Idei de evadare în cuplu de Valentine's Day
Luna iubirii abia ce își extinde aripile în viețile noastre. Chiar dacă nu ești un fan al sărbătorii americane care cade pe data de 14 februarie, poate tot te gândești la sărbătoarea iubirii românești, Dragobete. Te gândești cum ai putea să îți surprinzi jumătatea mai bună? Din moment ce răsfoiești un blog de călătorii, este subînțeles care ar fi cea mai bună idee pentru tine.
Cu toate acestea, poate nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a plănui un city break în străinătate, poate nu ai dispoziția de a lua zboruri care presupun trezirea cu noaptea în cap și a avea tot felul de griji legate de pierderea zborului sau aglomerația din aeroport. Poate pur și simplu vrei un weekend liniștit, într-un cadru deosebit, aer curat și conectare cu natura.
Imaginează-ți o seară rece de februarie, cu cer senin și plin de stele, fără semnal la telefonul mobil, liniște deplină, savurând un pahar de vin roșu în fața șemineului la Casa de oaspeți a prințului Charles din Valea Zălanului, județul Covasna. Aceasta este doar o experiență, și ca ea alte 2 care se doresc a fi descoperite mai jos.
Ideea 1. The Prince of Wales Guest House
Pe Valea Zălanului, județul Covasna, prințul de Wales deține un refugiu natural, cuibărit printre pajiști și dealuri.
Proprietatea uimitoare, deținută anterior de familia Kalnoky, și-a păstrat autenticitatea transilvăneană fiind restaurată cu grijă și prin metode și cu materiale tradiționale.
Camerele sunt decorate cu mobilier vechi. Există 7 camere duble în trei căsuțe de patrimoniu, fiecare cu cerdac. Locul perfect pentru cafea, dimineața. A patra clădire și spațiul comun are un superb șemineu. Afară sunt șezlonguri, hamace și un mic hambar în care se servește micul dejun.
Casa tradițională a prințului Charles este magică, inclusiv Camera Prințului, Butler's Room și Aunt Ida's Room, toate cu aceeași terasă veche, superbă, de putem vedea cu adevărat timpul stând în loc, pentru mai mult de o clipă. Probabil cea mai apreciată cameră este cea folosită de prințul de Wales atunci când vizitează această zonă îndepărtată: simplă, confortabilă, cu un stil aparte, așezat, dar prețios.
Ce poți descoperi în zonă
Descoperă satul vechi, cu doar 120 de locuitori, vizitează cele două capele, zona în care sunt emanate gaze vulcanice și cea cu ape minerale. Cu toții ar fi bine să călătorim, măcar din când în când, într-un loc în care timpul și viața modernă au uitat. Să ne ascundem. Să privim cerul mai mult. Să nu folosim tehnologia pentru un weekend. Să ne deconectăm. Pentru că există atât de multe moduri în care, de fapt, ne întoarcem la noi făcând toate acestea.
Great idea! Cum rezervăm?
Îți poți rezerva viitoarea aventură în mijlocul naturii aici. Prețul unei nopți de cazare este de 120 de euro, având mic dejun inclus.
Ideea 2. Cabana și căsuțele Bucin
Cabana Bucin își așteaptă oaspeții în cadrul natural al Munților Gurghiu, departe de agitația orașelor.
La altitudinea de 1276 m, în cel mai înalt punct al drumului dintre Gheorgheni și Praid, la umbra pădurilor de pini și înconjurați de peisajele pitorești ale platoului Bucin, călătorii sunt întâmpinați cu o cabană mare cu 7 camere, 4 căsuțe , Sauna Village și nenumărate posibilități de recreere.
Căsuțele cochete sunt pregătite pentru a vă oferi o vacanță de neuitat! Sunt în curtea cabanei Bucin, aranjate astfel încât să vă ofere confort, intimitate și o priveliște minunată.
Oaspeții cabanei au la dispoziție 7 camere, care oferă un spațiu generos de cazare pentru 27 de persoane. Fiecare cameră dispune de un pat matrimonial și o canapea extensibilă, cât și de baie proprie.
Sauna village, o idee genială de relaxare
Conform tradiției finlandeze, sauna este un loc sacru, unde-ți încarci atât corpul, cât și sufletul. Satul saunelor localizat în curtea generoasă a cabanei și dispune de 4 saune organizate într-un stil modern, în căsuțe cochete de lemn.
- Sauna finlandeză
Sauna finlandeză este cel mai cunoscut și mai răspândit tip de saună. Datează de mai mult de o mie de ani. A fost folosit de vechii romani, turci și chiar de indienii azteci.
Astăzi o identificăm cu finlandezii, ceea ce nu este de mirare, deoarece se găsește în aproape fiecare gospodărie finlandeză și face parte din viața lor de zi cu zi. În sauna finlandeză, aerul este încălzit prin încălzirea pietrelor, până la 70-100 de grade controlând umiditatea prin stropirea pietrelor.
