Orașul Hamburg, poate nu este cea mai populară destinație de vacanță din Germania, dar este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase. Acest oraș-port minunat găzduiește câteva situri moderne, dar și antice, care oferă șansa de a afla atât latura inovatoare, cât și latura culturală a acestui oraș. Descopera in continuare cele mai importante obiective turistice din Hamburg.

Informatii utile

Transport - Cum ajungi in Hamburg

Călătoria cu avionul din București durează aproximativ 3 ore, iar tarifele biletelor de avion sunt foarte accesibile. Dacă rezervi din timp, poți achiziționa un bilet dus-întors cu un bagaj de mană cu doar 50 de euro. Vezi mai multe detalii aici. 

Transportul public este foarte bine pus la punct în Hamburg. Trenurile și autobuzele merg în mod regulat cel puțin la fiecare 20 de minute până seara. În orele de vârf majoritatea trenurilor merg la fiecare 5 minute, iar majoritatea autobuzelor la fiecare 10 minute. 

Cazare - Unde te cazezi in Hamburg

Hamburg găzduiește turiști de secole, așadar ai o gamă variată de opțiuni de cazare. Pentru o ședere plăcută îți recomandăm câteva variante:

  • Barceló Hamburg -  cu un interior modern, acest hotel de 4 stele din centrul Hamburgului oferă un restaurant elegant, bar în hol și facilități excelente de saună și fitness. Se află la doar 500 m de gara centrală din Hamburg iar pentru o noapte de cazare cu mic dejun prețurile încep de la 90 euro de persoană.
  • Hotel Europäischer Hof Hamburg - acest hotel de 4 stele este situat chiar vizavi de gara principală din Hamburg. Construit în 1925, Hotelul Europäischer Hof oferă camere în stil clasic la tarife începând de la 80 euro de persoană cu mic dejun inclus.
  • Hotel Senator Hamburg - situat în cartierul plin de viață St. Georg din Hamburg, acest hotel de 4 stele este la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului, pentru o noapte de cazare cu mic dejun prețurile încep de la 67 euro de persoană. 

Obiective turistice Hamburg - Ce vizitezi in Hamburg

Hamburger Rathaus

Ridicată în 1897, această primărie impresionantă în stil neo-renascentist este un simbol al bogăției și autonomiei orașului. Acoperișurile turcoaz izbitoare ale edificiului impunător au devenit un reper definitoriu al orizontului Hamburgului.

Sankt Pauli-Elbtunnel

Tunelul Elbei este unul dintre cele mai fascinante și populare locuri turistice din Hamburg. Acest tunel frumos permite parcurgerea cu ușurință a traseelor lungi. Trecerea prin acest tunel fascinant pentru a explora orașul este o experiență de neratat. Cupola verde strălucitoare a acestui tunel poate fi recunoscută cu ușurință de departe, ceea ce atrage adesea mai mulți turiști.

Districtul Speicherstadt

Cartierul Speicherstadt situat în acest oraș este cel mai mare cartier de depozite din lume, unde veți găsi clădiri care sunt construite pe fundații din grămezi de lemn, precum și bușteni de stejar. Acest cartier este unul dintre cele mai populare puncte turistice datorită clădirilor din cărămidă roșie, arhitecturii excepționale și numeroaselor muzee care se află în zonă.

Muzeul Maritim

Muzeul Maritim Internațional este o vizită obligatorie pentru toți fanii de istorie și maritim. Acest muzeu unic înfățișează dezvoltarea plutelor și bărcilor pe mare în ultimele mii de ani. Adăpostul uneia dintre cele mai vechi bărci de pirogă care a fost creată dintr-un trunchi de copac cu mii de ani în urmă, Muzeul Maritim Internațional este, fără îndoială, un loc care îți lărgește orizontul de explorare. Muzeul este deschis de Luni până Duminică, iar prețul unui bilet este 15 euro, mai multe detalii aici

Parcul Planten un Blomen

Întins pe 47 de hectare,  Planten un Blomen este unul dintre cele mai bune parcuri urbane din oraș. După o zi lungă plină de vizite la muzee moderne și clădiri relaxează-te în acest parc luxuriant extraordinar.

