Fuerteventura este ca mărime a doua insulă din arhipelagul Insulele Canare, după Tenerife. Este situată în Oceanul Atlantic, la 97 km depărtare de coasta africană nord-vestică. Aparține Provinciei Las Palmas, una din cele două componente ale comunității autonome Canare, fiind parte din Spania. Are populația de 122.629 locuitori.

Fuerteventura este bunicuța arhipelagului. Ea are o vechime de peste 20 de milioane de ani, ea fiind prima care a început să se contureze în mijlocul Oceanului Atlantic în urma erupției unor vulcani subacvatici. Unii geologi consideră că ea și Lanzarote ar fi fost cândva una și aceeași insulă.

Numele insulei a fost corelat cu vântul puternic care o străbate și a reprezentat mult timp un pericol pentru navigatori, fiind astăzi o binecuvântare pentru iubitorii de surf.

În realitate, numele său derivă din cuvântul spaniol fuerte - care semnifică puternic și ventura - care înseamnă vânt, dar poate însemna și noroc. Astfel, am putea numi Fuerteventura- Insula celor foarte norocoși! Ai vrea să te numeri printre norocoșii care vizitează această frumoasă insulă?

Care este perioada ideală pentru a vizita Fuerteventura?

Răspunsul este simplu: oricând. Având o temperatură medie cuprinsă între 16 grade Celsius și 28 de grade Celsius, este o destinație ideală pe toată durata anului. Cu toate acestea, temperaturi mai scăzute au fost înregistrate în ianuarie, iar luna decembrie poate fi caracterizată printr-un nivel mai ridicat de umiditate. De asemenea, lunile iulie și august au un flux foarte ridicat de turiști - de aceea, eu le-aș evita.

Cum ajungem în Fuerteventura?

Aeroportul Fuerteventura, cunoscut și sub numele de Aeroportul El Matorral, este un aeroport care deservește insula spaniolă Fuerteventura. Este situat în El Matorral, la 5 km sud-vest de capitala Puerto del Rosario.

Dacă rezervăm biletul de avion de acum pentru luna februarie, fiind un cadou de vis pentru jumătatea ta mai bună de Ziua Îndrăgostiților, prețul biletelor de avion este de doar 739 de lei/ dus-întors/ persoană. Îți poți rezerva următoarea aventură aici.

Data de 6 februarie ar reprezenta data când te trezești foarte devreme pentru a ajunge în Paradis, potrivită fiind zicala cine se trezește de dimineață, zboară spre o insulă călduroasă.

Zborul W43131 operat de Wizz Air va decola la ora 6:30 în direcția Milano Bergamo, durata zborului fiind de 2:25.

Deși este așteptare lungă între zboruri- de 6:50, mereu am preferat atunci când am călătorit ca și pasager și a fost nevoie să îmi asigur singură transferul între zboruri, să am timp decât să nu am. Așadar, vei putea mânca con calma niște super paste în aeroport și să bei un espresso de la el de acasă.

Zborul FR6178, operat de Ryanair va decola la 14:45 ( ora Italiei) și va ajunge la 17:55 în Fuerteventura, durata zborului fiind de aproximativ 4 ore. Yaay, am ajuns! Să înceapă aventura!

Cum ne deplasăm pe insulă?

În primul rând, cum ajungem de la aeroport la Puerto del Rosario, cel mai mare oraș al insulei, aflat la 5 km depărtare? Varianta cea mai ieftină ar fi luând autobuzul numărul 3, a cărui bilet costă €1.40/ persoană. A doua variantă este să îți închiriezi o mașină.

Dacă închiriezi o mașină, vei avea mai multă libertate de mișcare. Nu este dificil de condus, drumurile fiind bine întreținute și marcate, conducându-se pe partea dreaptă. Prețul închirierii unei mașini este în jur de 30 de euro/zi, având kilometri nelimitați. Ai doar nevoie de un permis de conducere valabil. Îți poți rezerva mașina aici.

Ziua 1. Puerto del Rosario - invitație la carnaval

Puerto del Rosario este considerată capitala insulei Fuerteventura din anul 1860. Ea este una dintre cele șase comunități existente pe insulă, localizat fiind pe partea estică a insulei, având o populație de 30.555 locuitori și o suprafață de 289,95 km².

Fiindcă luna februarie este luna carnavalurilor în Insulele Canare, între 8 și 18 februarie 2024, va fi Carnavalul Puerto del Rosario. Ca și parte din carnaval, se organizează diverse competiții pe apă, cunoscută fiind Regata de Achipencos.

