Verona este un oraș fascinant situat în regiunea Veneto din nordul Italiei, pe malul râului Adige.

Orașul a fost fondat în antichitate și a jucat un rol important în istoria Italiei, fiind atât un important centru comercial cât și un punct de control strategic al regiunii.

Verona este cunoscută în întreaga lume datorită celebrei piese a lui Shakespeare "Romeo și Julieta". Chiar dacă povestea nu are legătură cu faptele reale, orașul în sine a devenit un simbol al iubirii.

Verona are, de asemenea, o arhitectură impresionantă, cu numeroase clădiri istorice și monumente, obiective turistice fascinante și străduțe pietruite ce așteaptă să fie explorate. De asemenea aici te vei putea bucura de mâncarea locală delicioasă și de atmosfera relaxată a orașului, vei putea explora numeroase magazine și piețe și vei putea savura vinul local din regiunea Veneto.

O destinație ideală pentru o escapadă, acest oraș unic și plin de viață, care combină istoria, cultura și frumusețea într-un mod unic te așteaptă să îl descoperi.

Informatii utile

Transport - Cum ajungi in Verona

Pentru a ajunge în Verona va fi nevoie mai întâi să zbori până în Bologna. Din București găsești zboruri la prețuri convenabile care pornesc de la 31 euro dus-întors, mai multe detalii poți să găsești aici.

Pentru a ajunge din Bologna la Verona poți lua trenul, călătoria durează în medie între 1 și 2 ore, în funcție de trenul ales, prețul unui bilet este de 11 euro, iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Cazare - Unde te cazezi în Verona

Verona oferă o multitudine de oportunități de cazare incredibile, situate în zona centrală, la prețuri excelente. Iată câteva dintre recomandările noastre pentru un sejur de neuitat.

 • Truly Verona - Un hotel boutique situat în centrul orașului Verona, la câțiva pași de atracțiile turistice precum Piazza Bra și Teatrul Roman. Proprietatea oferă apartamente de tip studio moderne și confortabile, dotate cu toate facilitățile de care ai putea avea nevoie de la minibar și conexiune la internet gratuită. Prețul pentru  noapte de cazare pornește de la 80 de euro.
 • Oriana Homèl Verona - O proprietate situată în zona centrală, ce oferă apartamente intime, moderne și confortabile, dotate cu toate facilitățile de care ai putea avea nevoie de la conexiune la internet gratuită la minibar și bucătărie privată. Prețul pentru o noapte de cazare este de 100 de euro.
 • Aparthotel ANTICO SAN ZENO centro storico - Situat în inima orașului, lângă Piazza delle Erbe, hotelul oferă camere spațioase și confortabile, decorate modern și elegant. Aici te vei putea bucura de o vacanță relaxantă și de toate facilitățile de care ai putea avea nevoie, inclusiv micul dejun. Prețurile unei camere duble pornesc de la 90 de euro pe noapte.

Verona City Card

Verona City Card este un card turistic ce oferă acces la un număr de obiective turistice din Verona, precum și la transportul public. Poate fi folosit pentru a avea acces gratuit sau redus la obiective turistice precum Arena din Verona, Torre dei Lamberti, Casa di Giulietta, și multe altele.

Card-ul poate fi cumpărat pentru o perioadă determinată de timp și poate fi utilizat de asemenea pentru a obține reduceri la anumite magazine și restaurante din Verona.

Este un mod convenabil de a explora orașul și de a economisi bani pe activitățile turistice. Prețurile pornesc de la 20 de euro iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Obiective turistice - Ce vizitezi in Verona

Casa di Giulietta

Casa di Giulietta este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Verona. Cunoscut ca locul de origine al personajului Juliettei din celebra piesă "Romeo și Julieta" de William Shakespeare, casa este astăzi un muzeu care oferă vizitatorilor o privire asupra vieții din secolul al XIV-lea și este decorată cu elemente din perioada respectivă.

Balconul casei este considerat unul dintre cele mai fotografiate locuri din Verona și oferă o priveliște minunată asupra orașului. Casa di Giulietta este o destinație de neratat atunci când vizitezi Verona și oferă o experiență culturală și istorică unică. Prețul unui bilet este de 8 euro, iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Castelul Scaligero

Castelul Scaligero, un castel medieval construit în secolul al XIII-lea ce a servit ca reședință a familiei Scaligeri, una dintre cele mai puternice familii din Verona din acea perioadă.

Castelul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, pentru turnurile înalte și zidurile groase de apărare. Aici vei avea parte de o privire de ansamblu asupra vieții din Verona în perioada medievală, castelul fiind un obiectiv turistic important pentru iubitorii de istorie și arhitectură.

Castelul Scaligero oferă o experiență culturală și istorică autentică și este un must-see pentru oricine vizitează Verona. 

