De curând am sărbătorit ziua sfântului Mihai. Toți cei care poartă acest nume muzical, s-au născut sub o stea a frumosului. La fel este și în cazul insulelor care poartă acest nume.

Azore, un lanț de 9 insule fermecate, pierdute în mijlocul Atlanticului. La 1400 de kilometri față de țărmul Portugaliei, 1500 de kilometri față de țărmul Marocului și 1900 de kilometri față de Canada, ele nu par să aparțină niciunui continent. Ele apațin oceanului azuriu, fiind inima Atlanticului. Pline de mister, Platon a presupus că legendara Atlantida ar fi fost parte din arhipelagul Azore.

Una dintre bijuteriile arhipelagului de culoare albastră-deschis este cea care pare un safir din avion, São Miguel. Ea este cea mai mare insulă dintre cele 9, având suprafața de 745 de kilometri, lungimea de 90 de kilometri și lățimea de 16 kilometri, populația fiind de 137830 de locuitori. Ea este insula de care m-am îndrăgostit atunci când înfloreau albastrele flori de mai și cred că vă veți îndrăgosti și voi de ea.

Cum ajungi în mini-vacanța de 1 decembrie în Paradis?

Pentru 260 euro dus- întors de persoană, poți să vizitezi Paradisul. Găsești aici combinația de zboruri cu plecare din București pe data de 28 noiembrie și întoarcere pe data de 5 decembrie. Zborul de plecare este la 7:05 din Otopeni cu destinația Lyon, fiind operat de către Wizz Air. La 10: 10 vei avea zborul EZY7712 operat de Easy Jet din Lyon spre Porto, durata zborului fiind de 2:10. La 12:45 te vei îmbarca pe zborul Ryanair FR7786 cu destinația Ponta Delgada, cel mai mare oraș și aeroportul principal al insulei São Miguel, Azore.

În total sunt 8 ore de zbor, același timp pe care l-ai petrece în trafic dacă ai alege o destinație cum ar fi Maramureșul, dacă locuiești în Ilfov, pentru mini-vacanța de 1 decembrie. Minus stresul și frustrarea de a petrece atât de mult timp în trafic. Probabil inclusiv prețul carburantului pe care îl vei consuma va fi echivalent prețului biletului de avion. La fel și prețul cazărilor care vor bubui de sărbători. E de luat aminte că São Miguel este o insulă ieftină în această perioadă care nu este populară pentru turiști.

O altă idee minunată este să îți plănuiești un multi city break. Ai putea să aloci 5 zile splendidei insule São Miguel, 3 zile uneia dintre cele mai frumoase capitale europene- Lisabona și 3 zile capitalei vinului, Porto.

Ryanair oferă zboruri la prețuri începând cu 15 euro dinspre Lisabona și Porto spre Ponta Delgada. Deși durata zborului este de 2:30 fiindcă zbori în mijlocul Atlanticului, teoretic este zbor domestic, Azore fiind sub guvernarea Portugaliei, lucru care explică prețurile scăzute ale zborurilor.

Te poți distra căutând zboruri în funcție de nevoi, buget și disponibilitate aici.

Ponta Delgada - New York, zboruri la prețuri mai accesibile!

De ce să nu visezi cu ochii deschiși?

Se specula la un moment dat că Ryanair va deschide o bază operațională în Ponta Delgada, de unde vei putea lua zboruri spre SUA la prețuri accesibile. Durata unui zbor din Ponta Delgada spre JFK New York este de aproximativ 5 ore, Azores Airlines operând zboruri directe dintre cele două destinații la prețuri începând cu 250 de euro, în funcție de momentul rezervării.

Care este perioada ideală pentru a vizita insula São Miguel?

Datorită poziției sale unice, sub protecția Gulf Stream, un curent de aer cald care pornește din Golful Mexic, trece prin sudul Floridei și se ramifică spre vestul Europei, având un climat temperat subtropical, insula menține temperaturi cuprinse între 13 grade Celsius iarna și 24 de grade Celsius vara.

Primăvara este fabuloasă pe această insulă datorită florilor superbe care împodobesc insula. Vara face din această insulă o destinație ideală pentru surf și plajă, mulțumită valurilor generoase și plajelor încântătoare.

