It's beginning to look a lot like Christmas, însă mai bine sună pe românește, începe să semene a Crăciun, oriunde vezi cu ochii. Mai sunt câteva zile (numai mâine nu e Crăciunul) până la cea mai așteptată și iubită sărbătoare din an. Povești la gura sobei, colinde, turtă dulce, Moș Crăciun, străduțe si braduți împodobiți, culoare și multă magie care plutește în aer.

Și cum imaginea Crăciunului nu poate fi completă, fără luminile festive și Târgurile Tradiționale, ti-am pregătit un articol în care iți vom povesti despre cele mai frumoase Târguri de Crăciun de la noi din țară. Acestea te asteaptă, ca în fiecare an, cu multe bunătăți culinare pentru toate gusturile, vin fiert, ciocolată caldă, căsuțe frumos împodobite, muzică bună, oameni veseli, patinoare și muuultă voie bună. Iar dacă vei dori să petreci mai mult timp în aceste orașe, noi ți-am pregătit și câteva recomandări de cazare, restaurante și obiective de vizitat în zonă.

Ce mai aștepți? Hai să descoperim împreună aceste locuri pline de magie.

Târgul de Craciun de la Sibiu

Poate suntem subiectivi, însă pe primul loc în topul preferințelor noastre este Târgul de Crăciun de la Sibiu. De pe 11 Noiembrie și până pe 8 Ianuarie te vei bucura în Piața Mare de un decor desprins din cărțile cu povesti. Vei fi așteptat de un patinoar cu tradiție, decorațiuni splendide de Craciun, diverse specialitati gastronomice locale, precum și un parc de distracție destinat piticilor noștri.

Unde te cazezi?

 • Hotel Casa Luxemburg  - se numără printre cele mai vechi clădiri din centrul orașului. Camerele au vedere spre Podul Minciunilor, unul dintre atracțiile preferate ale turiștilor. Hotelul este unul de trei stele, cu toate facilitățile, iar prețul unei camere este de 400 de lei pe noapte cu mic dejun inclus.
 • Hotel Marabella – un hotel elegant de trei stele, situat la doar  600 de metri de Turnul Sfatului. Aici vei găsi toate facilitățile incluse, parcare gratuită, iar prețul pe noapte pornește de la 375 de lei cu mic dejun inclus.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Piața Mare și Piața Mică, Turnul Sfatului, Turnul Scărilor, Podul Minciunilor, Biserica Romano-Catolică Muzeul Brukenthal, Stațiunea Păltiniș, satul Biertan.

Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca

Acesta se va desfășura în perioada 18 noiembrie – 31 decembrie in Piața Unirii. Organizatorii susțin că va fi un târg diferit față de anii anteriori, mult mai grandios, iar tema principală va fi relaxarea. Deci, să nu te surprindă dacă îl vei regăsi pe bătrânul ren relaxându-se într-o poziție de Yoga. Pe lângă mâncarea pentru toate gusturile vei găsi acolo tramvaiul și căsuța lui Moș Crăciun.

Unde te cazezi?

 • Hotel Capitolina City Chic situat în inima orașului la 700 de metri de Piața Unirii și orașul vechi, acest hotel de trei stele îți va oferi toate facilitățile moderne astfel încât șederea ta să fie cât mai confortabilă. Prețul unei camera este de 370 de lei pe noapte cu mic dejun inclus și parcare gratuită.
 • Cluj Aparthotel – Apartamentul este unul modern, dotat cu toate facilitățile de care ai nevoie, inclusiv o chicinetă și se află în centrul orașului la 500 de metri de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Pentru un apartament de 30 m2 vei plăti 273 de lei pe noapte, iar pentru unul de 60 de m, prețul începe de la 330 de lei pe noapte.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Piața Unirii, Biserica Sf. Mihail ,Piața Muzeului și Casa Matei Corvin, Parcul Central, Grădina Botanică Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Teatrul Național, Opera Română, Pădurea Hoia Baciu, Castelul Banffy din Bonțida, Cheile Turzii.

