Spania se află printre destinațiile favorite ale multor turiști. Plaje, nisipuri fine și palmieri măreți sună de vis, așa-i? Iar cu atâtea atracții de vizitat, nu ai cum să te plictisești. Chiar și cei mici se pot distra, mai ales dacă vizitați unul dintre renumitele parcuri acvatice. Pe scurt, toți membrii familiei se pot distra! Una dintre locațiile mai puțin cunoscute și în care nu este atât de aglomerat este Gijón. Acesta se află pe coasta de nord a Spaniei, în provincia Asturia, având deschidere la Marea Cantabrică și la Golful Biscaya.

Transport și cazare

Fie că ai un buget de vacanță mai ridicat sau mai mic, prețurile la cazare încep chiar și de la 40 euro pe noapte. Nici prețurile hotelurilor cu vedere la mare nu sunt atât de ridicate comparat cu cele din alte orașe. Imaginează-ți doar cum va fi să te trezești și să admiri chiar din pat peisajul maritim, lângă partener! Gijon îți permite să te bucuri de frumusețea mării în timp ce îi poți explora istoria surprinzătoare care se îmbină cu fauna maritimă și cu natura.

Cel mai apropiat aeroport este doar la 40 km (Asturia), așa că îți poți oferi un sejur la plajă cu ușurință – merită!

Nu se găsește zbor direct din România, majoritatea având escală în Madrid. Însă, prețul biletului doar cu bagaj de mână poate fi chiar și 300 lei. Companii precum TAROM, Wizz Air și Eurowings au prețurile cele mai accesibile!

Obiective turistice Gijon

Orașul este al 15-lea ca mărime din Spania, așa că într-o singură zi cu siguranță nu îl vei putea vizita pe tot. Însă, iată câteva dintre atracțiile principale.

Parcul Cerro de Santa Catalina: locul unde cerul atinge oceanul

Aproape de plajele întinse și curate este Parcul Cerro de Santa Catalina. Acesta se află pe o zona de deal, însă când vei ajunge în vârf nu vei regreta. Toată osteneala de a urca până acolo îți va oferi o panoramă a splendorii Mării Cantabrice. Aici, valurile se izbesc ușor de stânci iar briza pe care o resimți îți va tăia răsuflarea. Timpul parcă stă pe loc! Este un loc superb în care poți citi, te poți odihni pe bancă sau doar să admiri frumusețea valurilor, a naturii.

Muzeul Oceanografic - descoperă viața maritimă de aproape

După o plimbare prin parc, un loc în care poți descoperi și mai mult din minunățiile Mării Cantabrice este Muzeul Oceanografic. Peste 500 de specii poți admira îndeaproape, chiar în străfundurile mării în turul de 2 ore. Aici se află săli tematice care impresionează orice turist. Chiar și copii vor fi uimiți de creaturile marine care sunt despărțite de ei doar prin geamuri. Rechini, țestoase, stele de mare și multe alte viețuitoare te vor fascina.

Playa de Poniente și Playa de San Lorenzo

Spre deosebire de plajele din alte zone mai populare ale Spaniei, plajele din Gijón nu sunt atât de aglomerate. Se întind pe o suprafață foarte mare, iar nisipul este fin, fiind locul ideal pentru relaxare. De pe plajă poți admira priveliștea mării de un albastru intens. Panorama este însoțită de o porțiune a coastei cu clădiri care mai de care colorate, amintind de priveliștile din sudul Italiei. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Gijón în care merită să te relaxezi sunt Playa de Poniente și Playa de San Lorenzo. Sunt apropiate una de cealaltă în caz că dorești să le vizitezi pe amândouă. Aici, albastrul mării aproape că se îmbină cu cel al cerului.

Muzeul Poporului Asturian

Descoperă istoria regiunii la Muzeul Poporului Asturian! Elemente folclorice și clădiri istorice se întind pe o suprafață largă, atât în interior cât și în exterior. Frumusețea locală este accentuată de un râu, locul trimițându-te cu gândul la vechile povești romantice spaniole. Pentru a admira frumusețea întregului oraș, sunt disponibile curse cu balonul cu aer cald – o idee romantică pentru cupluri. Deoarece regiunea Asturiei este renumită pentru câmpurile verzi și pline de viață, le vei putea privi cu ușurință din zbor. Cu atât mai bine vei putea admira contrastul de culori al verdelui intens cu albastrul mării.

Gastronomie

Pentru a încheia o superbă seară în Gijón, poți încerca mâncarea locală. Restaurantele promovează intens preparatele tradiționale ale Asturiei, iar aromele sunt puternice. Una dintre mâncărurile emblematice ale regiunii este fabada asturiană, o tocană cu boabe mari de fasole, cărnuri specifice precum chorizo și șofran. Fuziunea de arome este una memorabilă! Vei vedea că asturienii sunt foarte prietenoși și te vor ajuta să găsești un preparat pe gustul tău la nevoie, dacă nu cunoști spaniola. Atenție însă, mulți dintre localnici și chiar angajați nu cunosc engleza. Un ghid de traducere ți-ar putea fi de folos.

Ce mai aștepți? Vacanța de vis e aproape!