Cu toate acestea, soarele strălucitor, aerul curat și munții care te îndeamnă la niște drumeții de vis, după care te poți încălzi în apele termale care împânzesc insula, fac și din luna noiembrie o lună potrivită unei vizite în inima oceanului Atlantic.

7 motive pentru care să vizitezi Insula São Miguel

Sete Cidades

Sete Cidades a fost ales ca una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei

Băile termale naturale înconjurate de palmieri

Băile termale naturale înconjurate de palmieri, ferigi și conifere specifice climatului pădurii subtropicale Atlantice. Cea mai populară dintre destinațiile termale care îți iau răsuflarea, având o temperatură a apei constantă de 36 de grade Celsius este Parcul Terra Nostra.

Cele mai frumoase cascade din lume!

Caldeira Velha

Vei putea înota în apa călduță a unei cascade superbe! Caldeira Velha este localizată în panta vulcanului activ Fogo Vulcano.

Vei admira unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume

São Miguel cuprinde 6 zone vulcanice care s-au format în ultimele 3 milioane de ani, îmbrăcând forma actuală în urmă cu 50000 de ani, când o erupție sub pământ a sedimentat lava care s-a alăturat masivului estic și vestic al vulcanilor activi. Acest mod de formare al insulei oferă niște peisaje unice în lume!

Vei vizita un oraș localizat în craterul unui vulcan activ

Plajele superbe, valurile oceanului și orașele cochete de pe coastă

Cum ne deplasăm pe insulă?

Cea mai facilă metodă de vizitat această superbă insulă este cu mașina. Deși găsești autobuze care leagă principalele orașe ale insulei, este destul de greu de ajuns cu mijlocul de transport în comun la anumite obiective.

Cum este experiența de condus pe această insulă? Se conduce pe partea dreaptă și nu te vei lovi de trafic intens. O provocare ar putea fi curbele alambicate din zona vulcanilor și străduțele înguste din zona orășelelor cochete ale insulei. Drumurile sunt destul de bine întreținute. Dar, dacă conduci cu grijă și eviți să conduci noaptea, nu ar trebui să ai probleme. Prețul închirierii unei mașini începe de la 40 de lei/zi. Poți închiria o mașină la un preț convenabil aici sau aici.

Mai departe, aș dori să îți propun un itinerar de 5 zile pentru a vizita această superbă insulă, pe care merită să o vezi măcar o dată în viață!

Ziua 1. Ponta Delgada

Aeroportul Ioan Paul al II-lea din Ponta Delgada este singurul aeroport de pe insula São Miguel. Deci, cel mai probabil, va fi poarta ta spre insulă. Distanța de la aeroport la oraș este de 5 kilometri, pe care poți să îi parcurgi în 10 minute de condus.

Ponta Delgada, care poate fi tradus din portugheză Capul Subțire, având o populație de 67000 de locuitori, este localizat în sudul coastei insulei São Miguel.

De cum ai aterizat, vei fi absorbit de aerul vintage a orășelului de coastă. Pare că ai aterizat în alte vremuri, care au alt ritm și alte valori. Oamenii nu se grăbesc, au zâmbet larg și un calm specific insularilor.

Toate taxiurile sunt Mercedes din anii '80, de culoare bej, foarte bine întreținute.

TOP hoteluri în Ponta Delgada

 1. Hotel Do Colegio - Situat într-o clădire din secolul al XIX-lea, hotelul se află la 5 minute de mers pe jos față de plajă.
 2. VIP Executive Azores Hotel - Oferind un restaurant cu o panoramă superbă asupra oceanului, aceasta este o cazare premium în Ponta Delgada.
 3. Hotel Alcides- Localizat în zona istorică a orașului, acest hotel oferă camere la un preț foarte bun
 4. Azoris Royal Garden – Leisure & Conference Hotel - Acest hotel are o grădină superbă și piscină exterioară
 5. Hotel Comfort Inn Ponta Delgada- Așa cum îi spune și numele, acest hotel îți va oferi tot confortul de care ai nevoie!
 6. Hotel Ponta Delgada- Un hotel central, care dispune de piscină interioară încălzită
 1. The Lince - Un hotel modern, curat, având camere mari și piscine interioare încălzite
 2. Hotel Talisman - Un hotel carismatic, localizat în centrul istoric, care dispune de o piscină pe acoperiș
 3. Hotel Gaivota Azores- Acest hotel oferă o priveliște minunată asupra portului Portas Do Mar
 1. MS Vila Nova - Un hotel modern și central, la un preț accesibil

TOP activități în Ponta Delgada

Avenida Infante D. Henrique

Cunoscută simplu drept Avenida, această promenadă de-a lungul oceanului te va încânta indiferent de momentul zilei când alegi să te bucuri de ea.