Arena din Verona 

Arena din Verona, un amfiteatru roman construit în secolul al I d.Hr. ce a servit ca loc pentru spectacole și competiții sportive în perioada Imperiului Roman.

Arena este astăzi un simbol al istoriei și culturii Veronei și este folosită pentru spectacole de opera și alte evenimente culturale. Aici poți explora incinta amfiteatrului și îți poți imagina cum arătau spectacolele din trecut.

Arena din Verona este una dintre cele mai bine păstrate amfiteatre romane din lume și oferă o experiență culturală și istorică de neuitat. Prețul unui bilet este de 10 euro, iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe este o piață publică situată în centrul orașului Verona, ce a servit drept centru comercial și social încă din perioada romană, astăzi fiind una dintre cele mai faimoase piețe din Italia.

Piața este înconjurată de clădiri istorice și monumente, inclusiv Torre de Lamberti, Casa Mazzanti și Palazzo della Ragione. În Piazza delle Erbe se desfășoară frecvent târguri și evenimente, oferind o atmosferă animată și vibrantă.

De asemenea, piața este un loc popular în rândul localnicilor dar și al turiștilor oferindu-le oportunitatea de a se bucura de mâncare, băuturi și shopping.

Basilica di San Zeno Maggiore

Basilica di San Zeno Maggiore este o biserică dedicată Sfântului Zeno și datează din secolul al XI-lea. Biserica este cunoscută pentru arhitectura sa romanică impresionantă, pentru cupola sa și pentru sculpturile complexe de pe fațadă.

În interior, biserica găzduiește o serie de artă religioasă, inclusiv o frescă de la sfârșitul secolului al XIV-lea care înfățișează viața sfântului Zeno. Aici vei avea parte de o experiență spirituală și culturală autentică, biserica fiind un obiectiv de neratat pentru iubitorii de istorie și arhitectură religioasă.

Prețul unui bilet este de 4 euro, iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Torre dei Lamberti

Torre dei Lamberti este un turn situat în centrul orașului Verona. Este una dintre cele mai vechi și impresionante clădiri din oraș, cu o înălțime de 84 de metri.

Turnul a fost construit în secolul al XII-lea și a servit drept clopotniță pentru biserica Sfântul Anastasios. Pe parcursul secolelor, Torre dei Lamberti a fost extins și renovat, oferind astăzi o priveliște impresionantă asupra orașului Verona și a munților din împrejurimi.

Poți urca până în vârf pentru a te bucura de aceste vederi spectaculoase și pentru a explora interiorul său, care găzduiește astăzi un muzeu cu zeci de exponate interesante.

Torre dei Lamberti este un simbol important al istoriei și culturii Veronei și este un obiectiv turistic extrem de popular. Prețul unui bilet este de 6 euro, iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Ponte Scaligero 

Ponte Scaligero este un pod istoric situat situat pe râul Adige ce a fost construit în secolul al XIII-lea de familia Scaligeri.

Ponte Scaligero a servit drept un important punct de trecere peste râu, fiind una dintre puținele căi de acces spre castelul familiei. Podul a suferit numeroase renovări și extinderi pe parcursul secolelor, dar își păstrează în mare parte aspectul original.

Astăzi, Ponte Scaligero este un simbol important al istoriei și culturii Veronei și oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului și a râului Adige.

Este un loc popular pentru fotografii și este un obiectiv turistic ce te va impresiona prin povestea si arhitectura sa.

Catedrala din Verona

Catedrala din Verona este o biserică romano-catolică dedicată Sfântului Zeno, sfântul patron al Veronei și este una dintre cele mai mari și importante biserici din oraș.

Catedrala a fost construită în secolul al XII-lea și prezintă o combinație de stiluri arhitecturale romanice și gotice. În interior, poți admira frumoase fresce ce datează de secole, vitralii colorate și sculpturi din marmură, inclusiv o statuie faimoasă a Sfântului Zeno.

Catedrala din Verona este un simbol important al istoriei și culturii orașului. Prețul unui bilet de acces pentru adulți este de 3 euro.

Ponte Pietra

Ponte Pietra este unul dintre cele mai vechi poduri din oraș și datează din perioada romană, fiind construit în secolul I î.Hr.

Ponte Pietra a servit drept un important punct de trecere peste râul Adige și a supraviețuit numeroaselor cutremure și altor evenimente istorice. Pe parcursul secolelor, podul a fost renovat și extins, dar își păstrează în mare parte aspectul original.

Astăzi, Ponte Pietra este un simbol important al istoriei Veronei și oferă o priveliște spectaculoasă. Este un loc unde ideal pentru fotografii spectaculoase și este un obiectiv turistic important și plin de istorie.

Teatro Romano

Teatro Romano este un teatru roman istoric, ce datează din secolul I d.Hr. fiind utilizat pentru diverse spectacole și evenimente, inclusiv concursuri cu gladiatori.

