Stuttgart, capitala regiunii Baden-Württemberg din Germania, este un oraș vibrant și modern în care trecutul și prezentul coexistă în armonie.

Stuttgart este un oraș plin de cultură și are pregătită câte o surpriză pentru fiecare turist, de la iubitorii de automobile la iubitorii de arhitectură. Înconjurat de podgorii și de verdeață, acest oraș te așteaptă să îl descoperi.

Informatii utile

Transport - Cum ajungi in Stuttgart

Din București poți ajunge cu avionul în doar 2 ore, costul unui bilet de avion dus- întors începe de la 85 euro cu un bagaj mic de mână inclus, mai multe detalii despre zboruri aici

Odată ajuns in Stuttgart prin oraș te poți plimba folosind metroul, dacă ți-ai planificat o ședere de 4 zile, ai opțiunea să achizionezi un abonament pentru toate zonele cu doar 33,40 euro, vezi mai multe detalii aici.  

Cazare - Unde te cazezi in Stuttgart

Stuttgart este un oraș metropolitan așezat într-o zonă înconjurată de dealuri cu podgorii, așadar nu te vei bucura doar de latura modernă a orașului ci și de priveliști frumoase.

Pentru câteva nopți de cazare îți propunem urmatoarele variante:

  • Hotel Unger- Situat în inima orașului la 2 minute de gara, acest hotel de 4 stele este o alegere ideală. Pe lângă un bar deschis non-stop oferă turiștilor și opțiunea de a închiria biciclete . O noapte de cazare cu un mic dejun copios inclus începe de la 85 euro de persoană.
  • Zur Weinsteige- Este un hotel de 4 stele situat la doar 10 minute de mers pe jos de principale atracții din Stuttgart, iar partea bună este că pentru o noapte de cazare tarifele încep de la 65 euro de persoană. 
  • Abalon Hotel Ideal - Acest hotel de 3 stele este perfect poziționat chiar în centrul orașului și în apropiere de mijloacele de transport în comun. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun tarifele încep de la 57 euro de persoană.

Obiective turistice - Ce vizitezi in Stuttgart

Schlossplatz & Palatul Nou

Schlossplatz, sau piața palatului, se află în centrul orașului la doar câteva străzi de gara principală (Hauptbahnhof), ceea ce o face o primă oprire perfectă. În jurul pieței se află restaurante și multe clădiri istorice, inclusiv Palatul Nou.

Palatul Nou a fost construit de către Ducele Carl Eugen von Württemberg între 1744 și 1793. Scopul său a fost să transforme Stuttgart într-un al doilea Versailles. În prezent există ministere și săli reprezentative în palat. Acesta poate fi vizitat doar ca parte a unor tururi speciale.

Grădinile Hohenheimer 

Dacă alegi să vizitezi grădinile Hohenheimer vei vedea peste 8.000 de specii de plante, încorporate într-o zonă de parc de 30 de hectare care se întinde în jurul Castelului Hohenheim.

Königstrasse

Königstrasse se află în inima orașului și este cunoscută pentru multele magazine care o populează, este ce mai lungă stradă comercială pietonală din Germania. Dacă ai obosit și ai nevoie de o pauză de la cumpărături te poți opri în unul din nenumăratele restaurante sau cafenele, acestea se găsesc la tot pasul.

Muzeul Mercedes

Orașul găzduiește mulți producători de automobile, inclusiv Mercedes și Porsche. Muzeul Mercedes este un complex cu mai multe etaje, ce găzduiește peste 125 de ani de istorie auto. Muzeul este deschis de Marți până Duminică între orele 09:00 și 18:00, iar tariful unui bilet este 12 euro, detalii aici. 

Casa Le Corbusier

Una dintre creațiile celebrului arhitect cunoscut sub numele de Le Corbusier se află în Stuttgart. UNESCO a încorporat șaptesprezece dintre proiectele sale ca parte a siturilor de patrimoniu mondial. 

Gradina zoologică-botanică Wilhelma

Wilhelma Stuttgart este o adevărată necesitate pentru iubitorii de animale și plante.

Grădina zoologico-botanică din capitala statului Baden-Württemberg găzduiește aproape 1.100 de specii diferite de animale și aproximativ 6.000 de specii de plante din toate zonele climatice. Detalii si bilete puteti gasi aici.

Palatul Ludwigsburg

La 12 km de Stuttgart, Ludwigsburg găzduiește principalul palat regal al Casei Württemberg. Cu 450 de camere repartizate în jurul a 18 clădiri, este unul dintre cele mai mari palate baroc din Europa. Detalii regasesti aici.

Landesmuseum Württemberg

Unul dintre cele mai mari muzee de istorie culturală din Germania poate fi găsit în frumosul Castel Vechi din inima orașului Stuttgart. Aici vei putea vedea de la cele mai vechi opere de artă cunoscute de omenire la arta celtică, obiecte prețioase romane și obiecte sacre din Evul Mediu până la bijuteriile coroanei regilor Württemberg.  Detalii si bilete gasesti aici.