Mercado da Graça

Un loc perfect pentru a cumpăra suveniruri și gustări locale. Știai că Azores este supranumit tărâmul văcuțelor vesele care pasc privind oceanul? Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care vei putea degusta aici o brânză legendară.

Sanctuarul Santo Cristo

Acest sanctuar a fost construit în anul 1541 și aparține măicuțelor ordinului Sfântului Francis, fiind de o mare importanță datorită obiectelor de artă religioasă pe care le protejează.

Carvão Cave

Admiră o cavernă formată în urmă cu mii de ani, fiind cel mai lung tunel format de lavă, măsurând 2 kilometri lungime.

Portas da Cidade

Porțile orașului au fost construite în secolul al XVIII-lea, fiind un simbol emblematic al orașului și servind drept prima linie defenisivă a orașului portuar.

Vizitează plantația de ananas Arruda

Dacă și tu iubești ananasul, merită să vizitezi o plantație de ananas. Cea mai faimoasă este plantația de ananas Arruda, localizată la 5 kilometri de Ponta Delgada, respectiv 10 minute de condus.

De obicei, ananașii cresc în climatul tropical ecuatorial. Deși climatul insulei São Miguel este total diferit față de climatul originar al ananasului, solul fertil și bogat în minerale a permis aclimatizarea sa. Semințele de ananas au fost aduse din America în secolul al XIX-lea. Rezultatul? Un ananas de dimensiuni mici, parfumat, dulce...absolut delicios! Trebuie musai gustat!

La intrarea pe plantație, veți găsi o cafenea drăguță, unde veți putea încerca diverse băuturi și gustări pe bază de ananas. Lichiorul de ananas este una dintre specialitățile insulei!

Igreja de Nossa Senhora da Mãe de Deus

În vârful unei coline, iconica biserică alb-negru, realizată din piatră de bazalt, protejează orașul.

Jardim Antonio Borges

Această grădină botanică este o oază de liniște în mijlocul orașului portuar. Ea a fost construită între anii 1858 și 1861, fiind inițial grădina unui botanist care a încercat să aclimatizeze plante exotice, care mai de care mai frumoase. La mijlocul secolului trecut, primăria orașului a dat spre folosință grădina aceasta botanică deosebită, transformând-o într-un parc public.

Igreja de São Sebastião

Localizată în inima orașului, fiind liant între centrul istoric și ocean, având arhitectura tipică insulei, îmbrăcată în bazalt, această biserică merită vizitată.

Observă balenele și delfinii

Unele dintre cele mai spectaculoase excursii încep din Ponta Delgada. Un exemplu ar fi o excursie cu barca în larg, dedicată observării balenelor. Îți poți rezerva excursia aici.

Alte super activități cu pornire din Ponta Delgada :

Ziua 2 - Sete Cidades

A doua zi ar putea fi dedicată vestului insulei, respectiv impresionantului Sete Cidades, una dintre minunile Portugaliei. Iată o idee de plan al opririlor pentru ziua 2:

 • Visto do Rei- Îți va oferi o perspectivă demnă pentru o carte poștală de colecție asupra ambelor lacuri. Hehe, deși așa se crede că ar fi vorba despre două lacuri, unul albastru și unul verde, este unul și același lac!

Lacul format în urmă cu 20000 de ani, separat de vegetație, este pus pe șotii! În funcție de momentul zilei și felul în care se reflectă lumina în el, își schimbă nuanțele de verde și albastru, ca și cum ar fi un uriaș cameleon vulcanic!

