Italia, un tărâm fermecător care atrage milioane de turiști întregul an cu istoria sa fascinantă și clima moderată. Lacul Garda este cel mai mare și cel mai renumit lac din Italia, o destinaţie care oferă totul, de la parcuri la castele uimitoare, ruine şi bucătărie rafinată.

Informații utile

Lacul Garda se află la o distanță de aproximativ 30 km de Verona și aproximativ 95 km de Bergamo, Milano. Din Chișinău poți lua un zbor direct spre Bergamo, cu un preț de la 55 euro aici sau spre Verona, cu un preț de la 70 euro aici

O altă modalitate reprezintă zborul din Iași, România la un preț de la 30 euro aici

Indiferent la ce aeroport vei ajunge, să știi că Italia are o rețea foarte bună a transportului public, încât la dispoziție sunt atât autobuse cât și tren(până la Peschiera, Desenzano sau Revereto în partea de Nord) pentru a ajunge la destinație. Info

Puteți ajunge la Lacul Garda cu mașina pe autostradă sau drum de stat.

Cu ce circuli prin împrejurimile Lacului Garda

Lacul Garda bucură turiștii cu o rețea bună a transportului public. Gasiți liniile de autobuze care circula între orasele situate pe lac.

O modalitate plăcută și relaxantă de a explora Lacul Garda este cu vaporul. Sunt opțiuni de a călători mai rapid dintr-un loc în altul sau să te bucuri de liniștea lacului pe una dintre bărcile de agrement mai lente. Aici găsești orarele tuturor curselor cu vaporul.

Să explorați împrejurimile lacului puteți și cu mașina, fie personală, fie închiriată sau motocicleta. Puteți să închiriați o mașină direct de la aeroport. Vedeti aici mai multe detalii.

Cazare - Unde te cazezi în zona Lacului Garda


Zona Lacului Garda ofera multe unități de cazare începând de la hosteluri, hoteluri până la case de vacanță și vile luxoase!

Iată câteva variante de unde poți alege

  • Hotel Panorama e Residence - Hotelul Panorama este situat în Tremosine, la 600 de metri deasupra unui platou magnific dominat de „Garda magică”, amplasat într-un peisaj de munți și văi, case, biserici, străzi și poteci care duc la uluitoare vederi de la fiecare colț.
  • Residence Villa Margherita - Un loc grozav pentru vacanță. Apartamente spațioase, bine echipate, vederi minunate la lac. Grădină frumoasă și bine întreținută în livadă de măslini, spațiu de joacă pentru copii, piscină, magazin în apropiere, lacul Garda la 3 minute de mers pe jos, restaurante bune la 3-5 minute de mers pe jos.
  • Garda Doma - Imaginează-ți că ajungi acasă la familia ta, unde toți vă așteaptă cu nerăbdare sosirea. La GardaDoma, întreaga familie vă întâmpină cu brațele deschise, întruchipând spiritul de rudenie și ospitalitate.

Obiective turistice | Itinerar

Ziua 1

Sirmione

Sirmione este renumit pentru apa termală cu proprietățile sale vindecătoare. Este Situat pe malul de sud al Lacului Garda, cu o peninsulă lungă și îngustă care desparte golfurile Desenzano și Peschiera.

O zi la Sirmione ofera locuri și atracții pe placul tuturor. În prima parte a zilei puteți vizita centrul istoric al orasului și monumentele sale, cu un itinerariu minunat de la Castelul Scaligero prin oraș pana la Grotele lui Catullus.

După-amiaza, vă puteți relaxa pe una dintre frumoasele plaje ale lacului.

Castelul Scaligero și o vizită aici este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sirmione.

Castelul are ziduri înalte și turnuri. Se află la intrarea în centrul istoric al orașului, cu vedere directă la Lacul Garda. Este o fortificație din secolul al XIV-lea construită de familia Della Scala din Verona. Are un port care adăpostește nave și căi interesante prin curte și coridoarele interioare. Legenda spune că o fantomă încă se plimbă prin castel, un cavaler numit Ebengardo care a murit încercând să-și salveze iubita soție Arice.

Castelul Scaligero din Sirmione poate fi vizitat contra cost. Pentru mai multe informații vizitați aici

Dupa Sirmione, spre seara puteti face o promenadă în orășelul Garda. O plimbare plăcută cu priveliștile sale asupra peninsulei Sirmione, sau daca vă doriți, vă puteți urca până în vârful Rocca di Garda pentru o vedere minunată a malului sudic al Lacului Garda.

Ziua 2

Malcesine | Monte Baldo

Malcesine este un alt oraș care neapărat trebuie vizitat pe Lacul Garda. Un oraș plin de culoare, unde este o încântare să te plimbi pe aleile sale înguste cu cafenele și restaurante.

Malcesine este renumit pentru castelul său medieval. Castello Scaligero di Malcesine (Castelul Malcesine) este un castel din secolul al XIII-lea care este situat pe malul Lacului Garda. Turul acestui castel este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Lacul Garda și, în timp ce sunteți aici, luați o lecție de istorie la muzeu și urcați în turn pentru o vedere minunată asupra Malcesine. Aici găsiți informații privind orele de activitate și bilete.

Dacă aveți posibilitate să închiriați o barcă, veți admira Malcesine și Castelul altfel.

SFAT: Parcarea poate fi o provocare peste tot în Lacul Garda, în special vara. Noi am reușit să parcăm la Parcheggio Funivia(parcarea de lângă Telecabină). De aici, am mers și la telecabina pentru Monte Baldo și la Castel.
În Malcesine există o parcare relativ mare - Parcheggio Paina.

