Insula Corfu este o destinație turistică deosebită, cunoscută pentru frumusețea sa naturală, plajele spectaculoase, peisajele idilice și istoria bogată. Acest loc îți oferă o combinație perfectă de aventură, relaxare și explorare culturală.

Una dintre cele mai frumoase atracții din Corfu este orașul vechi, o bijuterie istorică în care te poți plimba pe străzi înguste pavate cu piatră și admire clădiri cu arhitectură venețiană, precum și biserici și muzee cu o istorie bogată. Aici poți descoperi Cetatea Corfu, o fortificație construită în secolul al XVI-lea, care îți oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului și mării.

Corfu este, de asemenea, cunoscută pentru parcurile sale naturale și rezervațiile naturale.

Ceea ce face insula cu adevărat specială sunt plajele sale spectaculoase, care îți oferă oportunități pentru snorkeling, scufundări și sporturi nautice. Plaja Paleokastritsa, Plaja Glyfada, Plaja Agios Gordios și Plaja Kassiopi sunt doar câteva exemple ale plajelor uimitoare ce așteaptă să fie descoperite.

În timpul serii, orașul Corfu se transformă într-un loc vibrant, cu o mulțime de baruri, restaurante și cluburi de noapte care îți oferă o experiență autentică de viață de noapte grecească.

Corfu este o destinație turistică impresionantă, care îți oferă o combinație perfectă de aventură, relaxare și explorare culturală. În cele ce urmează vei descoperi cele mai frumoase plaje din Corfu, pe care trebuie neapărat să le vizitezi în timpul vacanței tale, pentru un sejur plin de relaxare și momente unice.

Paralia Mirtiotissa 

Paralia Mirtiotissa este o plajă deosebit de frumoasă situată pe coasta de vest a insulei Corfu. Aceasta este adesea considerată una dintre cele mai frumoase și mai pitorești plaje din Grecia. Plaja Mirtiotissa este o plajă sălbatică, ascunsă între dealurile verzi și stâncoase, oferind o priveliște incredibilă a mării și a peisajului înconjurător.

Plaja este acoperită de nisip fin și pietriș și are ape cristaline, de culoare turcoaz, ceea ce o face perfectă pentru înot și snorkeling. Plaja este înconjurată de stânci abrupte acoperite cu vegetație, creând o priveliște dramatică și oferind oportunități pentru cățărare și explorare.

De asemenea, această plajă este populară și printre cei care își doresc liniște și intimitate, deoarece este mai puțin aglomerată decât alte plaje din Corfu. În apropierea plajei, poți găsi o tavernă tradițională grecească, unde poți savura specialități locale delicioase și băuturi răcoritoare în timp ce admiri priveliștea deosebită a mării. De asemenea, există și un bar de plajă unde poți savura un cocktail răcoritor în timp ce te relaxezi pe plajă.

Porto Timoni 

Porto Timoni este o plajă deosebit de frumoasă situată în partea de nord-vest a insulei Corfu, în apropiere de satul Afionas. Această plajă ascunsă este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă și un adevărat paradis tropical. Pentru a ajunge la Porto Timoni, trebuie să parcurgi o mică drumeție de aproximativ 15 minute, dar priveliștea de pe traseu este absolut magnifică.

Odată ajuns la plajă, vei fi întâmpinat de ape cristaline și nisip auriu. Plaja este formată din două golfuri separate de un promontoriu stâncos, cu o priveliște impresionantă asupra mării. Cel mai mare dintre cele două golfuri are o formă semicirculară și este protejat de vânt, astfel încât este perfect pentru înot și relaxare.

Plaja este înconjurată de stânci spectaculoase, acoperite cu vegetație luxuriantă și cu păduri de cedri, care oferă un aer tropical și exotic. Pe plajă nu există facilități turistice, deci este recomandat să îți aduci cu tine toate cele necesare pentru o zi de plajă, inclusiv apă și ceva de mâncare.

Avlaki Beach 

Avlaki Beach este o plajă frumoasă și pitorească situată pe coasta de nord-est a insulei Corfu. Cunoscută pentru apele sale cristaline și nisipul fin, Avlaki Beach este o destinație populară pentru cei care își doresc o experiență autentic grecească.

Plaja este acoperită cu nisip fin și pietriș, care se îmbină armonios cu apa limpede și turcoaz. Este un loc perfect pentru înot și snorkeling, iar peștii de diferite culori și dimensiuni îți vor ține o companie plăcută în timp ce te bucuri de apa cristalină. Pe marginea plajei se găsesc taverne tradiționale grecești, unde poți savura preparate locale delicioase și băuturi răcoritoare în timp ce admiri priveliștea spectaculoasă a mării.