Aerul fierbinte încălzește corpul din exterior, provocând transpirația, accelerând semnificativ procesele metabolice.
În aerul cald și uscat, bacteriile și virușii sunt uciși, iar prin transpirație, toxinele părăsesc corpul prin piele. Efectele fiziologice ale saunei sunt foarte diverse: îmbunătățește circulația sângelui, regenerează vasele de sânge, întărește inima, mărește rezistența organismului – prevenind astfel gripa, răcelile – înfrumusețează pielea (întinerește, o face elastică), ameliorează spasmele musculare și chiar stresul.
Datorită circulației sanguine crescute, corpul primește mai mult oxigen, astfel încât este mai ușor să se relaxeze și să se regenereze. Prevenție și tratare în același timp.
- Sauna salină
Ionii negativi degajați de aerul cald al saunei au un efect deosebit de benefic asupra aparatului respirator, dezinfectând căile respiratorii și reducând afecțiunile provocate de astm și alergii.
Cărămizile din sare de Himlaya se găsesc într-o varietate de nuanțe, de la roșu deschis la roșu închis, iar combinația acestora oferă un adevărat spectacol vizual.
Prin iluminarea cărămizilor de sare, se obține o lumină de culoare roșu-portocaliu, care are un efect liniștitor și calmant asupra organismului. Sauna salină cu sare de Himalaya poate fi folosită, la temperaturi scăzute, atât de copii, cât și de persoanele cu hipertensiune arterială.
Pe lângă efectele de stimulare a imunității și de regenerare a pielii, sauna salină joacă un rol important în relaxare și în eliminarea stresului. Prin inspirarea adâncă a aerului curat, sauna salină este o oază de sănătate și liniște, determinată de experiența calmantă a jocului de lumini al cărămizilor de sare și de efectul relaxant al saunei.
- Bio-Sauna 1 – Saună cu cromoterapie
Această încăpere slujește nu doar corpul, ci și spiritul, prin stimularea simțurilor noastre. S-a dovedit că lumina care pătrunde prin ochi în creierul nostru, cu ajutorul culorilor, are un efect benefic în vindecarea anumitor boli, cât și în revigorarea stării noastre mentale și sufletești. Acest lucru ne poate schimba starea de spirit și poate avea un impact asupra întregului organism: ameliorarea durerilor, vindecarea mai rapidă a rănilor și chiar eliminarea mai ușoară a stresului.
Fiecare culoare are propriul efect, iar acestea se pot succede alternativ, repetându-se continuu.
Acest tip de saună , la o temperatură mai scăzută este recomandată persoanelor în vârstă și persoanelor care nu pot sau nu au voie să utilizeze saunele tradiționale din cauza unor probleme de sănătate. Este un tip de saună ideal pentru familii sau pentru a crește adaptabilitatea, combinând efectul calmant al cromoterapiei cu sentimental plăcut al transpirației.
Acest tip de saună nu este obositoare pentru organism, inima nefiind la fel de solicitată ca într-o saună finlandeză. Aici nu obosim, organismul nu este supus stresului, doar ne odihnim și ne relaxăm, stimulându-ne mai multe simțuri simultan, pentru a deveni mai sănătoși.
Și timpul petrecut aici poate fi mai lung decât în celelalte tipuri de saună, fiind un ambient mai plăcut. Căldura pătrunde peste tot în corpul nostru, încălzindu-l bine. Atât corpul, cât și spiritul au parte de relaxare în acest mediu liniștit și calm.
- Bio-Sauna 2 – Saună cu aromaterapie
O încăpere din zona de wellness care revitalizează nu doar corpul, ci și spiritul. Istoria utilizării aromaterapiei datează de mii de ani, uleiul fiind obținut în trecut din plante și flori, care au pătruns în organism prin inhalare, prin amestecul în apa de baie sau prin masaj.
Datorită spectrului foarte larg de aplicabilitate și neavând efecte secundare, aromaterapia a fost utilizată în diverse afecțiuni, începând de la dureri menstruale până la afecțiuni ale stomacului sau ale funcțiilor locomotorii. Aromaterapia influențează, de asemenea, și sistemul nostru limbic, adică lumea noastră emoțională și comportamentală.
Efectele benefice ale aromaterapiei se datorează uleiurilor esențiale, care, evaporându-se în aer, pătrund în organismul nostru prin inhalare sau prin porii din piele, asigurând o starea de relaxare pentru corp și spirit. Când sunt inhalate, anumite uleiuri esențiale ajută la regenerarea căilor respiratorii, facilitează respirația și calmează organismul.
Utilizarea aromaterapiei este indicată tuturor categoriilor de vârstă. Nu există indicații cu privire la limita de timp petrecut în sauna cu aromaterapie, putem rămâne aici atât cât ne simțim bine și relaxați. Nu este nevoie să repetăm sesiunea și nici nu trebuie să ne facem griji că pielea noastră va prelua parfumul puternic de citrice sau mentă al uleiurilor esențiale.
