BucovinaTara Fagilor mai este denumita si "Tinutul Manastirilor" este o zona situată în nordul României si este renumita pentru frumusețea peisajelor sale și pentru patrimoniul său. Aceasta zona impleteste istoria, traditia si spiritualitatea intr-un mod incredibil.
Bucovina este împărțită între doua județe Suceava și Botoșani ,fiind renumită în special pentru mănăstirile si bisericile sale pictate intr-un mod unic,avand un stil moldovenesc specific, facand parte  din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Celebrele Mănăstiri din Bucovina

Descopera  frumusețea Bucovinei, manastirile vechi, natura si locurile pline de traditie de care te indragostesti si vei vrea sa le revezi de fiecare data cand ai ocazia.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet , una dintre cele mai cunoscute biserici din Romania, celebra prin frescele remarcabile zugravite in unica nuanta de albastru,a fost ctitorita in anul 1488 de catre domnitorul Moldovei  Stefan cel Mare. Aceasta fiind situata in satul Voronet, comuna Gura Humorului.
Manastirea fiind faimoasa pentru picturile sale, realizate in secolul al XVI-lea. Frescele reprezinta scene biblice, istorice si apocaliptice.Pentru acestea s-au folosit culori vibrante si o nunanta distincta de albastru, care a fost numit si "Albastrul de Voronet", facand din manastire ceva unic.
A fost inclusa in patrimoniul UNESCO in anul 1993, acum face parte din ansambul de lacase de cult pictate din nordul Moldovei.

Mănăstirea Putna

Situata pe plaiurile moldovenesti manastirea Putna este una dintre cele mai importante și renumite mănăstiri din România.

Fiind construita in anul 1466 de catre imparatul Stefan cel Mare și finalizata în anul 1469, urmand in anul urmator pe data de 3 septembrie sfințirea acesteia.

Putna este renumita pentru impresionanta sa arhitectura, importanta sa istorică și culturală dar si prin linistea sufleteasca care ti-o ofera. Gasim aici si mormântul lui Ștefan cel Mare, impreuna cu cele  ale altor membri din familia sa,astfel fiind considerat un lăcăș monarhal ortodox, intitulat “Ierusalimul Neamului Românesc”.
În interiorul mănăstirii, puteti vizita biserica mare, biblioteca, biserica mica,clopotnita și muzeul în care se găsesc obiecte de artă religioasă, manuscrise și alte artefacte de importanta istorică.

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor situata la capatul unui drum intesat de minunate case moldovenesti ,la doar 5 km de Campulung Moldovenesc,aceasta va asteapta pentru a fi descoperita.

Manastirea a fost construită în anul 1530 de Toader Bubuiog si cunoscuta pentru  picturile sale deosebite,realizate in secoolul al XVI-lea. Aceste fresce renumite pentru culorile lor vibrante,in a caror scene predomina rosul, se remarca “Arborele lui Ieseia”, care reface arborele genealogic al lui Iisus pana la origini.Opera de arta si lacas de rugaciune, manastirea astazi este un centru de pelerinaj, care atrage vizitatori din intreaga lume.

Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița a fost construinta in anul 1586 ,este una dintre cele mai recente mănăstiri fortificate fiind situata în satul Sucevița la 18 km de orasul Rădăuți. Aflata in incinta unui zid de piatra menit sa o apere de navalitori si flancata de cinci turnuri de paza intarite, manastirea este ctitoria fratilor Movila.
Ea fiind una dintre cele mai renumite mănăstiri din România,facand parte din Patrimoniul UNESCO ,fiind remarcata  prin arhitectura sa,ce îmbină elemente de artă bizantină și gotică.

Manastirea este considerata a fi ultimul lacas de cult din Moldova cu fatadele bisericii pictate, manifestare caracteristica domniilor lui Stefan cel Mare si Petru Rares.

Mocanita Moldovita

Mocanita Moldovita  este o activitate pentru iubitorii de plimbări în natură unde ai posibilitatea de a incepe o aventura din statia Moldovita unde poti lua mocanita si a savura privelistea deosebita in timpul traseului catre Poiana Zigreva.

