Austria este cunoscută pentru peisajele sale montane impresionante și pentru frumusețea naturii sale.

Una dintre cele mai frumoase caracteristici ale țării sunt lacurile sale cristaline, care se întind de-a lungul regiunilor montane și dincolo de ele.

Fie că doriți să navigați pe apele limpezi ale lacurilor alpine, să vă bucurați de plimbări romantice cu barca sau să explorați peisajul înconjurător cu bicicleta, Austria oferă o mulțime de opțiuni pentru cei care iubesc natura și aventura.

În acest articol, vom explora cele mai frumoase lacuri din Austria, așadar, pregătiți-vă să vă lăsați încântați de frumusețea naturală a acestor lacuri uimitoare din Austria.

Top 10 Cele mai frumoase lacuri din Austria

Hallstatter See

Lacul Hallstatter See este situat în regiunea Salzkammergut din Austria, în apropiere de satul Hallstatt, un loc declarat Patrimoniu Mondial UNESCO.

Acesta este un lac glaciar de aproximativ 8 km lungime, 1,5 km lățime și adâncimea maximă este de 125 de metri.

Acesta este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru locurile istorice importante din jurul său, cum ar fi muntele Dachstein și mina de sare Hallstatt.

Peisajul înconjurător este dominat de munți înalți și păduri dese, oferind o atmosferă deosebită.

Wolfgangsee

Lacul Wolfgangsee este situat în regiunea Salzkammergut, în apropierea orașului St. Wolfgang, la aproximativ 40 de kilometri de Salzburg.

Este un lac alpin cristalin, cu o lungime de aproximativ 11 km și o lățime de aproximativ 2 km.

În jurul lacului se află unele dintre cele mai frumoase sate și orașe din Salzkammergut, precum St. Gilgen și Strobl.

De asemenea, lacul este popular pentru sporturile nautice, precum navigația cu vele și windsurfingul.

Zeller See

Lacul Zeller See este situat în regiunea Salzburg, la baza munților Kitzsteinhorn și Schmittenhöhe, la aproximativ 4 km de orașul Zell am See.

Este un lac alpin cristalin, cu o lungime de aproximativ 4 km și o lățime de aproximativ 1,5 km.

Peisajul înconjurător este impresionant, cu vârfurile munților acoperite de zăpadă și pădurile dese.

Zell am See este o destinație turistică populară, cu o gamă largă de activități în aer liber, inclusiv schi, snowboarding, plimbări cu barca și pescuit.

Traunsee

Lacul Traunsee este situat în regiunea Salzkammergut din Austria, la aproximativ 70 de kilometri de Salzburg. Este un lac alpin cristalin, cu o suprafață de aproximativ 24 de kilometri pătrați și o adâncime maximă de 191 de metri.

Acesta este cunoscut pentru apele sale curate și pentru peisajul montan spectaculos, cu vârfurile acoperite de zăpadă ale munților Totes Gebirge în fundal.

În jurul lacului se află mai multe orașe și sate pitorești, precum Gmunden și Traunkirchen.

Bodensee (partea austriacă)

Lacul Bodensee (cunoscut și sub numele de Lacul Constanța) este situat la granița dintre Austria, Germania și Elveția.

Partea austriacă a lacului este situată în landul Vorarlberg și este renumită pentru peisajele sale pitorești, apele cristaline și plajele de nisip.

Acesta este cel mai mare lac din Europa Centrală, cu o suprafață de aproximativ 540 de kilometri pătrați.

În jurul lacului se află mai multe orașe și sate, inclusiv Bregenz, Lindau și Friedrichshafen.

Fuschlsee

Lacul Fuschlsee este situat în regiunea Salzkammergut din Austria, la aproximativ 20 de kilometri de Salzburg.

Acesta este un lac alpin cristalin, cu o suprafață de aproximativ 2,5 kilometri pătrați și o adâncime maximă de 66 de metri.

Lacul este cunoscut pentru apele sale limpezi și pentru peisajul montan pitoresc, cu păduri și munți înalți înconjurându-l.

În jurul lacului se află mai multe stațiuni și orașe, precum Fuschl am See și St. Gilgen.

Millstatter See

Lacul Millstatter See este situat în regiunea Carintia din Austria, la aproximativ 35 de kilometri de Klagenfurt. Este un lac alpin cristalin, cu o lungime de aproximativ 12 kilometri și o lățime de aproximativ 1,5 kilometri.

Acesta este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru peisajul montan impresionant, cu vârfurile înzăpezite ale munților Goldeck și Ankogel în fundal.

În jurul lacului se află mai multe orașe și sate pitorești, precum Millstatt și Seeboden.

Lacul este popular pentru sporturile nautice, precum navigația cu vele și plimbările cu barca.

Ossiacher See

Lacul Ossiacher See este situat în regiunea Carintia din Austria, la aproximativ 25 de kilometri de Villach. Este un lac alpin cristalin, cu o suprafață de aproximativ 10,8 kilometri pătrați și o adâncime maximă de 52 de metri.

Acesta este cunoscut pentru apele sale limpezi și pentru peisajul montan spectaculos, cu vârfurile acoperite de zăpadă ale munților Gerlitzen.

În jurul lacului se află mai multe orașe, precum Ossiach și Annenheim.

Neusiedler See

Lacul Neusiedler See este situat în regiunea Burgenland din Austria, la aproximativ 50 de kilometri de Viena. Este un lac endoreic (adesea numit și „lac de stepă”), cu o suprafață de aproximativ 315 kilometri pătrați.

Acesta este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru peisajul său unic, care combina elemente de lac, păduri și câmpii. În jurul lacului se regăsesc orășelele, precum Rust și Mörbisch.

Lacul este popular pentru activitățile nautice, precum navigația cu vele și plimbările cu barca, dar și pentru observarea păsărilor, în special în timpul migrației. Lacul Neusiedler See este declarat Patrimoniu UNESCO.

Attersee

Este unul dintre cele mai mari lacuri din Austria, cu o suprafață de aproximativ 46 km² și o adâncime maximă de 170 m. Acesta este situat în regiunea Salzkammergut, în zona de nord a Austriei, la o distanță de aproximativ 50 km est de Salzburg.

Attersee este cunoscut pentru apa sa cristalină și pentru peisajul său impresionant, fiind adesea descris drept una dintre cele mai frumoase destinații din Austria pentru navigație și sporturi acvatice.

În jurul lacului se află numeroase plaje și locuri de agrement, precum și o varietate de atracții turistice, cum ar fi muzee, castele și biserici istorice.

În concluzie, lacurile din Austria sunt un adevărat dar pentru iubitorii de natură și aventură. Sperăm că acest articol v-a inspirat să vizitați aceste locuri minunate și să vă bucurați de peisajele lor uimitoare.

Înainte de a pleca în călătorie, nu uitați să faceți cercetări despre fiecare lac și să urmați regulile de bază pentru protejarea mediului înconjurător.

Bucurați-vă de peisajele uimitoare și de experiențele unice pe care le oferă aceste lacuri minunate din Austria!