Hello, travellers! Am revenit cu un ghid complet de călătorie pentru 3 zile pline de vizitat și de experimentat cele mai inedite activități în Barcelona în luna februarie.

Dacă îți dorești să ai parte de o vacanță însorită în luna februarie, să te bucuri de farmecul orașului într-o perioadă mai puțin aglomerată și să ai noroc de prețuri accesibile, Barcelona este ideea perfectă de călătorie în această perioadă. Suntem aici să te îndrumăm în planificarea unei excursii scurte, dar memorabile, să îți recomandăm restaurante bune și să te inspiri din experiența noastră.

Zborurile noastre au fost alese astfel încât să ne bucurăm de 3 zile pline de plimbare și distracție și putem spune că timpul a fost suficient, mergând în medie 23 de km pe zi. Cu siguranță, Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orașe văzute de noi, având de toate: plajă, mare, munte, clădiri spectaculoase, oameni primitori, mâncare foarte bună, multe parcuri și prețuri bune.

Ce poți vizita în Barcelona timp de 3 zile

Ziua 1

În prima zi am aterizat pe aeroportul Barcelona-El Prat la ora 8 dimineața și am luat autobuzul spre centrul orașului. Biletul pentru o călătorie a costat 6,5 € și am ajuns în doar 20 de minute în centrul orașului, fiind sâmbătă dimineața și liber peste tot. Ne-am cazat la Hostal Live Barcelona, foarte aproape de centrul orașului și am rămas plăcut surprinși de amabilitatea personalului și de curățenia asigurată pe tot parcursul vacanței. Prețul este foarte accesibil, micul dejun este inclus și poți avea de noroc de o cameră cu o terasă spațioasă unde ți se permite să îți servești micul dejun relaxat chiar la tine în cameră.

Unul dintre locurile cu care ar trebui să începi este faimoasa La Rambla, cea mai cunoscută stradă din centrul Barcelonei, mărginită de copaci umbroși care se conectează cu Playa Catalunya. Aici veți găsi o mulțime de terase și magazine, locul perfect pentru pasionații de shopping. La doar câteva minute se află Cathedral of Barcelona, o catedrală gotică cu lucrările sale principale începute încă din secolele al XIII-lea și al XV-lea.

Am avut norocul de prinde Anul Nou Chinezesc în Barcelona și am asistat la un spectacol de dans tradițional chinezesc cu costume si muzică specifică acestei culturi. Scena era amplasată lângă Arc de Triomf, un monument emblematic al orașului. Istoria sa este captivantă, de aceea vă recomandăm să vă achiziționați biletul de intrare care include ghidul audio digital pentru a avea o experiență cu totul inedită.

Vă puteți relaxa în Parc de Ciutadella, care se află fix lângă Arc de Triomf, este un parc foarte liniștit unde mulți turiști preferă să se odihnească pe iarbă bucurându-se de un picnic. Dacă vă rămâne timp, mergeți la Grădina Zoologică care se află la intrarea parcului. Este locul perfect pentru a merge cu copiii care pot participa la diferite activități interactive prin care să cunoască mai bine animalele. Cu siguranta, cele mai atractive puncte in perioada de week-end sunt Pavilionul Delfinilor si cel al Leilor de Mare, când au loc Show-urile cu delfini si foci.

Am descoperit un rooftop foarte cochet care se află în Hotel Colon, priveliștea este senzațională și cocktail-urile sunt foarte aromate. Aici este locul perfect pentru a te bucura de un apus de soare cu priveliște spre întreg orașul, fie că îți petreci timpul cu prietenii sau cu persoana iubită.

Ziua 2

Cea de-a doua zi a fost preferata noastră, Parc Guell ne-a încărcat cu energie pozitivă și multă voie bune. Este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa și îți garantăm că te vei îndrăgosti de stilul arhitectural al lui Gaudi. Intrarea în parc este liberă, dar dacă vrei să vizitezi și zona monumentală și ar fi mare păcat să n-o faci, va trebui să plătești bilet. Te asigur că merită orice euro plătit. Biletele se pot lua online, de pe site-ul oficial al parcului, costul fiind 10€/pers.

Parc Guell, plin de culori, mozaicuri și palmieri, atrage anual sute de turiști, fiind unul dintre simbolurile Spaniei. Acesta se află pe Rue Carrer d’Olot, lângă stația de metrou Lesseps.