Calea ferata cu ecartament ingust de la Moldovita a fost construita de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, si data in folosinta in anul 1888 pentru transport de masa lemnoasa de la padure la gater. In anul 1909 linia a fost preluata de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800mm la ecartament standardizat 760mm. Initial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldovita la Rososa, insa in decursul anilor s-a mai construit o multime de variante si tot sistemul a ajuns in anul 1987 cu infiintarea portiunii Rascovei – Rasca dreapta + Arsuri la o lungime de 73km.La ora actuala linia are 12km.

Câmpulung Moldovenesc

Orasul Câmpulung Moldovenesc ,situat la o distanta de 70 km de municipiul Suceava,este o destinatie de vacanta,de luat in calcul atunci cand vrei sa descoperi plaiurile moldovenesti.

Orașul este bine cunoscut pentru peisajele sale montane frumoase, recomandat  pentru iubitorii de natură, drumeții și sporturi de iarnă, si unde gasesti o serie de atracții turistice și activități recreative,pe care le poti face indiferent de varsta.

Ca un plus fata de frumusețea sa naturală, Câmpulung Moldovenesc are o istorie și o arhitectură interesantă. Avand numeroase monumente istorice și culturale, printre cele mai renumite fiind Biserica „Sfântul Nicolae” din secolul al XV-lea și Casa de Cultură „George Coșbuc”, care adăpostește diverse evenimente culturale și expoziții.

Noi am fost cazati la Residence Rooms Bucovina...locatie este foarte draguta si linistita,cu toate utilitatile necesare..mai putin micul dejun ,care il servesti intr-o locatie partenera si lasa de dorit.

Tiroliana "La Palma"

Tiroliana "La Palma" una dintre atractiile principale din Bucovina ,fiind o activitate recomandata iubitorilor de adrenalina.Tiroliana constă într-o linie de cablu întinsă între doua puncte de pornire și de sosire,intinzanduse pe o distanta de aproximativ 1,1 km, traversand un superb peisaj natural. Toti participanții sunt instruiti si echipați special inainte de a  porni in ,,aventura’’fiind  ghidați în mod corespunzător pentru a se bucura în condiții de siguranță de experiența tirolianei.

Exista posibilitatea de a opta pentru un zbor precum super eroul tău favorit ,,Superman’’ sau in pozitie normala ! Noi recomandam pozitia Superman,pentru un echilibru mai bun.

Pietrele Doamnei

Pietrele Doamnei este o zonă minunata și pitorească situată în Munții Rarău, în apropiere de localitatea Câmpulung,fiind cunoscută pentru formațiunile stâncoase deosebite și peisajele sale impresionante.

Traseul către Pietrele Doamnei este considerat unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din zonă,ales de foarte multi turisti.Pentru a parcurge acest traseu,poti opta pentru diferite cai de acces,ce pornesc din diferite zone , toate avand un marcaj specific ,care te indruma si conduce prin păduri frumoase și pe poteci pitorești, oferind oportunitatea de a admira peisajele montane.

Urmand cu precizie marcajele,la destinație, te  întâmpina vestilele,, Pietrele Doamnei’’ o formațiune stâncoasă impresionantă, cunoscuta pentru formele ciudate și pentru faptul că oferă o perspectivă panoramică asupra regiunii înconjurătoare,care nu trebuie ratata.

Traseul către Pietrele Doamnei poate fi parcurs în câteva ore, timpul estimat fiind influentat de ritmul de mers,conditia fizica  și de opțiunile de odihnă ,explorare ale fiecărui drumeț. Recomandat ar fi sa aveti un echipament adecvat de drumeție și să fie luată în considerare starea vremii, mai ales în sezonul rece sau în perioadele de ploaie.

Pietrele Doamnei sunt totodata si un loc prielnic  pentru iubitorii de alpinism.

Gura Humorului

Bine ati venit in Gura Humorului , este un simbol specific atunci cand ajungi in tinutul Bucovinei, o localitate situată în județul Suceava,fiind un oraș mic și pitoresc, remarcat pentru frumusețea peisajelor sale naturale,  pentru tradițiile sale culturale si pentru ospitalitatea oamenilor.

Noi am fost foarte bine primiti si ne-am simtit ca acasa de fiecare data, la
Casa Humor ,fie ca am stat cazati sau doar in trecere pentru a servi masa , de fiecare data am fost tratati impecabil. Tot aici am mancat si cele mai bune preparate...nu ai cum sa dai gres cu vreun preparat culinar.