Urcați-vă cu Telecabina pe Monte Baldo

Urcați-vă spre unul dintre cele mai înalte vârfuri de pe Lacul Garda mergând cu telecabina rotativă. Ajunși pe Monte Baldo, vă puteți bucura pur și simplu de priveliște sau puteți face drumeții vara, schiați iarna sau chiar zbor cu parapanta.

Prețuri la Telecabină le găsiti aici. Prețul online va fi mai ieftin decât la casele de la intrare. Rezervați-vă timp dacă mergeți vara. Cel mai probabil veți petrece cel puțin 1 oră în așteptare.

Ziua 3

Villa Canale, Lacul Tenno, Cascate del Varone

Situat pe dealurile de deasupra Riva del Garda este un mic sat medieval numit Villa Canale. Străzile pietruite se împletesc între vechile clădiri de piatră vechi de sute de ani, care rămân aproape complet intact până în ziua de azi. În prezent, se află pe lista celor mai frumoase din Italia. De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, casele sale de piatră cu terase cu vedere la străzi liniștite, arcade boltite și mușcatele colorate care împodobesc ferestrele și balcoanele au atras mulți artiști în oraș, inspirându-i atât cu peisajul său, cât și cu peisajul rural din jur, care oferă o vedere splendidă asupra Lacului Garda

După o plimbare pe aleile orășelului, recomand să mergeți la Casa degli Artisti, unde, pe lângă colecția de artă, sunt organizate multe evenimente culturale. În apropiere se află Museo degli Attrezzi Agricoli, situat în Centrul „Aldo Gorfer”, care își ia numele de la un jurnalist și scriitor din Trentino. Muzeul adăpostește utilaje agricole și este cel mai bun loc pentru a afla despre munca grea care se desfășoară pe câmp: de la fânare până la recoltare. Intrarea gratuită.

După vizitele culturale, este timpul să te relaxezi. O drumeție împrejurul lacului este o oportunitate de a te scufunda în apele acestuia, oferindu-ți momente de contact profund cu natura.

Cascada Varone

Parco Grotta Cascate Varone este o grădină mică, cu o serie de cascade. Principalul lucru de făcut aici este să mergeți pe traseul scurt în grotă pentru a vedea cascada Varone. E într-adevăr ceva fantastic!

Poate fi extrem de aglomerat în lunile de vară. Noi am vizitat în octombrie și erau locuri libere pentru parcare, cât și nu am așteptat în rând.

Pentru prețuri și orele de funcționare, vizitați aici

Ziua 4

Limone sul Garda

Unul dintre cele mai pitorești orașe de pe Lacul Garda - Limone sul Garda!
Limone sul Garda este cel mai nordic oraș de pe malul Brescia a Lacului Garda.

Orașul este cuibărit în munți, astfel că până acum câteva decenii nu era ușor legat de celelalte orașe de pe malul lacului.

Limone păstrează și acum sufletul micului sat, ale cărui activități principale până în secolul trecut au fost pescuitul, cultivarea măslinilor și cultivarea lămâilor.

Un fapt curios: numele Limone (lit. lămâie) nu derivă din cultură, ci din latinescul limen, sau hotar; acesta era de fapt orașul de la granița cu teritoriul Trento. Din pură coincidență, secole mai târziu, lămâile au devenit una dintre principalele afaceri ale zonei.

Tur cu barca

Recomand să închiriați o barcă și să faceți un tur pe lac. Astfel veți putea descoperi orasele și satele dintr-un alt unghi, să vedeți Cascada della Forra sau să vizitați Isola del Garda.

Isola del Garda este cea mai mare insulă de pe Lacul Garda. Insula are o istorie lungă și variată, fiind folosită ca mormânt roman, bârlogul piraților, loc pentru o mănăstire franciscană, fortificație de graniță și ca vilă rezidențială.

Astăzi, insula este deținută de Lady Charlotte Cavazza. Ea locuiește pe insulă împreună cu familia ei (cei șapte copii ai săi – patru frați și trei surori – și familiile lor). Familia deține, de asemenea, proprietăți în peninsula din apropiere, unde dețin afaceri care includ închiriere de bărci, cultivarea măslinilor, un camping, un agriturismo și o școală de echitație.

Din 2002, insula a fost deschisă vizitatorilor în tururi ghidate. Se poate inchiria si pentru evenimente speciale. Mai multe detalii de costuri gasiți aici

Restaurante

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente și o bogata varietate regionala a rețetelor. Felurile de mancare reprezintă un element important al stilului de viață italian și reflectă cultura și istoria acestui popor.

Din punct de vedere culinar, Italia este o țară a incredibilei diversități. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare și mirodeniile se schimbă radical de la o regiune la alta.

  • Locanda Navene - Un loc grozav pentru a mânca la prânz, la cină, să stai și să bei o cafea sau un aperitiv sau să mănânci o înghețată de casă (înghețata este cu adevărat super, merită încercată, puține arome, dar foarte bună). Este un restaurant, un bar, o pizzerie, se pot manca primele feluri super bune (bigoli cu sardine este fantastic). Priveliștea este exclusivistă, exact în fața lacului, se văd zmee și windsurf-uri șuierând și experimentezi o senzație de liniște și seninătate privind la lac în răcoare la masa sub umbrele. Absolut recomandat să vă opriți și să gustați meniul lor.
  • Villa Giulia - restaurantul este situat în incinta Hotelului Villa Giulia, în Gargnano. Restaurantul oferă preparate din bucătăria tipic italiană, cu o vedere uluitoare la lac. Luați masa la terasă, înconjurați de o grădină italiană romantică.

“You may have the universe if I may have Italy.” - Giuseppe Verdi

Lacul Garda de o frumusețe extraordinară care inspiră! Cu ape limpezi adânci, cu stațiuni aflate de jur-împrejur, cu aerul de veșnică vacanță întreținută de miile de turiști, cu stâncile Alpilor crescând din lac.