 • Miradouro da Boca do Inferno - există un motiv pentru care are această denumire dramatică...priveliștea îți va da fiori!
 • Lagoa do Canario - La mică distanță față de Miradouro da Boca do Inferno, înconjurat de o pădure bogată, ai putea vizita acest lac vulcanic magic.
 • Ponta da Ferraria - O piscină naturală, unde oceanul este încălzit de un izvor geotermal. Aici, poți înota indiferent de anotimp, apa fiind mereu caldă.
 • Malul Lacului Sete Cidades - Pe malul lacului, a rămas blocată în timp, o localitate purtându-i numele cu onoare. Plimbându-te pe străduțele elegante și autentice, te simți parte dintr-un film al secolului trecut.

TOP hoteluri în vestul insulei São Miguel :

 • Mosteiros Place - modern și elegant, aproape de piscinele natural formate de ocean, Caneiros.
 • SENSI Azores Nature and SPA - Cum ar fi să înoți într-o piscină a infinitului lângă oceanul Atlantic, înconjurat de vegetația luxuriantă și vulcani?
 • Casa Amarela - Pentru doar 400 de lei, preț depinzând de momentul rezervării, poți avea toată casa doar pentru tine! Bonus: o curte generoasă!

Ziua 3 - Ribeira Grande, plantațiile de ceai și alte frumuseți din nordul insulei

Ziua 3 este dedicată unei zone mai puțin turistice și izolate, care îți va oferi o altă perspectivă asupra insulei.

Opriri recomandate :

 • Praia do Areal de Santa Barbara - o plajă cu niște valuri de culoarea safirului, perfecte pentru surf
 • Tuka Tula Bar- Un bar dedicat surfului - tare simpatic!
 • Ribeira Grande - Un oraș portuar superb
 • Insulița Franca - un loc perfect pentru snorkelling
 • Lacul Congro - un loc ascuns și misterios la care vei ajunge după o mică drumeție prin pădure
 • Plantația de ceai Gorreana - una dintre cele două plantații unice de ceai din Europa, înființată în 1883
 • Porto Formoso - Ei bine, aici este cea de-a doua plantație de ceai din Europa, aflată la 5 minute de condus față de prima

TOP hoteluri în nordul insulei São Miguel

Ziua 4. Furnas și Nordeste

Ziua 4 ar putea fi dedicată sălbaticei zone din estul insulei și lui Furnas.

Opriri recomandate :

 • Lacul Furnas - unul dintre cele mai frumoase locuri de a-l vedea este de pe Pico do Ferro
 • Furnas - orașul localizat în craterul unui vulcan activ
 • Parcul Terra Nostra - o grădină botanică luxuriantă, care deține plante de peste tot din lume, având o piscină cu apă termală în centru
 • Băile termale Furnas - indiferent de vreme, te bucuri de apa termală, încălzită de vulcan special pentru tine
 • Ribeira dos Caldeirões - o cascadă impresionantă

Merită să încerci Cozido das furnas - o specialitate pe care o poți gusta doar aici - friptură gătită la aburii vulcanului, sub pământ.

TOP hoteluri în Furnas:

Ziua 5 - Pico da Barrosa, Lagoa do Fogo și Caldeira Velha

Ultima zi este dedicată inimii insulei.

Opriri recomandate :

 • Pico da Barrosa - de pe acest vârf se poate vedea atât sudul, cât și nordul insulei
 • Lagoa do Fogo - Lacul Focului este genul de loc care te vrăjește în mreaja culorilor sale, fiind unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din lume.
 • Caldeira Velha - Un parc natural cu piscine naturale încălzite de vulcan special pentru tine și înconjurate de o vegetație luxuriantă și diversă. Piesa de rezistență? O cascadă cu apă termală!

Acesta a fost un itinerar pentru 5 zile, dar poți considera o ședere mai lungă în funcție de nevoile, interesele, dispoziția și bugetul tău.

Azores, un lanț de 9 insule fermecate, pierdute în mijlocul Atlanticului. La 1400 de kilometri față de țărmul Portugaliei, 1500 de kilometri față de țărmul Marocului și 1900 de kilometri față de Canada, ele nu par să aparțină niciunui continent. Insula São Miguel este cea mai mare dintre cele nouă, insula pe care ți-am prezentat-o astăzi și de care te vei îndrăgosti iremediabil indiferent de anotimpul când vei decide să o vizitezi.