Târgul de Crăciun de la Craiova  

Din 11 Noiembrie se desfășoară în cinci piețe (Piața Mihai Viteazul, Piața Regele Ferdinand și Regina Maria – Doljana, Piața Frații Buzești, Piața William Shakespeare – Teatrul Național și Părculețul Sfântul Dumitru) și va rămâne deschis până pe 8 ianuarie. Anul trecut s-a clasat pe locul şase în Europa pentru cel mai frumos târg de Crăciun. Având în vedere că și anul acesta va fi un spectacol de lumini, un brad de peste 24 de metri, căsute magice, patinoar, sunt sanse mari să fie din nou în topul celor 10 cele mai frumoase Târguri de Crăciun.

Unde te cazezi?

 • Hotel Europeca  - Acest hotel modern de 4 stele deschis în 2007 este situat într-o zonă rezidenţială la numai 500 de metri de centrul Craiovei, iar locația dispune de toate facilitățile de care ai nevoie. Prețul pornește de la 270 de lei/noapte cu mic dejun inclus.
 • Hotel Plaza – este un hotel de trei stele, în centrul istoric al orașului și dispune de toate facilitățile inclusiv parcare gratuită. O noapte de cazare pornește de la 300 de lei cu mic dejun inclus.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Parcul Romanescu, Palatul Jean Mihail, Fantana muzicala, Catedrala Sfantul Dumitru, Manastirea Cosuna, Casa Băniei.

Targul de Crăciun de la Oradea 

Te așteaptă cu brațele deschise din data de 2 Decembrie și până a doua zi de Crăciun în Piața Unirii. Aici vei putea bea vin fiert cu prietenii tăi sau vei avea parte de distracție și voie bună alături de cei mici, precum și posibilitatea de a degusta cele mai bune preparte românești și maghiare.

Unde te cazezi?

 • Central Park Rooms – este situat în centrul orașului, iar oaspeții se pot bucura de un lounge comun. Fiecare cameră este dotată cu toate facilitățile, inclusiv baie proprie, pentru o ședere cât mai confortabilă. Prețul este de 200 de lei/noapte.
 • Hotel Novotheos – o locație de 3 stele situată chiar în centrul orașului, având toate facilitățile incluse. Prețul pornește de la 262 de lei pe noapte cu mic dejun inclus.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Piața Unirii și Palatul Vulturul Negru, Complexul Baroc, Cetatea Medievală Oradea, Palatul Moskovits Adolf și Fii, Dealul Ciuperca, Muzeul Art Nouveau - Casa Darvas - La Roche, Palatul Ulmann.

Tragul de Craciun de la Brașov  

Denumit și Magia Iernii la Brașov va avea loc în perioada 30 Noiembrie - 8 Ianuarie.

În Piața Sfatului foarte aproape de Biserica Neagră, târgul îți va oferi o imagine idilică. Aici vei regăsi peste 40 de căsuțe cu produse locale, băuturi calde, produse artizanale, precum și renumitul cozonac secuiesc Kurtos Kalacs.

Unde te cazezi?

 • Antler Boutique Hotel  - Locația de 3 stele îmbină perfect modernul cu trecutul. Hotelul este situat în centrul Brașovului la 350 de metri de Biserica Neagră, are toate facilitățile incluse, iar o cameră cu anulare gratuită costa 418 lei pe noapte.
 • Schuster Boarding House – Cazarea de 3 stele aflată la 200 de metri de Strada Sforii este alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Camerele sunt dotate cu toate facilitățile, baie proprie, iar proprietatea dispunde și de un bar, un lounge comun și o grădină. Prețul este de 465 de lei pe noapte cu mic dejun inclus.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Piața Sfatului, Casa Negustorilor, Biserica Neagră, Strada Sforii, Muzeul de istorie din Brașov, Poarta Ecaterinei, Bastionul Fierarilor, Poiana Brașov, Castelul lui Dracula, Cetatea Râșnov.

Targul de Craciun de la Timișoara 

Va da startul pe 1 Decembrie și va rămâne deschis până pe 2 ianuarie. Pe langa celelalte suveniruri tradiționale și atractii, patinoarul și călușeii vor completa decorul pentru bucuria celor mici și nu numai.