Tema Carnavalului din anul 2024 a fost votată ca fiind El mundo submarino, lumea subacvatică. Această temă a carnavalului a prevelat peste celelalte două teme propuse Carnavalul Desenelor Animate și Carnavalul Culturilor Pământului.

De reținut este că aproape fiecare oraș mare al insulei organizează un carnaval, având teme diferite, care se votează în fiecare an.

Artiștii își pregătesc dansurile, costumele, își personalizează bărcile și carurile alegorice pe toată durata anului precedent pentru a pregăti marele eveniment. Poți verifica alte carnavaluri care au loc pe insulă și temele votate pentru acestea în anul 2024 aici.

TOP Atracții în Puerto del Rosario

  • Playa Chica - o plajă drăguță în inima orașului, unde poți să găsești baruri și restaurante în apropiere
  • Playa Blanca - o plajă cu nisip alb, parcare gratuită, dozatoare cu cremă de plajă gratuită și șezlonguri cu umbrelă la preț de 5 euro ( în funcție de perioada vizitei)
  • Hafen Puerto del Rosario - te poți plimba pe faleză și să admiri bărcile și navele de croazieră oprite în port. În apropierea portului se află și un parc cu statui interesante
  • Ecomuseo La Alcogida - un sat autentic al insulei, care ne prezintă viața pe insulă în altă lumină, cum era înainte de a fi sosit turiștii
  • Ermita San Pedro de Alcantara - această bisericuță construită de coloniștii spanioli protejează picturile murale din secolul al XVIII-lea asemuite frumuseții celor din Capela Sixtină

TOP cazări în Puerto del Rosario

  • Casa de vacanță Crepusculo - localizată în Puerto del Rosario, această casă elegantă cu două camere, baie, bucătărie, curte interioară cu jacuzzi și facilități pentru grătar, pare alegerea ideală pentru un concediu fără griji! Imaginează-ți...vei avea casa ta de vacanță în Insulele Canare!
  • Rural Rugama - Poate preferi liniștea și intimitatea de la sat? Această casă tradițională cu grădină luxuriantă și piscină îți va oferi un loc de reculegere și regăsire a păcii interioare
  • Casa Rosy - Ce spui să închiriezi întreaga căsuță veselă, localizată în apropierea plajei, doar pentru tine?

Mâncăruri populare

De degustat carnea de capră absolut excelentă în Fuerteventura, precum și peștele mereu proaspăt. Poți încerca celebrul sos de usturoi cu ardei iute, numit mojo rojo, fiind un acompaniament perfect la feluri de mâncare din carne. Merită încercat și Escaldón de Gofio - „Gofio Canario” este o pudră care seamănă cu făina, iar mărimea particulei este similară cu cea a făinii integrale. Dacă dorești să încerci ceva dulce inedit, încearcă marmelada de cactus.

Ziua 2. Castillo Caleta de Fuste - invitație la sporturi acvatice

Castillo Caleta de Fuste, localizat la 13 kilometri spre sud de Puerto del Rosario, reprezintă unul dintre cele mai turistice orașe din estul insulei, fiind ideal pentru activități acvatice.

O super activitate pentru cupluri care are loc în Castillo Caleta de Fuste ar fi o sesiune de relaxare acvatică ghidată cu bol tibetan, masaj acvatic ghidat de un terapeut și SPA. Prețul experienței este de 85 de euro pentru un cuplu. Îți poți rezerva experiența aici.

O altă idee minunată de relaxare este să încerci stand up paddle și să aluneci pe apele cristaline ale golfului Caleta de Fuste. Pentru doar 74 de lei, îți poți rezerva experiența aici.

Ridică-te pe planșă și vâslește corect cu diferite manevre. Lucrează cu întregul corp, îmbunătățind abilitățile tehnice și coordonarea. Îți antrenezi corpul în timp ce te distrezi. Îți poți rezerva o oră și jumătate de SUP cu ghidaj inclus aici.

Poți alege să faci o plimbare cu un caiac în jurul golfului calm din Caleta de Fuste. Bucură-te de priveliștile magnifice în timp ce vâslești în caiacul tău solo...sau dublu? Îndiferent de alegere, îl poți rezerva aici.

Ziua 3. Excursie pe Insula Lupilor - invitație la croazieră

Descoperă frumusețea Insulei Lobos - Insula Lupilor într-o croazieră cu catamaranul. Insula Lupilor și-a câștigat numele datorită leilor de mare, care se mai numesc și lobos marinos și care și-au găsit casă din această insulă mărunțică. Ea este prima dintre rezervațiile naturale protejate din Insulele Canare.