Vila Boem - aici  am fost cazati o singura data, este o locatie noua ,care ofera pe cat posibil confortul unui cămin dar nu ai posibilitatea de a servi masa.

Unele dintre cele mai mari atracții ale orasului sunt Manastirea Humor si Parcul Ariniș.

Parcul Arinis

Parcul Arinis este un parc frumos și bine întreținut, unde poti face plimbări relaxante, picnicuri și activități în aer liber ,precum tenis,handbal sau poti opta pentru a sta la piscina.Si pe timpul iernii ,te poți bucura de patinoarul natural sau poți merge la piscina acoperită .

Precum am enumerat,parcul oferă diferite facilitati si activitati ,fiind un loc popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Mega Tiroliana Bucovina

Mega Tiroliana Bucovina se află în Gura Humorului fiind cu siguranță cea mai căutată experiență de adrenalină din Bucovina.

Pentru autoturisme există două opțiuni de parcare: una la Partia Șoimul și cealaltă la Parcul Ariniș, în apropierea Clubului Vente.

Experiența dumneavoastră începe în pitorescul Parc Ariniș, în zona Stației de Sosire, unde se află casa de bilete. Puteți găsi ușor locația pe Google Maps (selectați opțiunea „mers pe jos” după ce vă parcați mașina). După ce ați achiziționat biletele, veți porni într-o plimbare de aproximativ 300 de metri prin parc până ajungeți la telescaun, aflat la baza pârtiei Șoimul.

Urcați cu telescaunul până în vârful pârtiei de ski, bucurându-vă de peisajele pitorești și atmosfera zonei. De acolo, veți avea de străbătut un traseu de aproximativ 300 de metri până ajungi la Stația de Plecare a tirolianei. Aici te va întâmpina și pregăti pentru aventura de zbor pe tiroliană. Odată echipat corespunzător, veți trăi o experiență de aproximativ 2 minute și 30 de secunde deasupra pădurii, pe langa partia de ski, peste Râul Moldova și podul pietonal și deasupra parcului Arinis unde se afla și stația de sosire din care veți rămâne cu amintiri și senzații unice .Preturile variaza intre 100 lei in sezut sau 150 lei superman. Pentru mai multe detalii puteti accesa direct site-ul lor.

Salina Cacica

Salina Cacica este unica salină din România ale cărei galerii au fost săpate manual.

Aceasta exista din perioada imperiului habsburgic, ceea ce o face deosebita prin vechimea si simplitatea ei ,fiind considerata una din  cele mai importante atracții turistice din regiunea Bucovina. Situată în localitatea Cacica și este renumită atât pentru frumusețea sa naturală, cât și pentru proprietățile sale terapeutice.
Toti vizitatorii pot explora galeriile subteraneale salinei, care au fost amenajate adecvat pentru a primi cat mai multi turisti. Aceste galerii oferă o experiență fascinantă, permițându-le turiștilor să descopere formațiuni de sare spectaculoase, precum și o serie de expoziții despre istoria și procesul de extragere a sării.

Un alt aspect interesant al Salinei Cacica este climatul său subteran, care este bogat în aerosoli.
Se spune că inhalarea acestor aerosoli are efecte benefice asupra sănătății respiratorii, iar mulți foarte multi oameni vizitează salina în scopuri terapeutice.

Cel mai buna motoda de a explora Bucovina este cu mașina personală.
Insa există și autobuze care leagă principalele orașe și sate din regiune.

Aici gasesti numeroase opțiuni de cazare, unde esti primit cu multa ospitalitate de catre gazde.
De la pensiuni tradiționale la hoteluri și case de vacanță. Va recomand să rezervați cazarea în prealabil, în special în sezonul turistic.

Bucovina este renumită pentru bucătăria sa tradițională, unde gasesti delicatese precum ciorbe, sarmalele, plăcinte cu brânză și mâncăruri cu influențe ucrainene.

Bucovina este o destinație turistică extraoridinara cu o bogată moștenire culturală și peisaje naturale deosebite. Explorarea acestei regiuni vă va oferi o experiență autentică a frumuseților României.

Bucovina vă va rămâne mereu în suflet ca o destinație de neuitat si in care cu siguranta va veti intoarce cu drag.