citi mai multe despre parcul Gröna Lund de pe site-ul oficial.

Gardaland, Italia

În nord-estul Italiei, chiar lângă Lacul Garda, la câțiva kilometri de Verona, se află Gardaland, un un parc de distracții a cărui popularitate este în continuă creștere.

Întregul complex (ce este compus din parcul de distracții, un acvariu uriaș și 3 hoteluri tematice) măsoară peste 45 de hectare, în care vizitatorii se pot bucura de 32 de atracții și experiențe diferite (toate împărțite în 4 zone tematice), printre care șapte roller coaster-uri ce te vor provoca, patru case bântuite, trei instalații acvatice și un cinema 4D. Este un parc perfect pentru copii, dar și adulți deopotrivă.

Un bilet pentru adulți pornește de la doar 55€ (49€ pentru copii), la care se adaugă 16€, respectiv 8€ pentru copii, dacă îți dorești să vizitezi și acvariu. Poți citi mai multe despre parcul Gardaland de pe site-ul oficial. Daca tot planuiesti o vacanta la Gardaland, iti recomandam sa vizitezi si Milano, decopera tot ce trebuie sa stii despre o vacanta la Milano, aici.

Tivoli Gardens, Danemarca

Unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din Europa și chiar din lume, cu 160 de ani de activitate, Tivoli Gardens este un parc pe care iubitorii de aventură nu trebuie să îl rateze!

Îmbinând perfect natura cu distracția, Tivoli pare un mic carnaval urban, plin culoare și lumini feerice, și este chiar locul care l-a inspirat pe Walt Disney în crearea Disneyland. Într-un peisaj de poveste, între grădini luxuriante, clădiri impunătoare și natură boemă, stau 32 de atracții incitante, contrastând parcă cu liniștea decorului.

Un bilet pentru adulți, cu intrare și tururi nelimitate în atracțiile din parc, pornește de la doar 63€ (53€ pentru copii). Poți citi mai multe despre parcul Tivoli Gardens de pe site-ul oficial. Bineinteles, daca planuiesti o vacanta in Copenhaga, aici ai toate informatiile necesare pentru o calatorie perfecta.

Walibi, Belgia

La 40 de minute de Bruxelles vei găsi Walibi, un parc de distracții apreciat pentru cât este de prietenos și potrivit pentru oricine, de la copii la adulți, dar în special pentru familii. Vei găsi aici peste 40 de atracții și posibilități de divertisment, iar diversitatea lor este uimitoare: de la plimbări cu poneii simpatici și căsuțe în copac pitorești până la trenuri montagne russe cu viteze și înălțimi înfiorătoare și plimbări în apa învolburată, pe un traseu șerpuitor, chiar și cu cascade. 

Un bilet pentru adulți pornește de la doar 40€ (33€ sau 20€ pentru copii, în funcție de vârstă) și poți citi mai multe despre parcul Walibi de pe site-ul oficial.

Efteling, Olanda

Aflat la o oră de Rotterdam, parcul de distracții Efteling pare, la propriu, desprins din povești. Cu o tematică ce pune în prim-plan universul basmelor clasice europene, locul pare învăluit în magie, mister și farmec. Orice adult își va aminti de copilăria sa  aici, iar copii se pot îndrăgosti de vraja poveștilor vechi. Vizitatorii sunt așteptați cu un număr de 33 de atracții (perfecte pentru copii, dar și pentru adulții ce caută adrenalină)  și alte 7 spectacole și posibilități de divertisment. Aici se află și cel mai mare spectacol de lumini și apă din Europa: Aquanura. 

Un bilet pornește de la doar 38€ (prețul crește până la 48€, în funcție de perioada aleasă) și poți citi mai multe despre parcul Efteling de pe site-ul oficial. Daca planifici o calatorie in Olanda, iti recomandam sa vizitezi si Amsterdam, gasesti toate informatiile pentru o vacanta perfecta, aici.

Pleasure Beach, Regatul Unit

În nord-vestul Angliei, la o oră de Liverpool și Manchester, vei găsi Pleasure Beach, presupus a fi cel mai intens parc de distracții din țară. Locul oferă celor ce îi calcă pragul o experiență ce le va rămâne în memorie, cu curse fantastice, spectacole și evenimente inedite. Pentru adulți parcul pregătește roller coaster-uri și montagne russe-uri unice, ce îți vor testa limitele, pentru copii aici se află Nickelodeon Land, locul în care pot pătrunde în lumea desenelor preferate, iar dacă îl vizitați în familie veți găsi atracții în care vă puteți distra împreună. 

Un bilet pentru adulți pornește de la doar 33£ (27£ pentru copii) în perioadele neaglomerate. Poți citi mai multe despre parcul Pleasure Beach de pe site-ul oficial. Principalul oras din apropierea parcului de distractii este Manchester, iar mai multe detalii poti gasi aici.

The Prater, Austria

Prater este un parc public imens din Viena, iar într-un colț al său se află Wurstelprater, cel mai vechi parc de distracții din Europa și al doilea din lume, ale cărui rădăcini merg până în 1162. Deși nu este poate la fel de spectaculos decorat ca alte parcuri de distracții, Wurstelprater se remarcă prin tradiția lui și aerul istoric fermecător. Desigur, vei găsi suficiente posibilități de a te distra, în roller coaster-uri, caruseluri, și activități specifice. Probabil, atracția principală a parcului rămâne însă Wiener Riesenrad, o roată panoramică din 1897, folosită ca decor în multe filme.

Intrarea în parcul de distracții este liberă, însă va trebui să achiziționezi bilete individuale pentru fiecare atracție aleasă, prețul variind între 2€-6€. Poți citi mai multe despre parcul The Prater de pe site-ul oficial.

Alton Towers, Regatul Unit

Amenajat pe locul unui parc cu grădini florale, Alton Towers este astăzi unul dintre cele mai apreciate și mari parcuri de distracții din Europa, întinzându-se pe o suprafață uimitoare de peste 200 de hectare. Nu este un simplu parc de distracții, ci este un complex format din 3 hoteluri tematice, un mic sat fermecător, un pard acvatic și peste 40 de atracții inedite. Parcul se mândrește cu roller coaster-urile unice, anual aducând noi trasee și tehnologi nou-create, oferindu-le vizitatorilor experiențe inconfundabile,

Un bilet pentru ambele parcuri pornește de la 69£, la care se adaugă 24£ dacă îți dorești să vizitezi și parcul acvatic. Poți citi mai multe despre parcul Alton Towers de pe site-ul oficial. Cel mai apropiat oras principal de Alton Towers, este Birmingham. Te invitam sa descoperi orasul Birmingham aici.

Legoland Billund, Danemarca

Legoland a devenit, ca și Disneyland, un parc de distracții internațional, însă cel mai indicat să vizitezi chiar originalul Legoland Billund. Cum intuiție deja, parcul este un mic univers Lego, probabil locul de vis al oricărui copil, cu construcții făcute în întregime din milioane de piese Lego, zone inspirate din seturile de jucării, și activități interactive fascinante. Deși majoritatea atracțiilor sunt destinate copiilor (există și excepții, precum  înfiorătorul roller coaster Polar X-plorer), inclusiv adulții se pot lăsa purtați în această lume fantastică, fiind locul perfect pentru familii. 

Un bilet pentru ambele parcuri pornește de la 67€, și poți citi mai multe despre parcul Legoland Billund de pe site-ul oficial. Te invitam sa descoperi mai multe informatii despre Billund, aici.