Insula este nepopulată de oameni și singura metodă de a ajunge la ea este pe calea apei, companii private asigurând transferul până acolo. Majoritatea companiilor asigură transferul cu catamaranul din cel mai apropiat port, Corralejo. Îți poți rezerva și tu experiența aici.

Vei porni din Corralejo, din nordul insulei, alunecând peste apele cristaline spre Insula Lobos și traversând pe drum insulița de 2 kilometri El Río. Pe măsură ce te apropii de partea vestică a Insulei Lobos, poți admira La Caldera, un munte vulcanic pe jumătate scufundat și o plajă de nisip negru.

Ahoy! Aruncă ancora la plaja La Concha Beach, cu apele sale turcoaz și țărmurile sale imaculate. Simte soarele cald în timp ce te resfeți cu aperitive gustoase, împreună cu o selecție de băuturi răcoritoare alcoolice și răcoritoare.

Tot peisajul de pe insula Lobos este superb – uneori ai impresia că ești pe o altă planetă! Lavă vulcanică, pietre și pietroaie mai mici sau mai mari, vegetație puțină și foarte ciudată. Nu ai voie să te abați de la drum – este un parc național, totul este protejat și trebuie să rămână exact așa cum este acum. Neatins, nealterat! Ți se vor oferi două opțiuni de trasee, cu punct de pornire diferit, dar având aceleași obiective.

Rezervând această experiență, vei putea lua parte la o serie de activități acvatice, cum ar fi hrănirea peștilor, snorkeling, caiac și paddleboarding, sau pur și simplu să te bucuri de soare pe plasa catamaranului. În cele din urmă, vei face cale întoarsă pe catamaran pentru o călătorie panoramică de întoarcere spre Fuerteventura.

Ziua 4. Corralejo - invitație la plimbare printre dunele de nisip

Acesta a fost cândva un orășel pescăresc în nordul insulei, astăzi fiind al doilea cel mai important oraș al insulei. Diversitatea culturală își spune cuvântul în arhitectura și restaurantele pliate după gusturile sale- italieni, spanioli, irlandezi, francezi, americani au vizitat orașul, s-au îndrăgostit de el și au decis să formeze o comunitate.

Mergi pe lună, dai de-o dună - Nu e nevoie să mergi pe lună, este suficient să te plimbi prin Parque Natural de Corralejo.

Nu rata priveliștea superbă a Insulei Lupilor!

Vizitează plaja Popcorn - Tot în nordul insulei, la 15 minute de condus față de Corralejo, se află Majanicho și Plaja Popcorn. Această plajă este unică în lume, unde algele fosilizate care o îmbracă par a fi floricele de porumb.

Bucură-te de Aloe Vera - Cu toții cunoaștem beneficiile acestei plante miraculoase. Cum ar fi să vizitezi o plantație de Aloe Vera? Finca Canarias Aloe Vera este o fermă care prezintă istoria acestei plante, care începe în urmă cu 5000 de ani.

Răsfață-te cu o sesiune de masaj cu Aloe Vera în Centrul de Terapie Aloe Vera din La Oliva. Este o ocazie bună să vizitezi și orașul.

Dacă ajungi în La Oliva, nu rata să vizitezi Casa de los Coroneles și Church of Our Lady of Candelaria, precum și istoricele mori din apropierea orașului.

Ziua 5. Oasis Wildlife - invitație la safari

Descoperă flora și fauna din întreaga lume cu un bilet de intrare la Oasis Wildlife Fuerteventura. Urmărește spectacole cu animale în direct și vezi cum păsările de pradă fac demonstrații excepționale. Descoperă un parc care găzduiește peste 3.000 de animale, rezervându-ți biletul aici.

TOP Plaje în Fuerteventura

Cofete

Playa de Sotavento

Laguna Sotavento

Morro Jable

Playa del Matorral

Alte locuri frumoase care merită explorate

El Cotillo

Parque Holandés

El Roque

Lajares

Monumento Natural de las Cuevas de Ajuy National Park

TOP alte SUPER-activități în Fuerteventura

Croazieră cu barca cu fund de sticlă cu prânz și băuturi

Croazieră de observare a delfinilor și balenelor, băuturi și înot

Parcul Natural Jandía și turul Puertito Quad Tour

Turul vulcanului Calderón Hondo

Bilet de feribot dus-întors către Lanzarote

Fabricarea brânzei artizanale de capră la o fermă locală