De asemenea, există și un centru de sporturi nautice, unde poți închiria echipamente pentru windsurfing sau iahting, sau poți învăța să faci aceste activități sub îndrumarea profesioniștilor. În apropiere de plajă, poți găsi și un mic port, unde poți închiria o barcă sau un iaht și explora frumusețile înconjurătoare. Peisajul este spectaculos, cu dealuri verzi și păduri de pini, care oferă o priveliște deosebită și un aer proaspăt.

Plaja este dotată cu facilități și opțiuni de divertisment pentru toate gusturile, încât fiecare vizitator să se poată bucura de o zi de relaxare și distracție într-un cadru natural deosebit.

Issos Beach 

Issos Beach este o plajă frumoasă și impresionantă situată în partea de sud-vest a insulei Corfu, în apropierea satului pescăresc Agios Georgios. Plaja se întinde pe o lungime de 2 kilometri și este cunoscută pentru nisipul său fin, apele cristaline și peisajul său natural deosebit. Apa de un albastru turcoaz se îmbină perfect cu nisipul fin și auriu, iar vegetația luxuriantă de pe marginea plajei oferă o atmosferă tropicală și exotică. Plaja este protejată de vânturi, ceea ce o face perfectă pentru înot și activități nautice.

Issos Beach este o destinație populară pentru cei care își doresc o experiență de plajă autentic grecească. Pe plajă se găsesc numeroase taverne și baruri, unde poți savura mâncăruri tradiționale grecești și băuturi răcoritoare în timp ce te bucuri de priveliștea spectaculoasă a mării. În apropierea plajei se găsesc și unele atracții turistice importante, cum ar fi ruinele vechii cetăți romane Gardiki, care sunt deschise pentru vizitatori.

De asemenea, în apropiere se află și mlaștinile Korission, care sunt un parc natural protejat. Plaja oferă opțiuni de divertisment și relaxare pentru toate gusturile, iar împrejurimile sale naturale merită descoperite.

Rovinia Beach 

Rovinia Beach este o plajă pitorească și liniștită situată pe coasta de vest a insulei Corfu, în apropierea satului Liapades. Plaja este cunoscută pentru apele sale cristaline și pentru peisajul său natural deosebit, care îți taie respirația. Apa albastră turcoaz a Mării Ionice se îmbină perfect cu nisipul fin și auriu, iar munții din jur creează un decor de vis.

Plaja este înconjurată de stânci impresionante și de vegetație luxuriantă, oferind o atmosferă tropicală și romantică. Rovinia Beach este o plajă sălbatică, fiind o alegere perfectă pentru cei care își doresc o experiență neconvențională și mai puțin aglomerată. Pe plajă nu există baruri sau taverne, iar aici te poți bucura pe deplin de liniștea și de frumusețea naturală a zonei.

Pentru a ajunge la plajă, trebuie să cobori pe un drum pietruit înconjurat de măslini și arbuști mediteraneeni, ceea ce face ca experiența să fie și mai specială și unică. În apropierea plajei se găsesc câteva peșteri impresionante, cum ar fi peștera Rovinia, care poate fi explorată cu o barcă de agrement. De asemenea, în apropiere se află și satul Liapades, care este cunoscut pentru casele sale tradiționale și pentru atmosfera sa autentică grecească.

Kontogialos Beach 

Kontogialos Beach este o plajă spectaculoasă situată în partea de vest a insulei Corfu, în apropiere de satul Pelekas. Plaja este cunoscută pentru nisipul fin și auriu, pentru apele cristaline și pentru priveliștea panoramică impresionantă pe care o oferă asupra Mării Ionice.

Cu o lungime de aproximativ 200 de metri, Kontogialos Beach este una dintre cele mai populare plaje din Corfu, oferind o gamă variată de facilități, cum ar fi șezlonguri, umbrele de soare, sporturi acvatice și o varietate de taverne și baruri.

Plaja este înconjurată de stânci impresionante, care creează o atmosferă deosebită și un cadru natural unic. Apa albastră turcoaz a Mării Ionice se îmbină perfect cu nisipul fin și cu vegetația luxuriantă din jur, oferind o priveliște de vis. Kontogialos Beach este, de asemenea, cunoscută pentru romantismul său și pentru atmosfera sa plăcută. Pe timpul serii, plaja este iluminată, creând o atmosferă romantică și deosebită pentru cei care își doresc să petreacă un moment special alături de persoana iubită.

