Monschau este un oraș mic din regiunea Eifel din Germania și un loc în care timpul pare să se fi oprit de câteva secole. Este centrul cultural al zonei Eifel și o destinație excelentă pentru a explora sălbăticia și autenticitatea fascinantă a zonei.

Aleile romantice din Monschau, casele frumoase din lemn și zidurile medievale îl fac locul perfect pentru o vacanță liniștită și odihnitoare.

Informații utile

Transport

Varianta cea mai optimă este să zbori până în Dortmund, tarifele pornesc de la 40 euro cu plecare din București, după care poți opta pentru închirierea unei mașini sau transportul public. Distanța intre Dortmund și Monschau este de aproximativ 185 de km. În cazul în care vei alege transportul public, această aplicație îți va fi de folos.

Cazare

  • Horchem Hotel-Restaurant-Café-Bar aflat în inima orașului, acest hotel de 3 stele îți oferă toate condițiile pentru a avea parte de o vacanță relaxantă.
  • Haus Stehlings îți recomandăm să alegi o cazare autentică pentru a simți energia orașului medieval, așadar, îți recomandăm poate una dintre cele mai frumoase cazări din această zonă. Unul dintre atuu-rile acestei cazări este faptul că oaspeții se pot bucura de vedere la râu și la munte din toate camerele.
  • Burghotel situat în orașul medieval Monschau, acest hotel de la marginea Parcului Național Eifel oferă camere în stil rustic, cu grinzi din lemn autentice, un lounge cu șemineu și o sală de mese tradițională.

Obiective turistice Monschau - Ce sa vizitezi in Monschau

Altstadt

Altstadt (Orașul Vechi) este un loc de vis pentru o plimbare. Inima orașului Monschau este alcătuită din case cu rame din lemn, cu ferestre înflorite, străzi pietruite, magazine ascunse în colțuri obscure și sunetele molipsitoare care se scurg din numeroasele cafenele. Înainte de Crăciun, orașul vechi se transformă într-un tărâm magic cu lumini sclipitoare și aroma amețitoare a bunătăților delicioase.

Rotes Haus

Rotes Haus (Casa Roșie), fostul sediu al familiei din industria textilă Scheibler și acum muzeu, este cel mai faimos reper din Monschau. În timp ce casa din cărămidă roșie din secolul al XVIII-lea iese în evidență dintre clădirile din jurul ei, exteriorul său simplu nu oferă nicio indicație despre generozitatea interiorului său. Muzeul este realizat cu mobilier de lux în stil rococo și se mândrește cu piese de mobilier, tapițerie și artefacte antice și valoroase. Totuși, ceea ce fură ochiul este scara de stejar care înfășoară trei etaje și înfățișează diferite etape ale producției textile. Mai multe detalii puteți găsi aici.

Castelul Monschau

Castelul Monschau a fost construit la începutul secolului al XIII-lea. În secolul următor, a fost puternic fortificat cu ziduri inelare. Castelul a fost martorul jafurilor, distrugerilor, abandonului și reconstrucției, înainte de a fi în cele din urmă renovat ca o un hostel plin de viață. Deși nu sunt oferite tururi ale castelului, puteți să vă cazați la hostelul din incinta castelului sau vă puteți bucura de o priveliște minunată în curtea sa. Curtea este, de asemenea, locul de desfășurare a festivalurilor și concertelor ocazionale.

Senfmühle Monschau

Pentru a vedea cum se face muștarul (Moutarde de Montjoie), mergeți la istoricul Senfmühle Monschau (Moara de muștar Monschau). Moara administrată de o familie care produce muștar delicios în același mod tradițional de peste 120 de ani și este cunoscută pentru producerea a 19 soiuri de muștar, fiecare mai delicios decât precedentul. Vizitatorii sunt bineveniți să guste și să cumpere muștar, gemuri, lichioruri și chiar ciocolată cu muștar!

Croaziera Rursee

Dacă tot vă aflați în Monschau, alegeți o croazieră pe Rursee. Bucurați-vă de priveliștile minunate ale vegetației luxuriante și ale munților din maiestuosul Parc Național Eifel. Ambarcațiunile funcționează doar între aprilie și octombrie. Regăsiți mai multe detalii aici.

Parcul Național Hellenthal Eifel

Parcul Național Hellenthal, la aproximativ 20 km de Monschau, este o idee grozavă pentru o ieșire distractivă în familie. Acest parc găzduiește căprioare, ratoni, căprioare, pisici sălbatice și multe alte specii exotice. Cu toate acestea, atracția vedetă a acestui parc este spectacolul de păsări răpitoare, în care răpitorii și bufnițele câștigă aplauze de la mulțimi cu trucurile lor minunate. Detalii aici.

Gastronomie & Restaurante - Ce si unde mancam in Monschau

Cu siguranță putem aminti de popularul schnitzel și cârnații tradiționali nemțești, însă există cel puțin două preparate populare care au luat naștere în acest oraș de poveste.

  • Supa de muștar având în vedere că una dintre cele mai cunoscute obiective din Monschau este fabrica de muștar, este maim ult decât evident că toate preparatele tradiționale din Monschau includ muștar, așadar, una dintre cele mai renumite preparate locale este supa de muștar.
  • Monschauer Dütchen sunt asemenea unor croissante mici,crocante. Au fost inventate în 1853 în Café Rur. Astăzi le puteți obține în multe patiserii Monschau.

Restaurante

  • Restaurant Rur - Cafe descoperă preparatele populare la un restaurant traditional de familie cu un design medieval. Insa, pentru a fi sigur ca te vei bucura de mancarurile alese, îți recomandăm să îți faci o rezervare.
  • Restaurant Alte Herrlichkeit aici veți găsi plăcerea simțurilor voastre. Acest restaurant are delicatese pregătite pentru gurmanzi pe tot parcursul anului. Accente din întreaga lume și mai ales din regiune.
  • Restaurant & Hotel Alt Montjoie situat în orașul vechi, acest restaurant oferă preparate atât tradiționale cât și din bucătăria europeană.

Acest oraș medieval este cu siguranță o bijuterie a Germaniei, o destinație de poveste care merită descoperită în fiecare sezon.