Miniatur Wunderland

Spre deosebire de alte muzee din lume, acesta găzduiește unele inovații moderne, inclusiv cel mai mare model de cale ferată din lume. Întregul Miniatur Wunderland este dedicat modelelor în miniatură care vă permit să aflați despre diferitele părți ale lumii cu ușurință și într-un mod distractiv.

Hamburger Kunsthalle

Hamburger Kunsthalle este unul dintre cele mai populare muzee din oraș, care vă permite să aflați despre arta și istoria orașului. Acest muzeu de artă este unul dintre cele mai mari muzee din Germania, iar oameni din întreaga lume vin să viziteze acest loc și să experimenteze istoria artei în această frumoasă clădire arhitecturală.

Petrece o zi în Treppenviertel

O excursie la Hamburg este întotdeauna incompletă fără a vizita unul dintre cele mai populare cartiere ale orașului. Cu toate acestea, Treppenviertel nu este doar unul dintre cele mai populare cartiere, ci este și unul dintre cele mai frumoase. Aleile înguste ale acestui cartier, vilele mici și casele albe aglomerate creează locul perfect pitoresc mediteranean pentru a petrece o zi.

St.-Michaelis-Kirche

Biserica Sf. Mihail este una dintre cele mai frumoase biserici în stil baroc din nordul Germaniei și este, de asemenea, una dintre cele cinci biserici principale din Hamburg. Această biserică are un turn de 132 de metri înălțime, care are o punte de observare ce oferă vederi uluitoare asupra Hamburgului de la 106 de metri de la sol. 

Memorialul Sf. Nicolae - Nikolaikirche

Memorialul Sf. Nicolae este o biserică construită în 1195, biserica a fost distrusă și reconstruită de mai multe ori. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, biserica a fost distrusă, dar turla a rămas relativ neatinsă. În interior există și un muzeu în cripta bisericii dedicată celui de-al Doilea Război Mondial.

Chocoversum - Muzeul Ciocolatei

O vizită la Chocoversum - Hachez este o necesitate și un răsfăț pentru toți iubitorii de ciocolată. În turul prin Muzeul Ciocolatei din Hamburg din patrimoniul cultural UNESCO Kontorhausviertel, nu se dezvăluie doar secretul preparării ciocolatei, de asemenea, îți poți face propriul baton de ciocolată.

Grădina Zoologică din Hagenbeck

Grădina Zoologică Hagenbeck găzduiește 210 de specii diferite de animale din întreaga lume, un acvariu tropical și noua secțiune Eismeer cu tematică arctică. Tierpark Hagenbeck s-a impus ca una dintre cele mai populare grădini zoologice din Germania. Grădina zoologică este deținută de o familie de șase generații, încă de la deschiderea sa în 1907.

Gastronomie & Restaurante

Hamburg vei găsi feluri de mâncare unice, care variază de la simplu la sofisticat. Mâncărurile emblematice ale Hamburgului includ (de la micul dejun până la desert): Franzbrötchen (rulouri franceze, presupuse influențate de trupele lui Napoleon), Currywurst (sărbătorit în romanul lui Uwe Timm „Invenția cârnaților cu curry”), Labskaus (tocană a navigatorilor din diverse ingrediente nuanțate într-o culoare strălucitoare). roz din sfeclă roșie) și Rote Grütze (desert mixt de fructe de pădure și cireșe servit cu cremă).

Restaurante

  • Heimathafen - Aici vei găsi o selecție diversă de feluri de mâncare, de exemplu, panfish, Labskaus și șnițel, precum și mâncăruri din paste până la burgeri clasici. Restaurantul dispune de un meniu diversificat, cu siguranță te vei bucura de o masă delicioasă.
  • Hamborger Veermaster - Este cel mai vechi restaurant și bar de pe Reeperbahn. Bucură-te de atmosfera maritimă confortabilă și experimentează bucătăria adevărată din Hamburg. 
  • Schifferbörse Restaurant - Pentru o masa gustoasă preparată cu produse locale, alege acest restaurant cu o istorie de 100 de ani situat chiar langă gara din Hamburg. 

Hamburg este un oraș cu numeroase locuri de explorat și vizitat. Chiar dacă acest oraș nu a fost una dintre cele mai populare destinații, devine celebru pe zi ce trece. Orașul este întotdeauna pregătit să primească mai mulți turiști pe care să-i încurajeze să exploreze orașul și să învețe despre istoria și cultura lui.