În apropiere se găsesc numeroase atracții turistice, cum ar fi satul Pelekas, care este renumit pentru vederile sale spectaculoase și pentru casele sale tradiționale grecești. De asemenea, în apropiere se află și Achilleion, fostul palat regal.

Loggas Beach 

Loggas Beach este o plajă extraordinară situată în partea de nord-vest a insulei Corfu, în apropiere de satul Peroulades. Plaja este cunoscută pentru apele cristaline, pentru nisipul fin și pentru priveliștea panoramică spectaculoasă pe care o oferă asupra Mării Ionice.

Cu o lungime de aproximativ 150 de metri, Loggas Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Corfu, fiind înconjurată de stânci și de vegetație luxuriantă. Această plajă este preferată de cei care caută liniște și intimitate, deoarece este mai puțin aglomerată decât alte plaje din zonă. Apele cristaline ale Mării Ionice se îmbină perfect cu nisipul fin și cu vegetația din jur, creând o priveliște deosebită și o atmosferă unică. Peisajul este impresionant, iar vântul ușor aduce un miros proaspăt de mare.

Loggas Beach este ideală pentru cei care își doresc să se relaxeze și să se bucure de soare și de mare. Plaja oferă turistilor facilități limitate, cum ar fi câteva umbrele de soare și sezlonguri, dar aceasta este o parte din farmecul său și este potrivită pentru cei care doresc o experiență mai naturală.

Nissaki Beach 

Nissaki Beach este o plajă frumoasă și pitorească situată în partea de nord-est a insulei Corfu, într-o zonă liniștită și cu peisaje spectaculoase. Această plajă cu nisip fin și ape cristaline este una dintre cele mai frumoase din Corfu și atrage turiști din întreaga lume. Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, Nissaki Beach este o plajă încântătoare cu o priveliște panoramică deosebită asupra Mării Ionice și a coastei de pe insulă.

Nissaki Beach este o plajă populară pentru înot și snorkeling, iar apa este ideală pentru aceste activități. Vizitatorii se pot bucura de o gamă largă de sporturi acvatice, precum scufundări, caiac sau plimbări cu barca. Pe plajă se găsesc câteva taverne și cafenele care oferă produse locale, precum fructe de mare proaspete și băuturi răcoritoare. De asemenea, plaja este dotată cu facilități precum dușuri, toalete și șezlonguri pentru a face experiența de plajă mai confortabilă pentru vizitatori.

Nissaki Beach este, de asemenea, aproape de alte atracții turistice populare din insulă, cum ar fi satul Nissaki, care este cunoscut pentru casele sale tradiționale și pentru peisajul său rural. De asemenea, în apropiere se află și satul Kassiopi, care oferă turistilor o mulțime de opțiuni de cumpărături, taverne și baruri.

Agios Georgios beach 

Agios Georgios Beach este o plajă frumoasă și liniștită situată pe coasta de vest a insulei Corfu. Plaja se întinde pe o distanță de aproximativ 2 km și este una dintre cele mai mari și mai populare plaje din Corfu, atrăgând turiști din întreaga lume.

Această plajă cu nisip fin și ape cristaline oferă o priveliște spectaculoasă asupra Mării Ionice și este protejată de munți și dealuri. Un loc ideal pentru relaxare și recreere, iar apa caldă și liniștită este perfectă pentru înot și snorkeling. Pe plajă se găsesc numeroase taverne și cafenele care oferă mâncăruri locale delicioase și băuturi răcoritoare. De asemenea, plaja este dotată cu toalete, dușuri și șezlonguri pentru a face experiența de plajă cât mai confortabilă pentru vizitatori.

Agios Georgios Beach este, de asemenea, un loc popular pentru sporturile nautice, cum ar fi windsurfing, jet-ski și plimbări cu barca. În apropiere se află și satul Agios Georgios, un loc pitoresc cu case tradiționale și străzi înguste. Agios Georgios Beach este o plajă frumoasă și liniștită cu ape cristaline și nisip fin, oferind o gamă largă de facilități și activități.

Marathias Beach 

Marathias Beach este o plajă frumoasă și liniștită situată pe coasta de sud-vest a insulei Corfu, înconjurată de peisaje naturale și mări cristaline. Această plajă este mai puțin cunoscută decât alte plaje din Corfu, fapt care o face să fie o oază de liniște și relaxare pentru turiști. Plaja este acoperită cu nisip fin și auriu, iar apa cristalină este perfectă pentru înot și snorkeling.