Palatul Schloss Solitude

Schloss Solitude este situat la marginea orașului Stuttgart, cu o vedere magnifică asupra zonei înconjurătoare. Construcția a fost comandată de ducele Carl Eugen și construită între 1763 și 1769 ca si cabană de vânătoare și reședință de vară.

Kunstmuseum Stuttgart

Muzeul de artă în sine constă din cubul de sticlă suprateran și zone de expoziție care sunt parțial subterane. Acestea sunt găzduite în tuneluri complet renovate din anii 1960. Bilete si alte detalii gasesti aici.

Stiftskirche

Fiind cea mai veche și mai mare biserică din Stuttgart, aceasta are o funcție centrală în regiune, nu numai spiritual, ci și muzical. Numeroase concerte atrag în mod regulat un public numeros și interesat.

Sepulchral Chapel on Württemberg hill

În urmă cu aproape 200 de ani, Capela Sepulcrală a Regelui Wilhelm I de Württemberg a fost înființată ca o dovadă veșnică a dragostei pentru tânăra sa soție decedată Katharina. Mulți oameni o consideră așadar cea mai romantică locație din regiune – și acest lucru nu este valabil doar pentru îndrăgostiți.

Galeria de Stat din Stuttgart

Noua Galerie de Stat din Stuttgart este o lucrare cheie a postmodernismului. Clădirea polarizantă a fost ridicată între 1979 și 1984 după proiectele lui James Stirling, unul dintre principalii reprezentanți ai arhitecturii postmoderne. 

Fernsehturm Stuttgart

Acest turn se ridică la 217 de metri înălțime pe marginea de sud a orașului Stuttgart, în zona de agrement și recreere locală Waldau. Pe lângă scopul său real ca turn de transmisie al Südwestrundfunk (SWR), este o destinație populară pentru turiști, pe langa panorama de care te poti bucura, turnul detine si un restaurant care este o locatie ideala chiar si pentru o cina romantica. Detalii poti gasi aici.

Schillerplatz

Schillerplatz este o piață din centrul orașului Stuttgart. A fost creat în forma sa actuală în onoarea lui Friedrich Schiller. Un monument Schiller se găsește în centrul pieței din 1839.

Muzeul Porsche 

La sediul Porsche din Zuffenhausen, Stuttgart, trecutul se întâlnește cu viitorul. Muzeul Porsche prezintă istoria și fascinația mărcii din 2009 într-un mod modern și vibrant.

Muzeul Porsche păstrează vie tradiția reflectând valorile companiei în prezent și transportându-le în viitor. Cea mai bună modalitate de a ajunge la muzeul Porsche din Stuttgart este cu transportul public, cum ar fi autobuzele, trenurile de metrou sau trenurile S-Bahn, vezi detalii legate de mersul trenurilor si bilete aici. 

Killesbergpark

Killesbergbahn din Höhenpark din Stuttgart Killesberg este cea mai veche cale ferată din parc din Germania și există din 1939. Ocazia la acea vreme a fost implementarea Reich Garden Show. Calea ferată era cunoscută ca Liliputbahn deoarece se baza pe modele reale.

Biblioteca Municipală din Stuttgart

Noua clădire de bibliotecă cu 9 etaje își ia în mod deliberat reperul din structura de bloc a clădirilor de 7 etaje proiectate în zonă și se ridică ca un mare cub cristalin în zona Mailänder Platz. Dimensionarea și poziționarea, desprinse de contextul lor urban, sunt un simbol al semnificației bibliotecii ca nou centru intelectual și cultural.

Muzeul de Stat de Istorie Naturală

Muzeul de Stat de Istorie Naturală Stuttgart este unul dintre cele două state ale muzeelor ​​de istorie naturală din Baden-Württemberg. Împreună cu Muzeul de Stat de Istorie Naturală Karlsruhe, este unul dintre cele mai importante depozite pentru colecțiile de istorie naturală deținute de stat.

Gastronomie & Restaurante 

Dacă ești iubitor de mâncare și îți place să guști o varietate de mâncăruri cu indicii locale, Stuttgart este locul de vis pentru tine. Înconjurat de podgorii și verdeață, vei găsi o mulțime de locuri care servesc feluri incredibile de mâncare și vin, de la plite fierbinți cu carne de vită până la cârnați și spätzle. 

  • Cube Restaurant - Înconjurat de sticlă pe toate părțile și oferind vederi fantastice ale centrului orașului Stuttgart, restaurantul CUBE din galeria de artă Kunstmuseum Stuttgart este un loc unic unde te poți bucura de o masă pe cinste.
  • Valle - Cu o experiență de 20 de ani acest restaurant servește preparate culinare tradiționale, cât și contemporane din bucătăria italiană.
  • Weinstube Kachelofen- Aici vei găsi preparate tradiționale pregătite cu produse din cultura locală, servite într-o atmosferă prietenoasă și primitoare.

Stuttgart este un oraș plin de surprize ce poate fi vizitat în orice anotimp, dacă alegi acest oraș pentru următorul tău city-break nu vei pleca dezămagit.