Unde te cazezi?

 • Boutique Pension Park – o locație elegantă de 4 stele, situată într- zonă liniştită, la 800 de metri de Piaţa Victoriei. Camerele îți vor asigura tot confortul de care ai nevoie, iar prețul este de 330 de lei cu mic-dejun inclus.
 • Aparthotel No 6 – Acest apartament modern, situat în centrul Timișoarei aproape de toate obiectivele turistice principale îți va asigura tot confortul de care ai nevoie, fiind dotat cu toate facilitățile necesare. Prețul pe noapte este de 400 de lei.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Piața Unirii, Piața Victoriei, Castelul Huniade, Bastionul Maria Theresia, Biserica romano-catolică Millenium, Parcul Rozelor, Muzeul Satului Bănățean, Cramele Recaș.

Târgul de Crăciun Iași

Inaugurarea acestuia va fi pe 1 Decembrie și va ține până în prima săptămână a lunii Ianuarie. Aici te vor aștepta 59 de căsuțe special amenajate pentru ca tu să te bucuri în voie de acestea. Căsuțele vor fi amplasate în zona Bisericii Trei Ierarhi, zona Mitropoliei și în Piața Unirii.

Unde te cazezi?

 • Hotel Select – o locație ce are o eleganță aparte, cu o arhitectură veche, superbă. Hotelul dispune de toate facilitățile, iar camerele sale au vedere la centrul vechi. Prețul pe noapte este de 436 lei cu mic dejun inclus.
 • Hotel Astoria – este situat la doar 10 minute de centru și de cele mai importante atracții turistice. Hotelul are toate facilitatile incluse, precum şi un restaurant care serveşte preparate din bucătăria tradiţională românească şi internaţională. De asemenea, contra cost poți beneficia de saună, cadă cu hidromasaj și masaje de relaxare. Prețul pe noapte pornește de la 449 cu mic dejun inclus.

Recomandări Restaurante

Obiective turistice

Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Muzeul Memorial Ion Creangă, Muzeul Memorial Mihail Sadoveanu, Palatul Sturdza de la Cozmești, Palatul Cuza de la Ruginoasa, Biblioteca Gheorghe Asachi, Catedrala Mitropolitană.

Târgul de Crăciun de la București

Pe principiul că cei din urmă vor fi cei dintîi, îți prezentăm, cel mai mare târg de Crăciun ce are anual peste 1 milion de vizitatori. Acesta va avea loc în piața Constituției în perioada 20 noiembrie -26 decembrie.

Vei avea parte aici de cele mai frumoase seri alături de cei dragi, acompaniați de un brad de peste 30 de metri, căsute magice, ateliere de creație pentru pitici, vin fiert și spectacole de neuitat. Bineînteles că nu va lipsi nici Moș Crăciun și elfii săi, roata panoramică și bine-cunoscutul patinoar.

Unde te cazezi?

 • Hotel Casa Capsa – Un hotel emblematic, cu o arhitectură în stil baroc, aflat chiar în inima capitalei, parcă nu mai are nevoie de nicio prezentare. Hotelul de 5 stele dispune de toate facilitățile necesare și încă păstrează un aer al Micului Paris de altădată. Prețul unei camere duble pe noapte pornește de la 440 de lei.
 • Hotel Mojo – locația de 3 stele se afla la 1,2 km de Teatrul Național, iar pe lângă toate facilitățile, hotelul dispune si de restaurant, parcare privată, bar și lounge comun. O noapte de cazare pornește de la 252 lei fără mic dejun inclus.

Recomandari Restaurante

Obiective turistice

Muzeul Cotroceni din București, Palatul Parlamentului București, Calea Victoriei București, Ateneul Român, Muzeul Satului, Centrul Vechi și Pasajul Macca-Villacrosse.

Sperăm că recomandările noastre te vor ajuta să te bucuri de clipe magice în aceste targuri minunate, pline de magie, alături de familie și prieteni, unde să nu lipsească vinul fiert cu scorțisoară si un bine-meritat cozonac pufos. Caloriile le numărăm după Sărbători. Rămâne stabilit! 😉

Sărbători magice să aveți!