De-a lungul plajei există umbrele de soare și șezlonguri pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea peisajului. Plaja este protejată de vânturi, ceea ce o face ideală pentru o zi plină de liniște. În apropiere se găsesc câteva taverne și baruri care oferă mâncăruri tradiționale și băuturi răcoritoare, unde turiștii pot savura o gustare delicioasă sau o băutură rece în timp ce se relaxează pe plajă.

Marathias Beach este un loc minunat pentru a observa apusul. Vizitatorii pot admira priveliștea pitorească a soarelui care se scufundă în Marea Ionică, creând un peisaj impresionant și memorabil.

Plaja este de asemenea un loc ideal pentru sporturile nautice, cum ar fi windsurfing, caiac sau plimbări cu barca, iar cei pasionați de pescuit pot profita de apa limpede pentru a prinde pești.

Agios Stefanos Beach

Agios Stefanos Beach este o plajă frumoasă și pitorească situată pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, la aproximativ 35 de kilometri de orașul Corfu.

Această plajă este cunoscută pentru frumusețea sa naturală, apa cristalină și nisipul fin. Plaja este înconjurată de vegetație luxuriantă și de munți, creând un peisaj natural impresionant. Apa este limpede și caldă, perfectă pentru înot și snorkeling.

De-a lungul plajei există umbrele de soare și șezlonguri pentru a te relaxa și a te bucura de soarele mediteraneean. Agios Stefanos Beach este, de asemenea, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, în special apusurile de soare impresionante.

Cei care vizitează plaja sunt tratați cu un spectacol natural uimitor, când soarele se apropie de linia orizontului și începe să se scufunde în Marea Ionică, transformând cerul și marea într-un joc de culori uimitoare.

În apropiere se găsesc câteva taverne și baruri care oferă mâncăruri tradiționale și băuturi răcoritoare, unde poți savura o gustare delicioasă sau o băutură rece.

Agios Stefanos Beach este o plajă frumoasă și pitorească, situată într-un peisaj natural impresionant, oferind o oază de liniște și relaxare. Plaja este perfectă pentru cei care caută să se bucure de frumusețea insulei Corfu și să se relaxeze într-un mediu natural și autentic.

Canal d'Amour 

Canal d'Amour este o plajă minunată și unică situată în nord-vestul insulei Corfu. Este cunoscută pentru forma sa naturală neobișnuită, care include stânci de calcar sculptate de apă și vânt în forme impresionante. Canal d'Amour este numit astfel datorită legendei că îndrăgostiții care înoată împreună prin canal vor fi uniți pentru totdeauna.

Acest canal natural creat în stânca calcaroasă este o experiență unică pentru vizitatori, oferind oportunități fantastice de înot și snorkeling. Plaja este încadrată de stânci imense și impunătoare și este înconjurată de vegetație mediteraneană luxuriantă. Apa este limpede și răcoritoare, iar nisipul fin și aurit completează imaginea idilică a plajei.

Canal d'Amour este o plajă populară pentru turiști și localnici, cu o serie de servicii disponibile, inclusiv șezlonguri și umbrele de soare, baruri și taverne care servesc mâncăruri delicioase și băuturi răcoritoare. O plimbare prin Canal d'Amour este o experiență de neuitat. Te poți bucura de priveliștile uimitoare ale stâncilor, plajelor și apei cristaline.

De asemenea, poți explora zonele învecinate, care includ sate tradiționale grecești, mănăstiri și biserici istorice. Canal d'Amour este o plajă unică și frumoasă care oferă o experiență de neuitat pentru vizitatorii insulei Corfu.

Legenda sa romantică, stâncile impresionante și apa limpede și cristalină fac din această plajă unul dintre cele mai populare și pitorești locuri de pe insulă. Este un loc minunat pentru a petrece timpul cu familia și prietenii, relaxându-se într-un mediu natural și autentic.

Corfu este o insulă fermecătoare, cu o istorie bogată și o varietate impresionantă de atracții turistice.

Insula impresionează prin peisajele sale idilice, cu plaje cu nisip fin, ape cristaline și vegetație luxuriantă, dar și prin arhitectura sa unică, cu clădiri istorice, fortificații și mănăstiri.

Pe lângă acestea, Corfu este cunoscută și pentru gastronomia sa delicioasă, cu preparate tradiționale grecești.

Indiferent dacă îți place să explorezi istoria și cultura locală, să petreci timp pe plajă sau să te bucuri de activități pline de aventură și sporturile nautice, Corfu are ceva de oferit pentru toți vizitatorii.

Cu oameni prietenoși și ospitalieri, Corfu este un loc perfect pentru a te relaxa și a te bucura de vacanța mult dorită.