Este greu să ratezi banca lungă și curbată de pe puntea superioară, în formă de șarpe de mare. Pentru a crea această decorațiune a Parcului Guell, Gaudi a lucrat împreună cu cel mai talentat student al său, Josep Jujol.

Știați că aici a trăit renumitul Antonio Gaudi timp de 20 de ani? Vizitați acest parc splendid și veți descoperi mult mai multe lucruri interesante.

Am continuat călătoria explorând alte lucrări impresionante ale faimosului arhitect catalan Gaudi și ne-am oprit la Casa Vicens. Deși este cea mai puțin populară, este prima casă realizată de Gaudi când era un tânăr arhitect debutant. Mulți turiști se opresc zilnic să facă poze la această clădire colorată și inspirată din lumea arabă.

Casa Batllo, situată pe vechea si cunoscuta stradă Passeig de Gracia, merită vizitată impresionând prin designul său fantastic atât pe exterior, cât și pe interior. Ești impresionat de extravaganța orașului prin arhitectura catalană care te surprinde la fiecare pas? Ei bine, foarte aproape de Casa Batllo se află Casa Mila, numită și La Pedrera, unică prin acoperișul său plin de sculpturi independente cu forme exuberante. Îți recomandăm să îți achiziționezi bilet de intrare la spectacolul nocturn cu proiecții pe terasa Casei Mila, experiența este cu totul inedită, iar la finalul turului puteți savura un pahar de șampanie cu o vedere panoramică a cartierului L'Eixample din Barcelona.

O experiență specială pe care nu trebuie să o ratați este Mirador torre Glories unde veți avea posibilitatea să vă bucurați de o panoramă uluitoare asupra orașului de la etajul 30 al clădirii. Aici se află cel mai înalt zgârie-nori din Barcelona! Biletul de intrare oferă, de asemenea, o experiență imersivă, plimbându-vă prin opera de artă Cloud Cities Barcelona.

Ziua 3

Am început ziua vizitând una dintre cele mai impresionante și mai cunoscute construcții din lume, Sagrada Familia. Catedrala Sagrada Familia a început să fie construită în 1882 și încă se lucrează la ea. Combinația de elemente gotice cu elemente moderne, coloanele sale diferite și ferestrele decorate cu sticlă colorată cu modele complexe fac din această catedrală una dintre cele mai frumoase și mai importante construcții din lume. Milioane de turiști vizitează anual acest simbol al Spaniei. Biletul de intrare îl găsiți aici și îți recomandăm să-l cumperi din timp.

Am continuat călătoria cu o oprire la Moco Museum unde am admirat arta modernă și contemporană, stilul ironic și umorul fiind folosite pentru a reflecta asupra societății moderne. Intrarea la acest muzeu diferit față de toate pe care le-am vizitat până acum, costă în jur de 20€/pers și vă asigurăm că merită cu siguranță. În apropriere se află Muzeul Picasso pentru cei pasionați de lucrările sale, aici se află o colecție extinsă care merită apreciată, iar biletul costă în jur de 10€/pers.

Ne-am bucurat de un apus superb pe Playa de la Barceloneta unde am fost bucuroși să vedem o mulțime de tineri care se relaxau cu prietenii la un pahar de sangria sau jucând volei. Vibe-urile Barcelonei sunt cu totul speciale, oamenii sunt fericiți și prietenoși, îți vorbesc frumos oriunde ai merge și nu simți agitație, deși este un oraș destul de aglomerat pe tot parcursul anului. Într-adevăr, trebuie să fii atent la lucrurile personale în mijloacele de transport în comun, numărul de furturi fiind mai crescut decât în alți ani.

Vă recomandăm cu caldură să luați cina la restaurantul Tracatra Barcelona, preparatele sunt foarte gustoase și proaspete, iar cocktailurile aromate sunt o alegere excelentă. Aici îi veți întâlni pe Rositta și pe Rodriquito, cei care vă vor încânta cu un spectacol fascinant de dans și cântat în stil spaniol. Atmosfera este foarte plăcută, iar prețurile sunt accesibile.

Pentru mai multă inspirație în călătoriile viitoare, vă propunem să ne urmăriți și pe instagram @anaamariav. Have fun! 😄