Teatrul avea o capacitate de până la 15.000 de spectatori și a fost un important centru cultural de-a lungul istoriei.

În decursul secolelor, Teatro Romano a suferit multe modificări și deteriorări, dar multe dintre structurile sale originale au supraviețuit. Astăzi, Teatro Romano este un simbol important al culturii și istoriei romane din Verona și este un obiectiv turistic important pentru vizitatorii care sunt interesați de istoria antică.

Prețul unui bilet de acces pentru adulți este de 4,50 euro.

Muzeul Arheologic Verona

Museo Archeologico di Verona, un muzeu ce prezintă bogata patrimoniul cultural și istoria bogată a regiunii.

Muzeul deține o colecție de artefacte din diferite perioade istorice, inclusiv antichitate și perioada romană, precum și o serie de expoziții tematice despre cultura și istoria Veronei și a împrejurimilor sale.

Aici vei avea ocazia de a înțelege mai bine istoria și cultura regiunii și vei putea aprecia frumusețea și valoarea artefactelor prezentate.

Este un obiectiv turistic important pentru cei interesați de istorie și cultură. Prețul unui bilet de acces pentru adulți este de 4,50 euro, iar mai multe detalii poți să găsești aici.

Porta Borsari

Porta Borsari este un obiectiv turistic popular, fiind una dintre cele mai bine conservate porți antice din oraș ce datează din secolul I d.Hr.

Poarta atrage vizitatori prin arhitectura sa impresionantă, care include arcade și sculpturi decorative. În plus, poarta este o parte importantă din istoria orașului și este un punct de interes pentru iubitorii de arhitectură. 

Gastronomie & Restaurante

Gastronomia italiana se caracterizează prin accentul pus pe ingredientele proaspete și de calitate.

Preparatele sunt adesea simple, dar extrem de aromate si bine asezonate, și variază foarte mult în funcție de regiune.

Gastronomia din Verona, se diferențiază prin utilizarea unor ingrediente locale și tradiționale precum fructele de mare, pește, carnea de porc, risotto, pastele făcute artizanal și vinuri locale, cum ar fi Amarone.

Mâncărurile sunt adesea preparate după rețete autentice, în stil rustic, cu accent pe aromele naturale ale ingredientelor.

Mai jos vei găsi câteva recomandări de mâncăruri pe care trebuie neapărat să le încerci.

 • Risotto all'Amarone - acest risotto este preparat cu vin Amarone, un vin roșu puternic specific Veronei, și cu diverse ingrediente precum ciuperci, diferite feluri de carne carne și condimente.
 • Bigoli in salsa - această rețetă de paste se face cu pasta bigoli, care este similară cu spaghetti, și cu un sos delicios din sardine, anșoa, usturoi și ulei de măsline.
 • Polenta = un fel de mamaligă cremoasă ce este servită cu un sos de ciuperci, asezonat cu smântână și usturoi.
 • Fegato alla Veneziana - acest fel de mâncare din Verona are la bază ficat de porc, preparat cu ceapă, vin alb și condimente.
 • Carne all'albese - carne de vită tăiată subțire, gătită în sos de vin alb, asezonată cu usturoi și roșii.
 • Tiramisu - faimosul desert pe bază de cafea, ușor și cremos, cu un echilibru perfect între dulce și amărui, este unul dintre cele mai populare dulciuri din Italia.

Restaurante - Unde mănânci în Verona

 • Osteria del Bugiardo - este un restaurant elegant care servește mâncăruri tradiționale italiene cu un twist modern. Meniul include specialități precum risotto, paste, carne și pește, toate pregătite cu ingrediente proaspete și locale. De asemenea, Osteria del Bugiardo oferă o selecție de vinuri locale și internaționale pentru a completa experiența culinară.
 • Trattoria Arco dei Gavi - un restaurant rustic, cu o atmosferă caldă și primitoare, care servește mâncăruri tradiționale din Verona. Meniul include preparate pregătite cu ingrediente proaspete și de înaltă calitate, variante vegetariene și vegane și o selecție de vinuri locale.
 • La Cantina del 15 - este un restaurant tradițional din Verona, care servește mâncăruri locale și vinuri din regiune. Meniul include preparate culinare precum risotto cu trufe, carne gătită la grătar și paste făcute în casă. Atmosfera este vibrantă și primitoare, iar decorul rustic.

Verona este o destinație plină de istorie, cultură, ce te va impresiona cu arhitectura și atmosfera plină de romantism.

Aici vei avea parte de o vacanță de neuitat, vei descoperi numeroase obiective turistice interesante, și o varietate de restaurante care servesc mâncăruri tradiționale delicioase.

O destinație perfectă pentru o escapadă de n week-end, Verona te așteaptă să o descoperi.