Utilizarea aromaterapiei are un efect plăcut, liniștitor și relaxant asupra corpului și ajută la ameliorarea efectelor cauzate de stres.
Pe lângă saune, să nu uităm de cireașa de pe tort: două ciubăre aflate în curtea pensiunii! Ele asigură relaxarea totală în mijlocul naturii. Fiecare ciubăr are o capacitate de 6-8 persoane, iar oaspeții care le folosesc se pot bucura de peisajul de munte în oricare anotimp al anului.
Ce poți descoperi în zonă
- Pârtia de schi Bucin și Havas Bucsin
Pârtia de schi Bucin se află la 1 km de cabană, iar pârtia Havasi la aproximativ 6 km. Ambele fiind perfecte pentru începători, familii.
- Pârtiile de schi Bogdan
Centrul de Schi și Agrement Bogdan se află la o altitudine de 1200 metri , la aproximativ 10 km de cabană. Centrul de schi vă pune la dispoziţie două pârtii de schi, Pârtia Bogdan 1 (760 m) este recomandată schiorilor avansaţi, iar Pârtia Bogdan 2 (560 m) celor începători.
- Snowpark Ciumani
Ciumani Snowpark se afla la aprox 25 km de cabana, ea având 3 pârtii dedicate sportului de iarnă, fiind una în continuarea celeilalte. Pârtia Csata Veszi și Teleskiul de jos are o lungime de 560 de metri, este o pârtie albastră cu un nivel mic de dificultate. Pârtia Veresvirag și Teleskiul de sus are o lungime de 980 de metri, este o pârtie roșie cu un nivel mediu de dificultate. Pârtia Ciumani Snowpark este o pârtie roșie cu un nivel mediu de dificultate și are lungimea de 1447 de metri.
- Salina Praid
Salina se află în bazinul munților Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid - Ocna de Jos - Ocna de Sus. Salina se află la o adâncime de 120 m de la suprafață.
- Sovata
În stațiunea Sovata din județul Mureș se află cel mai mare lac heliotermic din Europa: Lacul Ursu, o minune a naturii de peste 148 de ani.
Great idea! Cum rezervăm?
Îți poți rezerva weekendul romantic aici sau sunând la numărul de telefon 0771 241 638. Locația este potrivită și pentru un teambuilding, capacitatea cabanei mari fiind de 26 de persoane, prețul acesteia fiind de 2400 ron / noapte.
Căsuțele au capacitate de 4 persoane, prețul unei căsuțe fiind de 550ron/ noapte. Rezervarea se face prin achitarea avansului de 50%. Perioada minimă de rezervare este de 2 nopți.
Ideea 3. Youness Wellness Clinic
La 50 de kilometri față de București și mai puțin de o oră de condus, se află acest loc care oferă purificare, vindecare, fericire, iubire si relaxare. Acest spațiu sacru a adunat cele mai bune ingrediente, a alăturat echipei cei mai buni specialiști din domeniul welness și și-au stabilit “tabăra principală” într-o pădure minunată din afara Bucureștiului care pare desprinsă din povești.
Clinica oferă mai multe tipuri de pachete de welness care includ mese sănătoase, sesiuni de spa și diferite tratamente de vindecare și relaxare. Pachetul potrivit pentru cuplu este Pachetul Romantic, care include :
Cazare in cameră cu aranjament romantic și lumânări
3 mese vegetariene pe zi All Inclusive
Cină Romantica in doi
Ceaiuri din plante, cafea
Apa alcalina Kangen
Ce poți descoperi în zonă ?
- O dumbravă minunată cu aer curat care înconjoară complexul
- Plimbări lungi în natură
- Meditația și recunoștința
- Cât de plăcut este să fii în compania persoanei iubite luând o cină romantică la lumina lumânării
- Energia și beneficiile oferite de o masă vegetariană sănătoasă
- Să savurezi un tort în formă de inimioară
- Foc romantic în doi pe terasă sub clar de lună și stele
- Petale de trandafiri și aroma terapie de trandafiri
- Relaxarea totală! Vei avea acces la saună umedă și uscată, jacuzzi și piscină
- Descoperă Cromoterapia!
- Acces la Cardio Room - Poate veți descoperi cât de distractiv este să faceți sport împreună!
- Lectura - Vei avea acces la o bibliotecă vastă cu șemineu
- Livada cu 140 de pomi fructiferi
Great idea! Cum rezervăm?
Prețul pachetului romantic este de 70 euro/persoana/noapte. Dacă decizi să rămâi pentru mai mult de două zile, începând cu a treia a zi beneficiezi de Reducere 30% la pachetul romantic. Îți poți rezerva aventura romantică aici sau sunând la numărul de telefon 0759101777.
Comentarii